Wysany: 2006-12-17, 22:10 Stanowcze NIE dla orlenu !!!!!!!!!!!
Skubance jak mogli co to zwierze im zrobilo http://www.orlenowskikuba.pl/
sorki ale nie wiedzialem gdzie to wkleic.Od dzis stacja orlen dla mnie nie istnieje
_________________ Bylo :
E30 1,8L 1987
Jest :
No bestia E34 535 1989
a co temu Orlen winien .... to chyba wina ajenta a to osoba prywatna...ktora ma swoj mozg i sama decyduje o swoich poczynaniach i akurat w takich kwestiach ma zupelnie wolna reke.
Ja tam na orlenie nigdy nie tankuje bo mają najwyższe ceny. Kumpel pracował na ich stacji to mówił że nie dość że płacą ludziom śmieszne pieniądze to jeszcze np. dziewczynom każą chodzić w krótkich spódniczkach nawet zimą żeby się klientom podobały
heheheh .... przez 1 psa upadnie taka spolka jaka jest orlen ...... buahahahhaha cos jeszcze ? kazdy tankuje gdzie ma najblizej i najtaniej ... proste ... ja bym tu ganial tego kolesia co wykupil stacje i skazal psa na smierc a nie caly orlen ....
.... mam Orlen za oknem ... mam pare osob w rodzinie ktore pracuja lub pracowały na kombinacie ... wszyscy sie cieszyli z aukcji Orlenu ktore dostali po prywatyzacji ... teraz sie ciesza ze powstały spółki a zarobki w nich sa nawet 3x niezsze niz były na kombinacie kiedys ... obecnie kolega dostał sie do pracy w Orlenie jako elektryk w dziale technicznego wsparcia .. dostał 800zł do reki na poczatek w innych spółkach niema lepiej ... chetnych do pracy im powoli zaczyna brakowac ... na kombinacie wewnatrz firmy jest lepiej ... ale dobra kase maja tylko starzy pracownicy ...
Co do wachy z Orlenu to u mnie w Plocku jest paradoks na skale całego kraju .. glosno byloo tym nawet w mediach ... Komunikacja Miejsca wraz z Urzedem Miasta za poparciem prezydenta otworzyła stracje gdzie oczywiscie jest paliwo z Orlenu a kosztuje nawet 20gr mniej niz na stacji obok z logiem Orlenu ...
Ludziom pracujacym na stacji faktycznie płaca 600-700zł ale za to winny sa dzierzawcy ... i
To nie jest wina orlenu tylko ajenta!!!!! jest nawet napisane ze wczesniej orlen nie mial nic przeciwko psu i nawet zakupili nowa bude! tutaj powinno sie dobrze przebadac ajenta!
a na orlenie raczej nie tankuje bo mam po drodze BP gdzie jest taniej i jakos jak u nich tankuje to mi bemka spala jakies pol litra wachy mniej.
ja tam nigdy orlenu nie lubiłem tak jak nie lubie microsoftu usa i innych złodziei z "dobrym słowem na ustach"
Buahahahaha A mozesz nam zdradzic z jakiego systemu operacyjnego korzystasz i przy pomocy jakiej przegladarki napisales tego posta? I czy Twojego komputera przypadkiem nie skladaly male zolte raczki za glodowa pensje?
Przy okazji, mozesz mi wymienic jakies zbrodnie Orlenu ktore stawiaja go na rowni z "microsoftem i innymi zlodziejami z dobrym slowem na ustach"? I gdzie bedziesz teraz tankowal? Moze na Shellu? A wiesz co to Standard Fruit i DBCP? Poszukaj tez pod haslem shell +nigeria w google. O British Petroleum (w skrocie BP), czy Exxon Mobil tez mam Ci pare rzeczy napisac? Wskaz mi taki koncern naftowy, ktory ma mniej na sumieniu od Orlenu - obawiam sie ze Ci sie to nie uda. Sory, ale jak czytam takie puste frazesy to mam przed oczami malolata ktory cos uslyszal o alterglobalizmie ale nie bardzo wie o co tu chodzi, wie tylko ze modne jest wykrzykiwanie haselek jakie to koncerny sa be, ale juz nie potrafi powiedziec dla czego i wskazac zadnej alternatywy, a jak sie z nim uderzy w glebsza dyskusje na ten temat to robi sie agresywny i belkocze cos o systemie i jego niewolnikach, czasem o faszyzmie, itp bzdury. Aha, zapomnialem jeszcze o obowiazkowej czerwonej koszulce z Che Guevara na klacie.
Co do tego konkretnego przypadku, to przeczytajcie sobie to jeszcze raz: 13 letni pies (czyli stary), zyjacy na pol dziko w okolicy prywatnej stacji (uwaga trudne slowo - AJENT) ktory itak mial duzo szczescia ze dozyl takiego wieku, umarl z przyczyn naturalnych (protokol z sekcji zwlok: "na podstawie zmian anatomo - patologicznych stwierdza sie ze przyczyna zejscia smiertelnego psa mogla byc niewydolnosc sercowo-naczyniowa zwiazana ze zmianami w miesniu sercowym"). Nie wiem jak wy, ale ja tu nie widze zbrodni popelnionej przez rzadny zysku zarzad spokli Orlen na biednym czworonogu.
A co do plac na stacjach benzynowych - pare lat temu pracowalem na stacji Lotos, i w moim miescie na wszystkich stacjach (zarowno firmowych, Shell, Lotos i Orlen, jak i "noname") pensje ksztaltowaly sie na tym samym poziomie. Poprostu taka specyfika branzy, za ta prace tyle sie placi. Zreszta nic dziwnego, nawet podstawowki nie trzeba skonczyc zeby sobie poradzic przy dystrybutorze, przy kasie wystarczy zawodowka i troche bystrosci i uwagi. A poza tym nie jeden z Was chcialby miec takie mozliwosci bezkarnego i praktycznie nie do wykrycia dorabiania na lewo jak na stacji benzynowej
a czy wiesz kolego co to jest pylica pluc i z czego ona powstaje . ja sadze ze orlen czy jak to nazwales trudne slowow AJENT powinien zapewnic jesli juz takowy piesek byl jakies godne warunki do umierania a nie wypie....... budy psiej wraz z jego miskami i przeganianie psa gdy tylko sie go zobaczylo. Jak sadzisz czy ty bys sie nie zaszyl jesli by ciebie na miejscu tego zwierzaka przeganiano dzien w dzien w jakas dziure gdzie nikt by juz sie do ciebie nie czepial. ja wiem ze orlen temu nie jest winien ale ajent no coz jesli ajent "ORLENU" psu zrobil krzywde to czemu by ludzie nie mogli zrobic krzywdy Orlenowi.
_________________ Bylo :
E30 1,8L 1987
Jest :
No bestia E34 535 1989
No i mamy kolejny dowod na to ze Polacy maja powazne problemy z rozumieniem tekstu. Wdech, wydech, policz do dziesieciu, uspokoj emocje i przeczytaj jeszcze raz. A potem dla pewnosci jeszcze raz. I powiedz mi gdzie w dzialaniu wlasciciela prywatnej stacji (czyli swpomnianego AJENTA) widzisz wine firmy Orlen i jakis powod do jej bojkotu?
A co do pylicy, to chyba nie chcesz nikomu wmowic ze pies sie jej nabawil dlatego ze go ktos wyrzucil i zamieszkal w rurze? Pylica to nie choroba ktora mozna zlapac w pare dni, tu trzeba lat wdychania czynnika ktory ja wywolal. Juz samo to pokazuje jak kochany byl ten pies i jakie mial dobre warunki. Aha, i pokaz mi gdzie napisalem ze to co zrobil wlasciciel stacji bylo ok? Napisalem tylko ze ta akcja z bojkotem orlenu to bzdura. Z powodow o ktorych mozesz przeczytac wyzej
ja tam nigdy orlenu nie lubiłem tak jak nie lubie microsoftu usa i innych złodziei z "dobrym słowem na ustach"
Buahahahaha A mozesz nam zdradzic z jakiego systemu operacyjnego korzystasz i przy pomocy jakiej przegladarki napisales tego posta? I czy Twojego komputera przypadkiem nie skladaly male zolte raczki za glodowa pensje?
Przy okazji, mozesz mi wymienic jakies zbrodnie Orlenu ktore stawiaja go na rowni z "microsoftem i innymi zlodziejami z dobrym slowem na ustach"? I gdzie bedziesz teraz tankowal? Moze na Shellu? A wiesz co to Standard Fruit i DBCP? Poszukaj tez pod haslem shell +nigeria w google. O British Petroleum (w skrocie BP), czy Exxon Mobil tez mam Ci pare rzeczy napisac? Wskaz mi taki koncern naftowy, ktory ma mniej na sumieniu od Orlenu - obawiam sie ze Ci sie to nie uda. Sory, ale jak czytam takie puste frazesy to mam przed oczami malolata ktory cos uslyszal o alterglobalizmie ale nie bardzo wie o co tu chodzi, wie tylko ze modne jest wykrzykiwanie haselek jakie to koncerny sa be, ale juz nie potrafi powiedziec dla czego i wskazac zadnej alternatywy, a jak sie z nim uderzy w glebsza dyskusje na ten temat to robi sie agresywny i belkocze cos o systemie i jego niewolnikach, czasem o faszyzmie, itp bzdury. Aha, zapomnialem jeszcze o obowiazkowej czerwonej koszulce z Che Guevara na klacie.
Co do tego konkretnego przypadku, to przeczytajcie sobie to jeszcze raz: 13 letni pies (czyli stary), zyjacy na pol dziko w okolicy prywatnej stacji (uwaga trudne slowo - AJENT) ktory itak mial duzo szczescia ze dozyl takiego wieku, umarl z przyczyn naturalnych (protokol z sekcji zwlok: "na podstawie zmian anatomo - patologicznych stwierdza sie ze przyczyna zejscia smiertelnego psa mogla byc niewydolnosc sercowo-naczyniowa zwiazana ze zmianami w miesniu sercowym"). Nie wiem jak wy, ale ja tu nie widze zbrodni popelnionej przez rzadny zysku zarzad spokli Orlen na biednym czworonogu.
A co do plac na stacjach benzynowych - pare lat temu pracowalem na stacji Lotos, i w moim miescie na wszystkich stacjach (zarowno firmowych, Shell, Lotos i Orlen, jak i "noname") pensje ksztaltowaly sie na tym samym poziomie. Poprostu taka specyfika branzy, za ta prace tyle sie placi. Zreszta nic dziwnego, nawet podstawowki nie trzeba skonczyc zeby sobie poradzic przy dystrybutorze, przy kasie wystarczy zawodowka i troche bystrosci i uwagi. A poza tym nie jeden z Was chcialby miec takie mozliwosci bezkarnego i praktycznie nie do wykrycia dorabiania na lewo jak na stacji benzynowej
W pełni sie zgadzam.Pracowałem na stacji i powiem że można spokojnie 1,5 tysia miesiecznie wyciągnąc w bonusie.Kto z was bierze paragony?:D A ropa od tirowców po 2,5?
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-12-18, 23:27
i wszystko przez tego psa?
nie dam rady przeczytać
na orlenie jest po prostu słabe paliwo, bo ajenci pozwalają je psuć ... z resztą często paliwo to wcale nie pochodzi z Płocka, tylko z jakiejść dziury w ziemii i tylko podrobiony certyfikat jakości pozwala sądzić, że jest inaczej.... jednak jedno depnięcie w pedał gazu i sprawa jasna
w niemczech też są stacje orlenu i tam paliwo jest OK
Bruner na wstepnie zaznaczam ze nie noszę zadnej koszulki che guevary (nie wiem jak to sie pisze) ani nic z takich klimatów.
Korzystam z Xp- prawda ale tylko dlatego że trudno mi sie bylo przyzwyczaic do linuksa ktory jest trudny do opanowania dla kogos kto sie tym nie interesuje.
Z tym schellem to mnie zastanowiles i doszedlem do wniosku ze mi bardziej chodzi o to że rynek zdominowany przez jeden koncern staje sie poprostu mniej przyjazny konsumentowi. Czasami kieruje mną (niepowiem) swoisty konsumpcyjny nacjonalizm gdy zamiast do kauflandu wole jechac pol miasta dalej do tesco i dac ta kase angolom niz niemiaszkom którzy budują nam gazociąg (razem z ruskimi) pod nosem mówiac ze to dla naszego dobra.
Możecie pisać ze to wariactwo ale uważam że zamiast narzekać na różne zaistniale patologie należy "zmieniać świat" od siebie.
PS: Bruner ty tu jesteś Fredem , więc dalszą część dyskusji prowadzmy na GG lub PW
PS2:zeby nie bylo wątpliwosci mowie o fredzie z chlopakow nie placza
A co do paliw to wystarczy kupować na stacjach duzych korporacji gdzie nie ma ajentów.Wydaje mi sie że shelle nie sa pod ajencja wiec nikt z z pracowników nie ma interesu w motaniu czegoś z paliwem bo i takte wszystkie paliwa sa z jednej rafineri(chyba oprócz racinga który przyjeżdża z niemiec)