BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: RoboCop
2007-06-01, 12:42
Żarówki rurkowe.
Autor Wiadomość
Biały
[Usunięty]

Wysłany: 2005-05-19, 07:40   Żarówki rurkowe.

Zamierzam kupić zamienniki diodowe żarówek rurkowych do lampek wewnątrz auta jednak nie wiem jakie mają długość. Auto mam u lakiernika i nie moge zmierzyć. Wie ktoś może jaka jest długość tych żarówek??

Melis 

Wysłany: 2005-05-19, 14:20   

Chodz o te dwie do oświetlania wnętrza? Bo jeśli tak to mają one 4cm.

POZDRO

Gasper 
Powered by BMW

Wysłany: 2005-05-19, 14:52   

Hehe :lol: Kolor światła z pewnością będzie ładniejszy... Jeśli chodzi o lampki oświetlenia wnętrza te nad drzwiami, to ciekaw jestem jak mocno będą one świecić.. :?: Już same żarówki można o kant pupy obić, a co dopiero punktowo świecące diody. Jak zamontujesz te diody to napisz jak świecą i ewentualnie zapodaj fotki.

Pozdro

Melis 

Wysłany: 2005-05-19, 16:27   

:wink: Ja mam takie same zdanie. A Moze będą to te Hiper, super, turbo, mega, nadzwyczajnie świecące i normalnie jak otworzysz drzwi to łuna będzie jak stąd do tamtąd :lol:
A tak jeszcze na poważnie to można sprubować przecież to nie majątek i tak jak wyżej...założysz daj fotki... może warto

POZDRO

Biały
[Usunięty]

Wysłany: 2005-05-19, 20:25   

Ale ja mam zamiar kupić takie zamienniki żarówek rurkowych co się składają z 5 diód. Mam nadzieje, że będzie lepiej.

MarcinPioneer 

Wysłany: 2007-01-10, 13:13   

w E34 są stosowane żarówki 10W rurkowe te najdłuższe. Ja wsadziłem sobie zamienniki diodowe,ale w samochodzie stało się dużo ciemniej i zostawiłem tylko diodowe z przodu nad lusterkiem,żeby nie oślepijały. Z tyłu pozostały zwykłe rurkowe.

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2007-01-10, 13:25   

w e30 jest ganxtersko-burdelowe oswietlenie fabrycznie - nic nie widac :mrgreen: ... dobrze ze czerwone nie jest :idea:

djscreamvip 

Wysłany: 2007-01-10, 13:41   

a ja mam pytanie czy zegarach e36 do podswietlania predkos.obrotom.tem.i paliwa jest kilkanascie zarowek czy jedna?bo chialbym podmienic zarowke pod wskazówki na czerwony?da sie byle nie rozpraszal sie czerwony na reszte zegarow tylko wskazówki?

Adi 
urzędas

Wysłany: 2007-01-10, 14:57   

djscreamvip napisał/a:
a ja mam pytanie czy zegarach e36 do podswietlania predkos.obrotom.tem.i paliwa jest kilkanascie zarowek czy jedna?bo chialbym podmienic zarowke pod wskazówki na czerwony?da sie byle nie rozpraszal sie czerwony na reszte zegarow tylko wskazówki?

zajrzyj do tego posta, na dole dałem link do RealOEM gdzie wszystko jest

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

djscreamvip 

Wysłany: 2007-01-10, 20:15   

ja wie jakie zarowki i mam nawet zdjecia tylnej czesci zegarow tylko pytałem czy wskazówka ma oddzielna bo jak nie to nici z mojego planu :wink:

marekfl 
Scyzoryk

Wysłany: 2007-01-16, 21:12   

Biały napisał/a:
Ale ja mam zamiar kupić takie zamienniki żarówek rurkowych co się składają z 5 diód. Mam nadzieje, że będzie lepiej.

Melis napisał/a:
A tak jeszcze na poważnie to można sprubować przecież to nie majątek i tak jak wyżej...założysz daj fotki... może warto

Siemka

Co do długości to rurki maja długości 42 mm dokładnie 8)

A jeśli chodzi o poprawe jakości oświetlenia we wnetrzu to te diodowe nie zmienia nic poza barwa światła we wnetrzu. A napewno bedzie wiecej niedoswietlonych miejsc niz w przypadku zwykłej zarówki z włóknem. :mg:

Robiłem testy we wrześniu z rużnymi żarówkami - te rurki tez sprawdzałem.
Jedna wielka lipa. Usytuowanie lampki jest tak przemyślane zeby nic nie pomogłó.
w tej chwili mam Rurki Phillipsa 10W sa tez 20W to jedyna alternatywa która moze troche rozjaśnij

Moja rada - jak nie masz checka to sobie w tym miescu zamontuj lampke nie kombinuj z tymi rurkami (z doswiadczenia wiem!)
Albo zmien na touringa - lampka z bagaznika swieci lepiej niz te przy dzwiach razem wziete :D

Biały 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2007-01-17, 18:46   

Odpowiedź na posta którego napisałem 2 lata temu :D hehe tak tez mozną :P a w ramach wyjasnienia tamtej beemki juz nie ma ale zarówki testowałem. Pomijam to, że były problemy z nimi to praktycznie nie swieciły. :) Nie polecam. Teraz mam e32 i oświetlenie wnętrza jest dużo lepsze tylko auto nie jeździ :D
POMOCY!! szczególy w temacie.
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=18218
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=17922
Remont beemki znów rozpoczęty (05.04.2007)

Odpowiedz do tematu