Wysłany: 2007-02-02, 19:14 Jakie dystanse do e30 przy 8Jx17" ET35 215/45?
Witam wszystkich
Kurier juz do mnie jedzie z felami 8Jx17" ET35 guma 215/45?
dlatego pytanie jakie dystanse zastosować? ile mm na przód ile na tył?
chce żeby felgi wystawały maxymalnie jak sie da, ale nie poza nadkola
tylne nadkola były juz delikatnie poszerzane bo tez byl szeroki felunek...
dlatego z tyłu może być troszke szerzej
jak sie zakłada felge 16"x9" z ET15 to z tyłu troche wystaje wiec jak ty masz 8" szeroko to koło juz jest schowae głebiej o pół cala powiedzmy 12.5mm
masz ET35 wiec koło jest schowane o 20 mm w stosunku do ET15
jak to wszystko zsumujemy to wychodzi ze musisz założyc dystans minimum 30mm zeby koła wystawały albo prawie wystawały.najlepiej przymierzyc takie felgi i podłozyc na razie włozyc cokolwiek miedzy felge a piaste zeby zachowac dystans
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
wielkie dzieki za pomoc!
czyli ustalone za na tył po 30mm
a co myślisz o przodzie? tez 30mm czy moze mniej? nie bedzie obcierac?
chciałbym żeby wszystko pasowało idealnie...
Wysłany: 2007-02-03, 18:49
kamil, przy feldze 8 cali i oponie 215/45 dystans 30 mm na kolo bedzie za szeroki. niech slizg pomysli o zaladowaniu beemki ludzmi. chyba ze sprawi sobie dobry twardy gwint albo bedzie sie lansowal samemu
Tak troche poza tematem, skotniol kiedy będziesz miał gotowe auto? Bo ciekaw jestem tego potworka
juz sam niewiem została tylko elektronika do podłączenia
Cytat:
i jeszcze jeden ot - czemu jest na jednej sprezynie ? z tego co pisano w innym temacie dobry gwint = 2 sprezyny
to jest przykładowa fotka gwintu D2, niewiem jak wygląda do e30 jak bede miał to pokaże, ale wydaje mi sie ze tez bedzie jedna spręzyna co niezmienia faktu ze D2 jest poki co zachwalane niesłyszałem złej opini
Wysłany: 2007-02-05, 00:42
guma nie naciagnieta wiec 215/40 to nie bylo. moglo wlasnie byc 215/45/
ogolnie wygladalo kozacko tylko jeszcze ten przeswit miedzy opona a nadkolem. taki przeswit to moga miec endurowcy na 14"
Wysłany: 2007-02-11, 23:33
kamil.k napisał/a:
ale te felgi nie maja rantu wiec lipa i nie pasuje do e30
masz jakies glupie podejcie do tematu. czy wszystkie e30 musza miec rant?
napewno lepiej beda wyglac w e30 takie rarytasowe felgi bez rantu co pawel e30 pokazal niz oklepane na maxa Borbet A,Azev A czy Borbet T.