BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czujnik predkości-przepraszam za lamerskie pytanie :/
Autor Wiadomo
lagadula 

Doczy: 30 Gru 2005
Skd: .:P O Z N A Ń:.
Wysany: 2006-05-30, 11:04   Czujnik predkości-przepraszam za lamerskie pytanie :/

Od poczatku posiadania mam problem z predkościomierzem. Kiedyś wiecej działał jak nie :) . Ostatnio mało jeżdże ale nie pokazuje wogóle (co za tym idzie ekonomizer też stoi). Natomiast kiedy podskoczy mi tylnia oś dosyć konkretnie (na dziurze ale musze ostro pojezdzic) predkościomierz zaczyna pokazywac i ekonomizer ożywa. Pytanie zatem jest - czy zmienić czujnik w ciemno , czy najpierw szukać przerwy na kablu ? Kiedyś sprawdzałem wtyczkę i wygladała jak nówencja, generalnie kabel też wyglada świeżo. Czujnik kosztuje 80 pln wiec ewentualnie nie chce utopic kapusty.

Sorki za lamerskie pytanie ale użyłem szukajki :oops: i nic..

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-05-30, 11:07   

ostatnio nie działała mi pompa paliwa, więc ją wyminiłem - okazało się jednak, że to wtyczka była walnięta i wystarczyło ją "naprawić" kombinerkami ... a wyglądała dobrze, choć nie jak nówencja

sorki za lamerską odpowiedź, ale może po prostu coś nie styka - na odległość ciężko stwierdzić:wink:... winne mogą być też zegary

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-05-30, 11:24   

Zegary raczej nie, stawiam na brak styku, też tak miałem w poprzednim dyfrze, później przeszło na dobre.

Teraz mam te same problemy po założeniu szpery, znów kufa fa nie działa prędkościomierz :roll:
(bo przecież czujka jest ta sama w dyfrze z i bez szperunku...?)

- z jednej strony dobrze wracałem wczoraj z siostrą z Wawy - trochę mniej się bała :wink:

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-05-30, 13:07   

wykrec czujnik, jezeli jest caly nie polamany to powinien byc dobry!! posprawdzaj kable i wtyczkke!!!!!
pozdroo Adrian

jurek 

Doczy: 12 Maj 2005
Skd: krakow
Wysany: 2006-05-30, 15:03   

stawiam na zlamany kabelek przy wtyczce czujnika ale izolacja jest cala;)

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-05-30, 20:05   

mialem to samo wystarczylo wyciagnac wtyczke wyczyscici styki przepsikac kontaktem czy jakims ustrojstwem do porpawiania styku i gitara jak by co to pisz za przyslowiowe piwo ci go posle:)) leza mi 2 w domu obre:))

Gangstapcf 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Lut 2006
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-05-31, 01:12   

Mi przedkosciomierz czasami przerywał i skakał jak sobie latałem po nierównosciach - pomogło czyszczenie styków - u mnie jeszcze był problem ze zbierała mi sie woda w osłonie gumowej do czujnika i tez przez to dziwnie działał.

Pawel_M 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 11 Mar 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2006-05-31, 15:35   

Miałem takie same problemy z prędkościomierzem na początku chodzi a później raz chodził a raz nie chciał, po pewnym czasie przestał wogule chodzić prędkościomierz i ekonomizer, sprawdzałem wtyczke i kable w moście a okazało się że to była wina zegarów, rozebrałem zegary i wywaliłem prędkościomierz ( nie wiem w jaki sposób ale były przerwany jeden cieniutki miedziany kabelek ) po zlutowaniu wszystko chodziło aż do sprzedaży auta ;)

Szef_22

Doczy: 22 Lis 2004
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2006-06-03, 11:01   .

Także jak przedmówca stawiam na awarie zegarów.Wszyscy zwalają wine na styk w moscie lub bateryjki w zegarach.Prawda jest taka,ze zegray dzialaja nawet jak sie bateryjki calkiem wyciagnie,przynajmniej tak jest u mnie.Jak padl mi predkosciomiez,wyjelem zegary oraz cala tarczke predkosciomieza i zalozylem druga sprawna,bardzo szybko i latwo to zrobic,wystarczy maly srubokret krzyzakowy.Jak przestal dzialac mi obrotomiez to go takze wymienilem.Musisz poprostu kupic sprawne zegary i zamienic ten element który nie dziala.

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-06-03, 15:19   

Też miałem taki problem z tym że u mnie działał ale przerywał cochwile, podczas jazdy włożyłem ręke pod kierownice i poruszałem wtyczką jedna z zegarów i okazało sie ze to jest powód zamieszania, wtyczka jest w płycie wiec musiałem wymienić całe zegary i do dzisiaj nie mam problemów :D

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

KAMILOS 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2007-01-15, 21:39   

może wie ktoś który jest kabel (kolor) od czujnika prędkościomierza
PZDR

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-01-15, 21:54   

zobacz jaki kolor jest przy wtyczce co sie wpina w dyfer i poszukaj takiego koloru przy zegarach

a co co wogule chodzi :?: predkosciomierz nie działa :?:

mi raz nie działał po tym jak wjechałem w super głeboka kałuze i ta gumowa osłona która powinna chronic wtyczke przed woda była pełna wody.po osyuszeniu wszystko wrocilo do normy

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: