BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Stanowcze NIE dla orlenu !!!!!!!!!!!
Autor Wiadomo
tomcio83 
Bardzo Mądry Wybór

Doczy: 17 Kwi 2006
Skd: Dąbrowa Górnicza
Wysany: 2006-12-17, 22:10   Stanowcze NIE dla orlenu !!!!!!!!!!!

Skubance jak mogli co to zwierze im zrobilo :oops:
http://www.orlenowskikuba.pl/
sorki ale nie wiedzialem gdzie to wkleic.Od dzis stacja orlen dla mnie nie istnieje :oops:
No bestia E34 535 1989

ADC 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Sty 2006
Skd: B-tow
Wysany: 2006-12-17, 22:29   

Od dzis takze dla mnie jej nie ma:(Naprawde nienawidze krzywdzenia psow

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-12-17, 23:22   

sarna1 napisa/a:
a co temu Orlen winien .... to chyba wina ajenta a to osoba prywatna...ktora ma swoj mozg i sama decyduje o swoich poczynaniach i akurat w takich kwestiach ma zupelnie wolna reke.

mgr inż. Jędrek ;)

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-12-18, 00:37   

ja tam nigdy orlenu nie lubiłem tak jak nie lubie microsoftu usa i innych złodziei z "dobrym słowem na ustach"

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-18, 00:59   

z jednej strony, to smutne, że ludzie są nieczuli na los zwierząt

z drugiej jednak czasem przeraża mnie głupota zielonych
Cytat:
To smutna historia życia psa, który nigdy nie miał okazji poznać dotyku ręki człowieka
- a czy pies dla swego szczęścia musi znać dotyk człowieka?

jeśli udoiwodnią, że pies został zabity, to jest na to odpowiedni paragraf i tyle :???:

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-12-18, 09:19   

Ja tam na orlenie nigdy nie tankuje bo mają najwyższe ceny. Kumpel pracował na ich stacji to mówił że nie dość że płacą ludziom śmieszne pieniądze to jeszcze np. dziewczynom każą chodzić w krótkich spódniczkach nawet zimą żeby się klientom podobały :evil:

Firma nastawiona na maksymalny zysk i wyzysk :evil:

Złodziejom mówię stanowcze NIE :!:

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2006-12-18, 12:26   

to cecha kapitalizmu w kazdym wydaniu.

GG: 6377445

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-12-18, 13:29   

yo!
przeczytałem ten artykuł :evil: i jedynie co mi sie cisnie to AGRESJA :evil: o żesz qr... mać!!!!!
pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-12-18, 13:42   

puścić z dymem

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2006-12-18, 15:58   

Orlenie zegnaj, nie bedzie mi ciebie szkoda.

Beznadziejna jest ta firma, robi z ludzi jaja, wykorzystuje klientow oraz "firma nastawiona na maksymalny zysk i wyzysk"

Chociaz sa wyjatki, tzn stacje orlenu z naprawde mila obsluga i z normlanymi ludzmi.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-12-18, 16:02   

fajne gleby som czasem na kasie :mrgreen:

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-12-18, 16:15   

heheheh .... przez 1 psa upadnie taka spolka jaka jest orlen ...... buahahahhaha cos jeszcze ? kazdy tankuje gdzie ma najblizej i najtaniej ... proste ... ja bym tu ganial tego kolesia co wykupil stacje i skazal psa na smierc a nie caly orlen ....

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-12-18, 16:19   

Z nieoficjalnych wieści - Podobno Pruszków już wydał wyrok na właciciela tej stacji

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-12-18, 16:32   

Cytat:
kazdy tankuje gdzie ma najblizej i najtaniej

Ja tankuje tylko tam gdzie jest sprawdzone paliwo, nie ma znaczenie dla mnie czy to jest daleko i czy tanio czy drogo :mrgreen:

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-12-18, 16:42   

Lord Lukasz napisa/a:
Cytat:
kazdy tankuje gdzie ma najblizej i najtaniej

Ja tankuje tylko tam gdzie jest sprawdzone paliwo, nie ma znaczenie dla mnie czy to jest daleko i czy tanio czy drogo :mrgreen:

w sumie ja też co tydzień jadę zatankować w Jeleniej Górze, bo kolega mówił, ze mają dobrą wachę :lol:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-12-18, 16:50   

.... mam Orlen za oknem ... mam pare osob w rodzinie ktore pracuja lub pracowały na kombinacie ... wszyscy sie cieszyli z aukcji Orlenu ktore dostali po prywatyzacji ... teraz sie ciesza ze powstały spółki a zarobki w nich sa nawet 3x niezsze niz były na kombinacie kiedys ... obecnie kolega dostał sie do pracy w Orlenie jako elektryk w dziale technicznego wsparcia .. dostał 800zł do reki na poczatek :lol: w innych spółkach niema lepiej ... chetnych do pracy im powoli zaczyna brakowac ... na kombinacie wewnatrz firmy jest lepiej ... ale dobra kase maja tylko starzy pracownicy ...

Co do wachy z Orlenu to u mnie w Plocku jest paradoks na skale całego kraju .. glosno byloo tym nawet w mediach ... Komunikacja Miejsca wraz z Urzedem Miasta za poparciem prezydenta otworzyła stracje gdzie oczywiscie jest paliwo z Orlenu a kosztuje nawet 20gr mniej niz na stacji obok z logiem Orlenu ...

Ludziom pracujacym na stacji faktycznie płaca 600-700zł ale za to winny sa dzierzawcy ... i

Dodam ze na Orlenie nie tankuje ....

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2006-12-18, 19:34   

To nie jest wina orlenu tylko ajenta!!!!! jest nawet napisane ze wczesniej orlen nie mial nic przeciwko psu i nawet zakupili nowa bude! tutaj powinno sie dobrze przebadac ajenta!

a na orlenie raczej nie tankuje bo mam po drodze BP gdzie jest taniej i jakos jak u nich tankuje to mi bemka spala jakies pol litra wachy mniej.

już nie Mczy.

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-12-18, 20:32   

mareks napisa/a:

to cecha kapitalizmu w kazdym wydaniu.

Zgadzam się z tym ale są też firmy które szanują swoich pracowników i dają im też zarobić.

Niestety są ludzie którym pieniędze przesłoniły wszystko i jest im zawsze za mało :evil: :evil: :evil:

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-12-18, 22:08   

Gniewek89 napisa/a:
ja tam nigdy orlenu nie lubiłem tak jak nie lubie microsoftu usa i innych złodziei z "dobrym słowem na ustach"

Buahahahaha :lol: :lol: :lol: A mozesz nam zdradzic z jakiego systemu operacyjnego korzystasz i przy pomocy jakiej przegladarki napisales tego posta? I czy Twojego komputera przypadkiem nie skladaly male zolte raczki za glodowa pensje?
Przy okazji, mozesz mi wymienic jakies zbrodnie Orlenu ktore stawiaja go na rowni z "microsoftem i innymi zlodziejami z dobrym slowem na ustach"? I gdzie bedziesz teraz tankowal? Moze na Shellu? A wiesz co to Standard Fruit i DBCP? Poszukaj tez pod haslem shell +nigeria w google. O British Petroleum (w skrocie BP), czy Exxon Mobil tez mam Ci pare rzeczy napisac? Wskaz mi taki koncern naftowy, ktory ma mniej na sumieniu od Orlenu - obawiam sie ze Ci sie to nie uda. Sory, ale jak czytam takie puste frazesy to mam przed oczami malolata ktory cos uslyszal o alterglobalizmie ale nie bardzo wie o co tu chodzi, wie tylko ze modne jest wykrzykiwanie haselek jakie to koncerny sa be, ale juz nie potrafi powiedziec dla czego i wskazac zadnej alternatywy, a jak sie z nim uderzy w glebsza dyskusje na ten temat to robi sie agresywny i belkocze cos o systemie i jego niewolnikach, czasem o faszyzmie, itp bzdury. Aha, zapomnialem jeszcze o obowiazkowej czerwonej koszulce z Che Guevara na klacie.

Co do tego konkretnego przypadku, to przeczytajcie sobie to jeszcze raz: 13 letni pies (czyli stary), zyjacy na pol dziko w okolicy prywatnej stacji (uwaga trudne slowo - AJENT) ktory itak mial duzo szczescia ze dozyl takiego wieku, umarl z przyczyn naturalnych (protokol z sekcji zwlok: "na podstawie zmian anatomo - patologicznych stwierdza sie ze przyczyna zejscia smiertelnego psa mogla byc niewydolnosc sercowo-naczyniowa zwiazana ze zmianami w miesniu sercowym"). Nie wiem jak wy, ale ja tu nie widze zbrodni popelnionej przez rzadny zysku zarzad spokli Orlen na biednym czworonogu.

A co do plac na stacjach benzynowych - pare lat temu pracowalem na stacji Lotos, i w moim miescie na wszystkich stacjach (zarowno firmowych, Shell, Lotos i Orlen, jak i "noname") pensje ksztaltowaly sie na tym samym poziomie. Poprostu taka specyfika branzy, za ta prace tyle sie placi. Zreszta nic dziwnego, nawet podstawowki nie trzeba skonczyc zeby sobie poradzic przy dystrybutorze, przy kasie wystarczy zawodowka i troche bystrosci i uwagi. A poza tym nie jeden z Was chcialby miec takie mozliwosci bezkarnego i praktycznie nie do wykrycia dorabiania na lewo jak na stacji benzynowej :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

tomcio83 
Bardzo Mądry Wybór

Doczy: 17 Kwi 2006
Skd: Dąbrowa Górnicza
Wysany: 2006-12-18, 22:21   

a czy wiesz kolego co to jest pylica pluc i z czego ona powstaje . ja sadze ze orlen czy jak to nazwales trudne slowow AJENT powinien zapewnic jesli juz takowy piesek byl jakies godne warunki do umierania a nie wypie....... budy psiej wraz z jego miskami i przeganianie psa gdy tylko sie go zobaczylo. Jak sadzisz czy ty bys sie nie zaszyl jesli by ciebie na miejscu tego zwierzaka przeganiano dzien w dzien w jakas dziure gdzie nikt by juz sie do ciebie nie czepial. ja wiem ze orlen temu nie jest winien ale ajent no coz jesli ajent "ORLENU" psu zrobil krzywde to czemu by ludzie nie mogli zrobic krzywdy Orlenowi.
No bestia E34 535 1989

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-12-18, 22:34   

No i mamy kolejny dowod na to ze Polacy maja powazne problemy z rozumieniem tekstu. Wdech, wydech, policz do dziesieciu, uspokoj emocje i przeczytaj jeszcze raz. A potem dla pewnosci jeszcze raz. I powiedz mi gdzie w dzialaniu wlasciciela prywatnej stacji (czyli swpomnianego AJENTA) widzisz wine firmy Orlen i jakis powod do jej bojkotu?

A co do pylicy, to chyba nie chcesz nikomu wmowic ze pies sie jej nabawil dlatego ze go ktos wyrzucil i zamieszkal w rurze? Pylica to nie choroba ktora mozna zlapac w pare dni, tu trzeba lat wdychania czynnika ktory ja wywolal. Juz samo to pokazuje jak kochany byl ten pies i jakie mial dobre warunki. Aha, i pokaz mi gdzie napisalem ze to co zrobil wlasciciel stacji bylo ok? Napisalem tylko ze ta akcja z bojkotem orlenu to bzdura. Z powodow o ktorych mozesz przeczytac wyzej
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Sputnik 

Doczy: 18 Cze 2006
Wysany: 2006-12-18, 22:40   

Bruner napisa/a:
Gniewek89 napisa/a:

Buahahahaha :lol: :lol: :lol: A mozesz nam zdradzic z jakiego systemu operacyjnego korzystasz i przy pomocy jakiej przegladarki napisales tego posta? I czy Twojego komputera przypadkiem nie skladaly male zolte raczki za glodowa pensje?
Przy okazji, mozesz mi wymienic jakies zbrodnie Orlenu ktore stawiaja go na rowni z "microsoftem i innymi zlodziejami z dobrym slowem na ustach"? I gdzie bedziesz teraz tankowal? Moze na Shellu? A wiesz co to Standard Fruit i DBCP? Poszukaj tez pod haslem shell +nigeria w google. O British Petroleum (w skrocie BP), czy Exxon Mobil tez mam Ci pare rzeczy napisac? Wskaz mi taki koncern naftowy, ktory ma mniej na sumieniu od Orlenu - obawiam sie ze Ci sie to nie uda. Sory, ale jak czytam takie puste frazesy to mam przed oczami malolata ktory cos uslyszal o alterglobalizmie ale nie bardzo wie o co tu chodzi, wie tylko ze modne jest wykrzykiwanie haselek jakie to koncerny sa be, ale juz nie potrafi powiedziec dla czego i wskazac zadnej alternatywy, a jak sie z nim uderzy w glebsza dyskusje na ten temat to robi sie agresywny i belkocze cos o systemie i jego niewolnikach, czasem o faszyzmie, itp bzdury. Aha, zapomnialem jeszcze o obowiazkowej czerwonej koszulce z Che Guevara na klacie.

Co do tego konkretnego przypadku, to przeczytajcie sobie to jeszcze raz: 13 letni pies (czyli stary), zyjacy na pol dziko w okolicy prywatnej stacji (uwaga trudne slowo - AJENT) ktory itak mial duzo szczescia ze dozyl takiego wieku, umarl z przyczyn naturalnych (protokol z sekcji zwlok: "na podstawie zmian anatomo - patologicznych stwierdza sie ze przyczyna zejscia smiertelnego psa mogla byc niewydolnosc sercowo-naczyniowa zwiazana ze zmianami w miesniu sercowym"). Nie wiem jak wy, ale ja tu nie widze zbrodni popelnionej przez rzadny zysku zarzad spokli Orlen na biednym czworonogu.

A co do plac na stacjach benzynowych - pare lat temu pracowalem na stacji Lotos, i w moim miescie na wszystkich stacjach (zarowno firmowych, Shell, Lotos i Orlen, jak i "noname") pensje ksztaltowaly sie na tym samym poziomie. Poprostu taka specyfika branzy, za ta prace tyle sie placi. Zreszta nic dziwnego, nawet podstawowki nie trzeba skonczyc zeby sobie poradzic przy dystrybutorze, przy kasie wystarczy zawodowka i troche bystrosci i uwagi. A poza tym nie jeden z Was chcialby miec takie mozliwosci bezkarnego i praktycznie nie do wykrycia dorabiania na lewo jak na stacji benzynowej :wink:

W pełni sie zgadzam.Pracowałem na stacji i powiem że można spokojnie 1,5 tysia miesiecznie wyciągnąc w bonusie.Kto z was bierze paragony?:D A ropa od tirowców po 2,5?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-18, 23:27   

i wszystko przez tego psa?
nie dam rady przeczytać :lol:
na orlenie jest po prostu słabe paliwo, bo ajenci pozwalają je psuć ... z resztą często paliwo to wcale nie pochodzi z Płocka, tylko z jakiejść dziury w ziemii i tylko podrobiony certyfikat jakości pozwala sądzić, że jest inaczej.... jednak jedno depnięcie w pedał gazu i sprawa jasna

w niemczech też są stacje orlenu i tam paliwo jest OK

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Wysany: 2006-12-18, 23:29   

Bruner na wstepnie zaznaczam ze nie noszę zadnej koszulki che guevary (nie wiem jak to sie pisze) ani nic z takich klimatów.
Korzystam z Xp- prawda ale tylko dlatego że trudno mi sie bylo przyzwyczaic do linuksa ktory jest trudny do opanowania dla kogos kto sie tym nie interesuje.
Z tym schellem to mnie zastanowiles i doszedlem do wniosku ze mi bardziej chodzi o to że rynek zdominowany przez jeden koncern staje sie poprostu mniej przyjazny konsumentowi. Czasami kieruje mną (niepowiem) swoisty konsumpcyjny nacjonalizm gdy zamiast do kauflandu wole jechac pol miasta dalej do tesco i dac ta kase angolom niz niemiaszkom którzy budują nam gazociąg (razem z ruskimi) pod nosem mówiac ze to dla naszego dobra.
Możecie pisać ze to wariactwo ale uważam że zamiast narzekać na różne zaistniale patologie należy "zmieniać świat" od siebie.
PS: Bruner ty tu jesteś Fredem , więc dalszą część dyskusji prowadzmy na GG lub PW
PS2:zeby nie bylo wątpliwosci mowie o fredzie z chlopakow nie placza

Sputnik 

Doczy: 18 Cze 2006
Wysany: 2006-12-18, 23:56   

A co do paliw to wystarczy kupować na stacjach duzych korporacji gdzie nie ma ajentów.Wydaje mi sie że shelle nie sa pod ajencja wiec nikt z z pracowników nie ma interesu w motaniu czegoś z paliwem bo i takte wszystkie paliwa sa z jednej rafineri(chyba oprócz racinga który przyjeżdża z niemiec)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: