BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SKóRA CZY WELUR!???
Autor Wiadomość
GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Wysłany: 2007-03-15, 12:42   SKóRA CZY WELUR!???

Takie krótkie zwięzłe pytanko do wszystkich uzytkowników bawarek i nie tylko co wolicie skóre czy welur na siedzeniach.To tak aby wejsc w ten nowy dział styl.wewnetrznej i go rozruszać :D
Ja jestem na duże TAK dla skóry choć preferuje jasną nie nagrzewa się tak jak czarna i ładniejsza choć zależy też jaki kolor autka.Do czarnego auta ,jasna miód malina. :spoko: :D :D

tomcat944 
mental ill

Wysłany: 2007-03-15, 12:49   

hej,
a ja wole Alcantare, jest trwala jak skora, "szorstka" jak welur i nie nagrzewa sie tak mocno....
poza tym srodek autka tylko na czarno.... :spoko:

Belisama 

Pomogła: 8 razy
Wysłany: 2007-03-15, 13:29   

Jasny środek rewelacja znacznie fajniejszy niż czarny, ale ze skórą to różnie bywa jak się przetrze to wygląda tragicznie więc chyba lepsze coś innego dużo łatwiej dbać :wink:

BADYL 

Wysłany: 2007-03-15, 13:44   Re: SKóRA CZY WELUR!???

Kamil napisał/a:
Takie krótkie zwięzłe pytanko do wszystkich uzytkowników bawarek i nie tylko co wolicie skóre czy welur na siedzeniach.To tak aby wejsc w ten nowy dział styl.wewnetrznej i go rozruszać :D
Ja jestem na duże TAK dla skóry choć preferuje jasną nie nagrzewa się tak jak czarna i ładniejsza choć zależy też jaki kolor autka.Do czarnego auta ,jasna miód malina. :spoko: :D :D

Ja mam taki kontsras z zewnatrz czarno w srodku biało :) nie chce juz czegos innego niz skóra.

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysłany: 2007-03-15, 13:52   

ja mam jasna skore w czarnym autku. wyglada to efektownie nawet. niestety mam skore do poprawek ale to kiedys tam moze w przyszlosci zrobie. jesli chodzi o praktycznosc to chyba welur jest lepszy, ale mimo to nie zamienilbym na welur w tej chwili mojej skory. i jesli ktos chce miec skore to musi jednak dbac o to aby sie nie rozleciala z czasem.

Gasper 
Powered by BMW

Wysłany: 2007-03-15, 13:56   

Skóra i tylko skóra. Następne auto musi ją mieć :D

kuzyn 

Wysłany: 2007-03-15, 14:02   

w mojej beemce mam welur, ale przez chwilę miałem czarne skórzane sportsitze.
było kozak. tak więc jestem zwolennikiem skóry. dla mnie tylko czarna.

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2007-03-15, 15:05   

materiał lub welur, skóra albo jest śliska, albo jest za zimna, no i nagrzewa się .

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Wysłany: 2007-03-15, 15:33   

Co do praktycznosci i utrzymania w czystosci to można to w dwojaki sposób ując.Welur na pewno sie nie nagrzewa i jest miły jak sie siada w krótkich gatkach no i sie nie slizga ale jesli chodzi o czystosc utrzymania to skóra moim zdaniem jest łatwiejsza do sprzatniecia.Okruchy w welur włażą ,napoje sklejają i wchodzą w głab.Ze skóry zbierasz wszystko jednym pociągnieciem szmatki.Sa minusy też bo jak rozedrzesz ,przetniesz koszty naprawy pewnie wieksze przy skórze ale ja i tak jestem za jasną piękną skórą. 8)

Yakuzatti 

Wysłany: 2007-03-15, 15:39   

A ja jestem za mocnokrwista czerwona skora lub biala :-)

jaqub 

Wysłany: 2007-03-15, 15:57   

ja mam teraz z przodu bananowe sportsitze z cabrio ///M (ale nie Mki z uszatymi zaglowkami) z grzaniem i sa super... troche trzeba w nie serduszka wlozyc ale najlepsze fotele jakie sa do e36... tyl i boczki niebawem bede szyl skora... welur sie szybciej przedziera i PEKA... skore mozna zabezpieczyc przed tym odpowiednim myciem i NAWILZANIEM a weluru sie nie da uchronic...

Ostry 

Wysłany: 2007-03-15, 16:06   

Skora :!: Skora :!: Skora :!: Skora :!: Skora :!: Skora :!: Skora :!: :mg:

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

Adi 
urzędas

Wysłany: 2007-03-15, 16:51   

Tylko i wyłącznie skóra, nawet bez klimy, nic innego nie wchodzi w grę :D

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

High-Tech 
///HTT

Wysłany: 2007-03-15, 17:17   

Też choruję na skórkę.
Więc jak tylko ogarnę fundusze to jasna skórka - mniam.

Takie szaro/białem skórki z M5 to marzenie.

Grzesiek 

Wysłany: 2007-03-15, 19:19   

panowie ja tez chcialbym sobie wlozyc skore kolega kilka tat temu kupil rozbitege e36 kompakta auto nie jezdzi do tej pory mysle ze wydre je od niego za pare zlotych w aucie jest zolto czarna skora mysle ze fotele beda pasowac do e30 tylko co z kanapa tylna i boczkami nie wiecie jakie sa koszty obszycia reszty skora??? napiszcie jesli ktos wie jakie to sa mniej wiecej koszty

marekfl 
Scyzoryk

Wysłany: 2007-03-15, 19:55   

Siemka
Ja obecnie jestem tez na etapie takich przemyśleń ale tak czy inaczej w moim Touringu wyladuje jakas imitacja skóry (w dotyku jednak podobna bardziej do materiału), ale gdybym miał klime w aucie to skóra bez dwóch zdań i czy jasna czy ciena to żecz gustu. :D
Jasna skóra wyglada bardzo fajnie, ale tez z czasam w załamkach powstaje brud wiec trzeba bardzo, bardzo o nia dbać.
A czarna jest poprostu piekna jak .... mała czarna ;-)

Ja osobiście wybrał bym jednak czarna ;-) ze wzgledów praktycznych.

Choć do mojego Touringa juz zakupiłem szara tapicerke ;-)

jaqub 

Wysłany: 2007-03-15, 21:09   

młody318IS napisał/a:
tylko co z kanapa tylna i boczkami nie wiecie jakie sa koszty obszycia reszty skora??? napiszcie jesli ktos wie jakie to sa mniej wiecej koszty

ja do siebie wlozylem przednie fotele i teraz musze zrobic tylna kanape i 4szt boczkow to tapicer krzyknal 1.5 tys pln za bananowa skore... wczesniej chcial 3tys za obszycie calego wnetrza... moze znajde kogos tanszego bo w sumie obszycie tylnej kanapy i oparcia to wg mnie zadna filozofia i mysle ze z samym materialem spokojnie bym sie w 500pln wyrobil...

Grzesiek 

Wysłany: 2007-03-15, 21:16   

nie no 1.5 tys to lekka przesada kupie material i sprobuje rozerbrac stara kanape i bede mial na wzor a jezeli chodzi o krawca to mam kogos na oku :spoko: jak znajomy bedzie chcial sprzedac mi te foteliki z kompakta to od poczatki do konca porobie fotki to ocenicie czy sie oplacalo i jak to wyglada no i oczywiscie czy gra bedzie warta swieczki zy jakos taksie to mowi hehehe 8)

Adi 
urzędas

Wysłany: 2007-03-15, 21:32   

Mi za obszycie foteli przednich plus kanapa tył powiedział około 800-900 zł i to jest już cena z materiałem :)

Grzesiek 

Wysłany: 2007-03-15, 21:44   

temat sie rozkreca i bardzo dobrze :] 800 zlotych to w sumie nie duzo jak z materialem ja podskocze za tydzien w piatek do kolesia i zapytam ile za obszycie kierownicy to odrazu wspomne o boczkach i tylnej kanapie jak bede wiedzial ile to dam znac co i jak a nie wiecie czy ta kanapa z kompakta nie bedzie pasowac do e30????

Adi 
urzędas

Wysłany: 2007-03-15, 21:52   

No w moim przypadku cena mogła by być jeszcze niższa gdybym zdecydował się na skórę przeznaczoną do mebli a jeszcze taniej w przypadku imitacji skóry. No i fotele miały by wyglądać jak oryginalne sportsitze w każdym szczególe. Także myśle, że cena całkiem fajna no ale są ważniejsze wydatki i muszę jeździć z moją poprzecieraną skórą.

kuzyn 

Wysłany: 2007-03-15, 21:58   

nie próbowałeś dac do renowacji?
nie wiem jak bardzo masz zniszczone fotele,
ale taki zabieg czyni cuda. wiem bo robiłem.

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

GRABS_E34 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2007-03-15, 22:02   

A do szarej E34 to chyba czarna będzie lepiej wyglądać?? Zastanawiam się nad skórką, ale to jak będzie przypływ gotówki, a i jeśli skóra to razem z boczkami :D

Adi 
urzędas

Wysłany: 2007-03-15, 22:04   

JacekG napisał/a:
nie próbowałeś dac do renowacji?
nie wiem jak bardzo masz zniszczone fotele,
ale taki zabieg czyni cuda. wiem bo robiłem.

Obawiam się, że w moim przypadku to nie pomoże bo fotel kierowcy na boczku w miejscu gdzie się zwykle każdemu przeciera brakuje już kawałek skóry wielkości dłoni ;/ Niestety poprzedni właściciel o to w ogóle nie dbał a ja myślę żeby to zrobić raz a porządnie, byłaby lepsza skóra (grubsza) to byłby spokój na lata.

yaster 

Wysłany: 2007-03-15, 22:43   

najlepsze są szmaciane koszulki na porwanej skórze :spoko:
a tak serio, to najładniejsze zestawienie to ciemnozielony lakier i jasnobrązowa skóra, wyobrażacie to sobie?... :wink:

Odpowiedz do tematu