Zapraszam wszystkich zainteresowanych na kolejną, pełną wrażeń eliminację Super OESu na kieleckim torze. Zapowiada się ostra rywalizacja na dwóch szybkich i technicznych próbach zlokalizowanych na małej pętli i torze kartingowym (S1) oraz odcinku leśnym toru (S2). Szczegóły dotyczące zapisów na www.superoes.pl. Mam nadzieję, że znów na starcie pojawi się liczna ekipa miłośników aut RWD, dla których mamy stworzoną osobną klasę. Po zakończeniu sportowej rywalizacji zaplanowane zostało ognisko na campingu.
No i czywiście i tym razem przedstawicielstwo BK z Kielc pojawi sie na torze czyt. JA ja bede jak zwykle, choc raczej po południu, ale fotorelacja bedzie napewno =D
Nowe zasady zapisu na SuperOes chyba niektórych przerosły ponieważ frekwencja była sporo mniejsza niż na poprzednim Oesie...
Zapis On-line i ograniczenie miejsc do aż 80 ...
Pogoda natomiast dopisała w 100%, pięknie, słonecznie i bardzo ciepło
Proba tym razem bardzo szybka z trzema technicznymi nawrotami od ktorych tak naprawdę zależało wszystko IMO...
Klasa RWD niestety była tym razem stosunkowo słabo obstawiona w ilości aut
Pierwszy raz pojechałem na oponkach Toyo R888, i powiem że spisały się o niebo lepiej jak Markgum N-rally Trzymają na tym torze naprawdę dobrze i pozwalają na szybszą jazdę (na kartingu mogłem jechać na 3 biegu... na zwykłych oponach na koncowce 2 - wiec roznica jest).
Odcinek leśny również szybszy niż poprzednie, generalnie chodzi mi o początek proby ponieważ dalsza jej część była taka sama.
Dzieki mniejszej ilosci zawodnikow wszystko przebiegało bardzo sprawnie i szybko co zaowocowało 4tym przejazdem "for fun"
Wkrótce powinny pojawić się wyniki imprezy.
Dzięki wielkie dla Markafl za udostępnienie kanału o 7 rano w dzień Oesu na wymianę oleju w Białej
Pozdrówka i do następnego Oesu
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
pogoda dopisała ale frekwencja nie do końca, próba szybka i z nawrotami co dla mnie z nadwaga krzywego auta powodowało "znaczne opóznienia" ; było miejsce do wstępnego rozgrzania auta i opon i tak powinno moim zdaniem zostać do końca aby z tego miejsca ruszać, po raz kolejny super duże puchary za sprawą Pancina i to idzie na plus
szkoda że gamonie z tvp3 i echa dnia nie interesują się tym sportem w szczególności że Kubica jezdzi w f1
Kilka słów z mojej strony.
Bardzo podobał mi się fakt że tor był czysty!
Równiez pomysł z placem do rozgrzewki jest super, bardzo profi podejście.
W komentarzach na stronie superoesu ktoś pisał o długim oczekiwaniu na wyniki z poszczególnych prób ... niby błachostka ale go rozumiem. Zawodnik stara się pojechać próbę różnymi technikami i potem patrząc na czas zdecydowac który przejazd był szybszy, jednak nie ma możliwości zweryfikowac czasów ponieważ trzeba na nie czekać aż do końca kolejnej próby ... może dałoby to radę jakoś przyspieszyć?
Poza tym nie mam więcej uwag ... bardzo mi się impreza podobała i czułęm się fantastycznie wśród tylu nietuzinkowych, customowych aut
Oto fotki.
Białej przed Superoesem wyrosły rogi hehehe, bardzo cieszyła sie z nowych bamboszy i oleju
Biała w tajnym warsztacie
Toyo r888
Ready to kick some butts...
Reprezentacja beemka-klub na superoesie
Na torze ... pora zapodać rumakowi wyczynowe podkowy
Pancin wygłasza odprawę i jazda
Ciekawsze furmanki...
Rozgrzewka
OSy
Lukas
A do tego Pana (post powyżej) zabrakło w sumie 5,27sekundy
bardzo dobre zdjęcie mojego auta obrazujące że strona kierowcy jest o 3 cm ! podbita w stosunku do lewej strony i stąd zahowawcze dohamowania i przejazdy
ale nie wiem dlaczego Marcin nie otrzymał karnych sekund mocno "porysował " auto i nic sądziowie na to a sam gadał że trafił w opony solidnie co było widac po aucie ale w punktacji zero kar , w zeszłym oesie musnołem oponę która się nie przemieściła i kara była ; wiem że on umie wykorzystać lekkie auto ale wolę w sportowej walce przegrywać a nie przy stoliku; zawody naprawdę doskonałe
Paweł, nie wygłupiaj się i nie tłumacz ... a na fotce jedziesz w lewo ... tu masz fote na wprost ... i auto może Ci siedzieć ok.2cm wyżej z lewej bo jak siadasz za fajera to lewa strona idzie w dół i jest ok... w e30 tez tak jest ... to jest "wada" fabryczna
ale nie wiem dlaczego Marcin nie otrzymał karnych sekund mocno "porysował " auto i nic sądziowie na to a sam gadał że trafił w opony solidnie co było widac po aucie ale w punktacji zero kar , w zeszłym oesie musnołem oponę która się nie przemieściła i kara była. wiem że on umie wykorzystać lekkie auto ale wolę w sportowej walce przegrywać a nie przy stoliku; zawody naprawdę doskonałe
Regulamin mówi o tym, że przysługuje ci prawo do złożenia protestu. Jeżeli z niego nie skorzystałeś, a nawet nie pofatygowałeś się celem wyjaśnienia do Komisji Obliczeń, to proszę cię nie wysnuwaj po zawodach na publicznym forum teorii spiskowych. Na tym zakończyłem dyskusję w tym temacie.