Wysany: 2006-12-19, 20:52 rozrzad - jaki ... do 327i
jaki mam zalozyc rozrzad ? czy do 320i 325i i 325e jest taki sam ? mam glowice od 325 i dol od 2,7 super eta i sie zastanawiam co teraz ... nie wiem nic na ten temat wiec pytam
jaka firma ? i jaki koszt calej imprezy jest ?
własnie sam ostatnio sie zastanawiałem co bede musial do swojej ety kupic i doszedłem do wniosku ze chyba trzeba załozyc taki od czego jest głowica.podobno byly rózne kolka te co sie przykreca do wałka rozrzadu ale i tak czegos tu nie rozumiem
czym te kółka miedzy soba sie rózniły przeciez nie mozna zmienic ilosci zebow czy srednicy tylko na jednym kółku bo to zmieni nam przełozenie rozrzadu a musi byc ono stałe 2:1 . dwa obroty wału jeden obrót rozrzadu
wedlug realoem jest tylko jeden rodzaj paska 127 zebów
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
m20 to m20 niezależnie od pojemności układ rozrzadu jest identyczny m20b20 i m20b27supereta mają identyczne paski i właśnie posiadają 127 zebów więc dlaczego 2,5 miało by mieć np. 128? skoro masz dół od setya góre od dwa i połowy to co pasek mósiałby mieć 127,5 zeba?.
pozdro
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Urbi sprawdz ile ząbków masz i jak chcesz daj znać to skompletuje Ci rozrząd w sklepie w dobrej cenie i prześle pocztą.
Trzeba Ci pasek rozrządu, napinacz, simering wału korbowego i wałka rozrządu (nawet jak nie kapie warto zmienić bo koszt nie duzy a jak zacznie kapać czeba rozrząd ściągać)
Przybliżony koszt za wszysko okolo 150zł (pasek Contitecha, napinacz LUK-a i simeringi Victora Reinza)