Wysany: 2007-01-30, 20:10 Problem z chłodzeniem- pilne !
witam
Mam problem z chłodzeniem w mojej bercie w m20b20.
Zaczęło się od tego że temperatura na wolnych obrotach wychodziła poza połowe na wskaźniku, na wyższych obrotach było ok.
Wymieniłem termostat(później okazało się że to termostat od m21) i teraz jest jeszcze gorzej, tzn temp. na wolnych obrotach bardzo szybko wędruje za połowę, po wkręceniu na 2000 obr spada przed środek.
grzebales cos a potem zaczelo sie tak dziac?? czy ni z tad ni z owad??
raczej to nie wina termostatu bo jesli by sie np nie otwieral to po dodaniu gazu jeszcze temp by sie zwiekszyla poniewaz duzy obieg bylby zamkniety zreszta termostat jak sie psuje to zazwyczaj zostaje otwarty a nie zamkniety
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
duchX [Usunity]
Wysany: 2007-01-30, 20:29
Mysle ze temat byl walkowany 10000 razy proponuje zamknac i po sprawie .................szukaj a znajdziesz
wisko ma do tego bardzo duzo poniewaz gdy silnik sie nagrzewa cieplo powoduje ze wisco sie zaciesnia i szybciej kreci ale skoro twierdzisz ze jest sprawne to trzeba szukac dalej
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
....Objawy zapowietrzonego ukladu chłodzenia , trudno "poszukaj zanim napiszesz ", Xeon ma rację................PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!