Wysłany: 2007-03-15, 12:42 SKóRA CZY WELUR!???
Takie krótkie zwięzłe pytanko do wszystkich uzytkowników bawarek i nie tylko co wolicie skóre czy welur na siedzeniach.To tak aby wejsc w ten nowy dział styl.wewnetrznej i go rozruszać
Ja jestem na duże TAK dla skóry choć preferuje jasną nie nagrzewa się tak jak czarna i ładniejsza choć zależy też jaki kolor autka.Do czarnego auta ,jasna miód malina.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 28 Sie 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-03-15, 13:29
Jasny środek rewelacja znacznie fajniejszy niż czarny, ale ze skórą to różnie bywa jak się przetrze to wygląda tragicznie więc chyba lepsze coś innego dużo łatwiej dbać
Wysłany: 2007-03-15, 13:44 Re: SKóRA CZY WELUR!???
Kamil napisał/a:
Takie krótkie zwięzłe pytanko do wszystkich uzytkowników bawarek i nie tylko co wolicie skóre czy welur na siedzeniach.To tak aby wejsc w ten nowy dział styl.wewnetrznej i go rozruszać
Ja jestem na duże TAK dla skóry choć preferuje jasną nie nagrzewa się tak jak czarna i ładniejsza choć zależy też jaki kolor autka.Do czarnego auta ,jasna miód malina.
Ja mam taki kontsras z zewnatrz czarno w srodku biało nie chce juz czegos innego niz skóra.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Wysłany: 2007-03-15, 13:52
ja mam jasna skore w czarnym autku. wyglada to efektownie nawet. niestety mam skore do poprawek ale to kiedys tam moze w przyszlosci zrobie. jesli chodzi o praktycznosc to chyba welur jest lepszy, ale mimo to nie zamienilbym na welur w tej chwili mojej skory. i jesli ktos chce miec skore to musi jednak dbac o to aby sie nie rozleciala z czasem.
Wysłany: 2007-03-15, 15:33
Co do praktycznosci i utrzymania w czystosci to można to w dwojaki sposób ując.Welur na pewno sie nie nagrzewa i jest miły jak sie siada w krótkich gatkach no i sie nie slizga ale jesli chodzi o czystosc utrzymania to skóra moim zdaniem jest łatwiejsza do sprzatniecia.Okruchy w welur włażą ,napoje sklejają i wchodzą w głab.Ze skóry zbierasz wszystko jednym pociągnieciem szmatki.Sa minusy też bo jak rozedrzesz ,przetniesz koszty naprawy pewnie wieksze przy skórze ale ja i tak jestem za jasną piękną skórą. 8)
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Wysłany: 2007-03-15, 15:57
ja mam teraz z przodu bananowe sportsitze z cabrio ///M (ale nie Mki z uszatymi zaglowkami) z grzaniem i sa super... troche trzeba w nie serduszka wlozyc ale najlepsze fotele jakie sa do e36... tyl i boczki niebawem bede szyl skora... welur sie szybciej przedziera i PEKA... skore mozna zabezpieczyc przed tym odpowiednim myciem i NAWILZANIEM a weluru sie nie da uchronic...
panowie ja tez chcialbym sobie wlozyc skore kolega kilka tat temu kupil rozbitege e36 kompakta auto nie jezdzi do tej pory mysle ze wydre je od niego za pare zlotych w aucie jest zolto czarna skora mysle ze fotele beda pasowac do e30 tylko co z kanapa tylna i boczkami nie wiecie jakie sa koszty obszycia reszty skora??? napiszcie jesli ktos wie jakie to sa mniej wiecej koszty
Siemka
Ja obecnie jestem tez na etapie takich przemyśleń ale tak czy inaczej w moim Touringu wyladuje jakas imitacja skóry (w dotyku jednak podobna bardziej do materiału), ale gdybym miał klime w aucie to skóra bez dwóch zdań i czy jasna czy ciena to żecz gustu.
Jasna skóra wyglada bardzo fajnie, ale tez z czasam w załamkach powstaje brud wiec trzeba bardzo, bardzo o nia dbać.
A czarna jest poprostu piekna jak .... mała czarna
Ja osobiście wybrał bym jednak czarna ze wzgledów praktycznych.
Choć do mojego Touringa juz zakupiłem szara tapicerke
Wysłany: 2007-03-15, 21:09
młody318IS napisał/a:
tylko co z kanapa tylna i boczkami nie wiecie jakie sa koszty obszycia reszty skora??? napiszcie jesli ktos wie jakie to sa mniej wiecej koszty
ja do siebie wlozylem przednie fotele i teraz musze zrobic tylna kanape i 4szt boczkow to tapicer krzyknal 1.5 tys pln za bananowa skore... wczesniej chcial 3tys za obszycie calego wnetrza... moze znajde kogos tanszego bo w sumie obszycie tylnej kanapy i oparcia to wg mnie zadna filozofia i mysle ze z samym materialem spokojnie bym sie w 500pln wyrobil...
nie no 1.5 tys to lekka przesada kupie material i sprobuje rozerbrac stara kanape i bede mial na wzor a jezeli chodzi o krawca to mam kogos na oku jak znajomy bedzie chcial sprzedac mi te foteliki z kompakta to od poczatki do konca porobie fotki to ocenicie czy sie oplacalo i jak to wyglada no i oczywiscie czy gra bedzie warta swieczki zy jakos taksie to mowi hehehe 8)
temat sie rozkreca i bardzo dobrze 800 zlotych to w sumie nie duzo jak z materialem ja podskocze za tydzien w piatek do kolesia i zapytam ile za obszycie kierownicy to odrazu wspomne o boczkach i tylnej kanapie jak bede wiedzial ile to dam znac co i jak a nie wiecie czy ta kanapa z kompakta nie bedzie pasowac do e30????
Wysłany: 2007-03-15, 21:52
No w moim przypadku cena mogła by być jeszcze niższa gdybym zdecydował się na skórę przeznaczoną do mebli a jeszcze taniej w przypadku imitacji skóry. No i fotele miały by wyglądać jak oryginalne sportsitze w każdym szczególe. Także myśle, że cena całkiem fajna no ale są ważniejsze wydatki i muszę jeździć z moją poprzecieraną skórą.
Wysłany: 2007-03-15, 22:02
A do szarej E34 to chyba czarna będzie lepiej wyglądać?? Zastanawiam się nad skórką, ale to jak będzie przypływ gotówki, a i jeśli skóra to razem z boczkami
Wysłany: 2007-03-15, 22:04
JacekG napisał/a:
nie próbowałeś dac do renowacji?
nie wiem jak bardzo masz zniszczone fotele,
ale taki zabieg czyni cuda. wiem bo robiłem.
Obawiam się, że w moim przypadku to nie pomoże bo fotel kierowcy na boczku w miejscu gdzie się zwykle każdemu przeciera brakuje już kawałek skóry wielkości dłoni Niestety poprzedni właściciel o to w ogóle nie dbał a ja myślę żeby to zrobić raz a porządnie, byłaby lepsza skóra (grubsza) to byłby spokój na lata.
najlepsze są szmaciane koszulki na porwanej skórze
a tak serio, to najładniejsze zestawienie to ciemnozielony lakier i jasnobrązowa skóra, wyobrażacie to sobie?...