Wysany: 2007-02-19, 19:21 e30 - coś wali przy ostrzejszym ruszaniu
Witam
Sprawa wyglada nastepujaco - jak ruszam delikatnie to jest spokoj jak ruszam ostro natomiast to pojawia sie walenie z tylu auta. Wymienilem juz chyba wszystko co mi sugerowano tzn. tuleje tylnej belki (nic nie pomoglo), podpore walu, poduszke mostu (po wyjechaniu z warsztatu bylo ok, po 3 dniach znowu wali), łącznik elastyczny na wale i górne mocowania amortyzatorów. Ciekaw jestem co wy o tym sadzicie. Co mo?e jeszcze bya przyczyną. Zaznacze tylko że przed wymiana poduszki mostu i lacznika walu przy bardzo delikatnym ruszaniu tez troszke stukalo, a teraz nie. Jak strzele ze sprzegla na calosc to nie wali, jak z 3000 obr. to tak. ( Co to moze byc, zostalo jeszcze sprzeglo (wedlug mnie jest ok - nie szarpie i nie slizga sie ale na sprzeglach sie nie znam wiec moze jednak). Co wy na to ?
Dodam jeszcze ?e owe walenie ma zwiazek z rodzajem nawierzchni - sliski asfalt (nie mokry) - nie ma problemu - tepy asfalt - problem jest.
Pomozcie bo juz nie wiem o co chodzi
dokrec dyfer. chyba kafarek mial takie problem ze cos mu waliło i okazało sie ze dyfer nie byl dobrze dokrecony i zgadzaloby sie z tym ze trzy dni po wymianie bylo ok dopoki sie nie odkrecilo
w maluchu jak tak waliło to byly przeguby połosi
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
To mi wyglada na stary numer z rekawica
Przy ostrzejszym ruszaniu poprostu jedno z kol odrywa sie od nawierzchni podnosi sie lekko. Wtedy dostaje cala moc opada i gwaltownie zostaje wychamowane, wtedy sytuacja powtarza sie po przeciwnej stronie i tak w kolko. Sprobuj wystartowac na skreconych kolach nie bedzie pewnie tego lomotu Dobre nowe amory powinny rozwiazac problem na jais czas.
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
Może i faktycznie to niedokręcony dyfer, zmieniałem ostatnio na szperę i może nie został dokładnie dokręcony, tylko że przed wymianą było to samo. I jeszcze jedna rzecz, problem ten występuje u wszystkich posiadaczy e30 325i jakich znam i nikt tak naprawde nie wie o co chodzi ale większość wskazuje na opony???
moze faktycznie kola boksuja ? no ale to by wskazywalo na amortyzatory. ja przy szarpaniu zawsze podejzewam urwane poduszki, no ale wymieniles. w takim razie sprobuj przyjzec sie dyfrowi. moze obydwa nie byly dokrecone, lub to co do niego wchodzi jest do wymiany na pewno nie wszystkie 325 maja taki problm