Wysany: 2004-10-07, 21:51 Problemy z luzami i zawieszeniem w e-32 735
Na początku się przywitam
WITAM WSZYSTKICH BMW-MANIAKÓW
Mam mały problem, mianowicie w 735 E-32 z 87 roku mam luzy na (i nie wiem jak to nazwać, taka skrzynia metalowa, nie jak w innych autach podłużna rura) maglownicy, mianowicie jest wyczuwalny ten luz
i tu mam pytanie jak to usunąć?????????
czy tylko nowa??????????
czy jakaś regeneracja??????????
czy można jakoś inaczej zredukować luzy?????????
końcówki wszystkie wymienione na nowe, w przyszłym tygodniu wymieniam wachacze, amory 87% sprawności i sinusoida wręcz wzorcowa, a nadal pływa w koleinach jak głupie
i drugie pytanko
jaki macie prześwit między tylnym kołem a błotnikiem, bo u mnie niema wcale, tak jagby była obniżona na maxa, tz skraj opony i błotnika są na równym poziomie????????
czy to jest wina dobitych sprężyn?????????
czy ratuje tylko wymiana czy są inne sposoby?????????
jakub [Usunity]
Wysany: 2004-10-07, 23:42
Wymienisz wahacze i przestanie pływać.
Daniel e-28 [Usunity]
Wysany: 2004-10-08, 01:08
jezeli amory są w dobrym stanie to wydaje mi sie ze sprężyny są już ubite i są zamiękkie zresztą jak wymienisz wachacze a reszta końcówek i drążków jest dobra to zrób sobie podstawową czynność taką jak zbieznośc i zobaczysz co i jak i wtedy bedzie można oskarzać sprężyny . pozdro
Wysany: 2004-10-08, 06:25 Re: Problemy z luzami i zawieszeniem w e-32 735
misio735 napisa/a:
Na początku się przywitam
....końcówki wszystkie wymienione na nowe, w przyszłym tygodniu wymieniam wachacze, amory 87% sprawności i sinusoida wręcz wzorcowa, a nadal pływa w koleinach jak głupie ....
Pływanie w koleinach zazwyczaj jest efektem szerokich opon, U ciebie podejrzewam są 205 lub szersze, 7-demka jeszt szeroka, ale dopiero przy szerokoścu typu jelcz, iveco, MAN bedziesz w koleinach jechał jak po szynach.
Z tyłu sprawdź górne mocowania amortyzatorów czy nie są wybite
zdaje sie że element nr6
PS. masz w niej może NIVO??
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Go
Wysany: 2004-10-08, 08:28
jakub napisa/a:
Wymienisz wahacze i przestanie pływać.
w przyszłym tygodniu wymieniam, mam już kupione
Daniel e-28 napisa/a:
jezeli amory są w dobrym stanie to wydaje mi sie ze sprężyny są już ubite i są zamiękkie zresztą jak wymienisz wachacze a reszta końcówek i drążków jest dobra to zrób sobie podstawową czynność taką jak zbieznośc i zobaczysz co i jak i wtedy bedzie można oskarzać sprężyny . pozdro
pzrednie sprężyny są OK tylko ten tył coś mi za nisko siedzi, za miękkie to trudno powiedzieć w seri '7' tak chyba powinno być że troche płynie po drodze a po wyminanie wachaczy napewno pojade na zbierzność,
a jakiś sposób na sprężyny wybite ???????
nokerman napisa/a:
Pływanie w koleinach zazwyczaj jest efektem szerokich opon, U ciebie podejrzewam są 205 lub szersze, 7-demka jeszt szeroka, ale dopiero przy szerokoścu typu jelcz, iveco, MAN bedziesz w koleinach jechał jak po szynach.
Z tyłu sprawdź górne mocowania amortyzatorów czy nie są wybite
zdaje sie że element nr6
PS. masz w niej może NIVO??
mam 225 na chyba 70-80 na 15, wiem że to nie jest sportowo ale za to jaka wygoda
jak wymieniałem z 8 miesiecy temu amory to były chyba w bardzo dobrym stanie bo nie zauważyłem zużycia jakiegoś widocznego, no chyba że trzeba było jakoś specjalnie sprawdzić
co to jest NIVO ????????
a moim zdaniem pływanie jest wynikiem luzów w 'maglownicy' lub 'listwie' (nie wiem jak to nazwać) i nie wiem czy można zredukować w jakiś sposób tam luzy, można skręcić o jakieś 15 stopni i auto nie zareaguje
tam na tej szkynce jak to nazawłes jest taka nakretka chyba 17 nakrecana na taki trzpien który blokujesz kluczem ampulowym odkręcasz nakrętke i kluczem ampulowym zgodnie z ruche wskazówek zegara dokrecasz tylko nie zamocno bo kiera nie bedzie ci odbijac a jezeli to nie pomaga to wymiana , u mnie pomogło . a co dozawieszenia
po wymianie amortyzatorów i odbojów (bo starych to juz nic nie zostało )
auto podnisło mi sie o 3,5cm juz po ulozeniu sie mierzyłem .