BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
swiatła cofania
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-01, 17:29   swiatła cofania

Witam serdecznie, mam mały problem ze śwoatłami cofania. Koło dźwigni lewarka zmiany biegów znalazłem kostkę połączeniową (jak doczytałem z forum jest to kostka od świateł). Wchodzi sobie w osłone dźwigni, lecz przewód kończy się pop kilku centymetrach. Pomóżci,e gdzie szukać reszty przewodu.

Pozdrawiam

Murek

Go

Wysany: 2004-11-01, 17:47   Luk@s

Witam! Przewody idą pod samochodem zerknij pod autko i pomiędzy skrzynią a podwoziem będzie mała wtyczka która odpowiada za światła cofania - sprawdź czy jest dobrze podłączona czy nie jest zabrudzona lub czy przypadkiem nie siadł czujnik! Pozdro

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-01, 17:51   światła cofania

Dzięki za info. Czyli pomiędzy złączką koło dźwigni a skrzynią powinna być jakaś jeszcze kostka? Zaglądałem pod autko i była pustka. Kabelki gdzieś sobie poszły. Złącza na skrzyni od tego czujnik gdzie dokładnie szukać. (mmuszą się z tym uwinąć szybki, za kilka dni przegląd ) :(

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2004-11-01, 19:11   

Koło dźwigni lewarka jest jedna wtyczka, która łączy się z instalacją samochodu a w strone skrzyni idzie przewód na którego końcu jest wtyczka, która powinna być wsunięta na czujnik od wstecznego. Czujnika szukaj w górnej przedniej części skrzyni i chyba z prawej strony ( ale moge sie mylić ). Aby to sprawdzić wystarczy wjechać na kanał bez wymowania skrzyni. Jak wszystko znajdziesz to najpierw sprawdź przewód a później czujnik. Może wystarczy tylko wszystko przeczyścić.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-02, 10:24   światła cofania

Dzięki Marcin, u mnie wchodzi tylko w gre nowy kabelek. Część od strony czujnika kończy mi się ok 4 cm za złączką koło dżwigni zmiany biegów
pozdrawiam
Murek

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2004-11-02, 11:24   

To musisz znaleść czujnik i dosztukować kawałek przewodu i bedzie oki :D

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-02, 12:53   światła cofania