Chyba umiera mi pompa, mam taki objaw, że dochodzi z niej dźwięk jakby rozsypanego łożyska, dość głośno. Jest to słyszalne tylko na "wyprostowanych" kołach, jak pompa ma luźno że tak powiem. Jak zaczynam kręcić kierownicą to jest cisza i wspomaganie działa normalnie.
I tu mam dwa pytanka, czy faktycznie mogło w niej sypnąć się jakieś łożysko i czy ewentualnie istnieje możliwość jego wymiany, czy pompa jest raczej nie rozbieralna? Pytam dlatego bo boje kupić się jakąś używke, bo nigdy nie wiadomo ile pochodzi, a o jakieś zamienniki jeszcze nie pytałem i nawet nie wiem czy będą dostępne do mojego diesla. Acha i jeszcze jedno, czy to prawda że w e30 we wszystkich 6-cio cylindrówkach były takie same pompy?
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
a może pasek źle napięty?
poziom płynu w normie? może czs na wymienę?
Pompy sa takie same różnią się mocowania w sześcio i cztero garówkach
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2007-03-13, 20:59
Pasek mam nowy i dobrze naciągnięty, poziom płynu też w normie.
Wymienie ten płyn i zobacze, bo w sumie dzisiaj tylko rano znowu pompa pracowała głośno, a później cały dzień się nie odezwała.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25