Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-03-06, 01:29
jeśli w dyfrze jest olej to nic nie ocenisz bez rozbierania, albo rozbierasz dyfer i sprawdzasz luzy i t d, abo montujesz i sprawdzasz jego zachowanie w praktyce...
jak sie go tak gwaltownie ruszy reka przod tyl to jest takie metaliczne pykniecie.
przy okazji zapytam, to co sie podpina kabel do dyfra to jak sie nazywa?
impulsator? czuknik predkosci?
w kazdym dyfrze jest taki sam, rozni sie to czyms? chodzi mi o to czy np. montujac od innego dyfra nie bedzie blednych wskazan predkosciomierza.
drugi byl w ogole bez oleju. zastanawiam sie czy ktos tak po prostu nie jezdzil.
mi wyciekal olej z dyfra przez uszkodzenie gwintu na korku spustowym... i tak jezdzilem... kiedys wrocielm z wawy do lublina (niecale 200km) prawie wogle bez oleju w dyfrze... poszla dolewka, klej dwuskladnikowy epoksydowy, nowy korek i dyfer dalej lata i nie WYJE
sprobuje to rozkrecic i rzuce okiem, jeden dyfer jest moj i wiem w jakim jest stanie,
drugi byl w ogole bez oleju. zastanawiam sie czy ktos tak po prostu nie jezdzil.
jak sie go tak gwaltownie ruszy reka przod tyl to jest takie metaliczne pykniecie.
przy okazji zapytam, to co sie podpina kabel do dyfra to jak sie nazywa?
impulsator? czuknik predkosci?
w kazdym dyfrze jest taki sam, rozni sie to czyms? chodzi mi o to czy np. montujac od innego dyfra nie bedzie blednych wskazan predkosciomierza.
jesli mowimy o E30 to słoneczko i czujnik jest chyba wszedzie takie samo.jedyne czym moze sie roznic to wtyczka.albo zwykłe wsówki albo bolce
ten metaliczny dzwiek pewnie spowodowany jest zbyt duzym luzem
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka