BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Montaż dokladki Mt2 laminat
Autor Wiadomo
marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-02-28, 15:22   Montaż dokladki Mt2 laminat

montowal ktos ? odbieram jutro na przod pod zderzaki nie wiem z czym to sie je :/ help

biore od tego chlopa

http://allegro.pl/item166..._promocja_.html
Ostatnio zmieniony przez marvin-86 2007-02-28, 15:34, w caoci zmieniany 1 raz  

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-02-28, 15:30   

normalnie seryjna dokładka MTII montowana jest przy pomocy śrub, zaczepów i specjalnych spinek, jeśli chodzi o laminat, to raczej nikt nie wie czy kupujesz identyczną z oryginałem, czy mocowania ma jakieś indywidualne

myślę, że jak już ją będziesz miał, to się sam skapniesz, a jak nie, to porób foty co i jak z zaczepami, które są na dokładce, to sie pomyśli

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-02-28, 15:38   

dokładka żywiczna , normalnie nie musisz nawet zdejmowac małego spojlerka, prawdopodobnie bedziesz miał problem z tunelami chłodzacymi tarcze(tymi co wkłada sie w przedni pas obok halogenów) jak Ci sie uda to po prostu wcisnij ja na te tunele, a z przykreceniem, raczej wystarcza blachowkręty na rancie błotnika i to powinno wystarczyć, przynajmniej u mnie tak było. Sama dokładka nawet ta nasza dość dobrze sie trzyma. Tak czy inaczej nie ma sensu mocniej ją przytwierdzac bo jest duże prawdopodobieństwo że ja połamiesz ( nie zycze Ci tego) a wtedy bedzie łatwiej ja zdemontować i wywalic na fajans

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-02-28, 15:46   

blachowkręty??? tak na wierzchu??? ... jakoś mi się to nie widzi ;/

jackx 

Wysany: 2007-02-28, 15:49   

PioterW napisa/a:
blachowkręty??? tak na wierzchu??? ... jakoś mi się to nie widzi

nie zupełnie na wierzchu tylko na rancie błotnika od środka ( na tym zagięcięciu co sie dogina go do środka jak oponka trze o błotnik) i deikatnie lakierkiem. na prawde nie bedzie widać. A jak nie chcesz na blachowkręty to mozna na takie małe kołeczki rozporowe one są nawet czarne to z kolorem nie bedzie problemu

w naszym wyrobie nie ma od środka żadnych miejsc w które mozna by zaczepic jakiekolwiek spinki i trzeba je przykręcić na blachowkrety, nie stety albo to albo oryginał

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2007-02-28, 23:24   

patent z mojego rost stajla

i anfas:

generalnie wg mnie te zywicowe dokładki są do bani, delikatne podjechanie pod przeszkodę = pękniecie
przy takim montazu jak u mnie jak jes nacisk od przodu mocny to urywają się te kołki rozporowe po bokach, juz miałem kilka takich akcji

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

SOER 
trzy dwa zero i

Doczy: 29 Gru 2006
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2007-02-28, 23:46   

sorry nokerman, ale ta dokładka wygląda tragicznie wykonanie jest straszne po zamontowaniu wyglada koszmarnie...

...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...

Bartek_P

Doczy: 17 Lis 2005
Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-02-28, 23:54   

Pozostaje pytanie , jak jest zamontowana na zdjęciu??
Bo tam wygląda nieźle.
Napewno jest jakiś sposób żeby to ładnie załozyć

Ghost 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 06 Cze 2006
Skd: Pińczow
Wysany: 2007-03-01, 00:01   

Na zdjeciu aukcyjnym jest orginal 8)

pozdrawiam

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-03-01, 00:04   

ja kupilem taka sama nie wiem czy nie u tego samego goscia i mam ja juz rok i poprostu ja tam wsadzilem i trzyma sie sama z siebie zadnych wkretow kolkow czy innych wynalazkow faktycznie te kolki nie wygladaja dosc elegancko :) jesli ja dostaniesz to sam bedziesz widzial jak bedzie sie trzymalo... korzystajac z okazji zadam pytanie jak zamontowac nakladki na progi???? wkrety kolki czy nity odpadaja!! moze jakis mocny klej np do szyb??? co o tym myslicie???

jackx 

Wysany: 2007-03-01, 08:33   

młody318IS napisa/a:
zadam pytanie jak zamontowac nakladki na progi???? wkrety kolki czy nity odpadaja!! moze jakis mocny klej np do szyb??? co o tym myslicie???

A masz ryginalne czy z zywicy, bo jak masz ory. to lepiej kupić spinki w ASO( nie są drogie) no jak żywica to tylko klej taki do szyb
Ja mam ryginalnenakładki i nie dawno je zakładałem, i jest połaczenie obu technik tzn. kupiłem część spinek w ASO i żeby nie wiercic progu górna część nakładki jest przyklejona właśnie klejem do szyb.

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2007-03-01, 10:35   

SOER napisa/a:
sorry nokerman, ale ta dokładka wygląda tragicznie wykonanie jest straszne po zamontowaniu wyglada koszmarnie...

nie masz za co przepraszać, to nie mój montaż (tak kupiłem), dokładka nie dość że z żywicy to już dwa razy klejona i szpachlowana więc sam wiesz... :maruda:
obecnie po zimie jest w jeszcze gorszym stanie, ale czekam aż sama odpadnie :lol:

młody318IS napisa/a:
poprostu ja tam wsadzilem i trzyma sie sama z siebie zadnych wkretow kolkow czy innych wynalazkow

miałą jakieś zaczepy od środka??
bo z twojego opisu wynika że jest na magnes :lol:
w mojej od środka niema dosłownie NIC co mogłoby posłuzyć jako element montazowy

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

marvin-86 
Częstochowa

Wysany: 2007-03-01, 16:02   

odbiore za godzine lub dwie dam kilka fotek i sie wyjasni wszystko ...

Kimbek 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Molde/Świdnik
Wysany: 2007-03-01, 17:19   

Mam taką, od tego gościa, leży pomalowana czeka na wiosnę, niema żadnych zaczepów trzeba samemu kombinować. A że trzyma się sama to wieże bo ją to trudno spasować dosłownie trzeba naciągać żeby zaszła za ranty błotnika, musiałem u góry zrobić małe nacięcie, żeby wlazła

marvin-86 
Częstochowa

Wysany: 2007-03-01, 18:44   

motyla noga wlasnie wracam od niego i jeszcze nie wyschla jak by siedziala sama bez zaczepow to by bylo gitesowo :)

Grzesiek 

Wysany: 2007-03-01, 18:54   

a to nie sprawdziles przed malowaniem??? wydaje misie ze powinienes przylozyc bo to jednak nie jest orginal i moze trzeba bedzie gdzies przyciac no ale bedziesz widzial sam ja mysle ze tak jak u mnie nie trzeba bedzie wkretow trzymam kciuki !!

SOER 
trzy dwa zero i

Wysany: 2007-03-01, 19:15   

młody318IS, możesz mi powiedzieć jakim cudem ona trzyma Ci sie bez żadnych zaczepów po dołożeniu halogenów itd. ? jak już ktoś wyżej napisał masz ja z magnezu ?

Grzesiek 

Wysany: 2007-03-01, 19:31   

trzyma sie juz byla ciasno spasowana i ciasno siedzi dodam jeszcze ze auto jest bezwypadkowi i pas po zderzakiem byl w stanie idealnym mozecie sie smiac i nie wierzyc ale u mnie sie tak trzyma :tak:

marvin-86 
Częstochowa

Wysany: 2007-03-01, 20:00   

soer i tez sie to glupie wydaje ale koles tak mowi ze pasuje idealnie i nie trzeba zadnych spinek, zobaczymy jutro yoo

Kimbek 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Molde/Świdnik
Wysany: 2007-03-01, 21:25   

SOER napisa/a:
możesz mi powiedzieć jakim cudem ona trzyma Ci sie bez żadnych zaczepów po dołożeniu halogenów itd. ?

W dokładkę nie montuje się halogenów zostają na starym miejscu

SOER 
trzy dwa zero i

Wysany: 2007-03-01, 22:27   

:ups:
+ 20 znaków..

marvin-86 
Częstochowa

Wysany: 2007-03-03, 07:26   

sprawdzilem soobiscie i trzyma sie bez spinek u góry pod zderzakiem poprostu jest fajnie spasowana ale i tak na srubki od wewnetrznej strony blotnika trza dac narazie jest podkladowana i szpachlowana (male ubytki, laminat nigdy nie bedzie doskonaly) chodzi mi o dziureczki wielkosci glowki od zapalki, polecam goscia dobry laminat elastyczny ciezki do zlamania ogolnie 9/10 ;)

Grzesiek 

Wysany: 2007-03-03, 22:23   

dzieki za wpis teraz koledzy co napisali na moj temat ze trzyma sie na marnesie moga mi uwierzyc ze ja nie mam zadnych innych mocowan i juz nie beda sie siali ze mnie! :brawo: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

[ Dodano: 2007-03-03, 22:24 ]
dzieki za wpis teraz koledzy co napisali na moj temat ze trzyma sie na magnesie moga mi uwierzyc ze ja nie mam zadnych innych mocowan i juz nie beda sie siali ze mnie! :brawo: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

pawelbach 

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Otwock
Wysany: 2007-03-04, 12:55   

w sumie moja tez trzymała sie sama ale ja dla pewności dałem po dwa blachowkrety od góry tak pod zderzakiem zeby nie było widać i zeby mieć pewność ze nie zginie Pozdro Ubott ma fajny patent

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: