BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Super OES
Autor Wiadomość
Pancin 

Wysłany: 2007-04-18, 21:30   Super OES

Zapraszam wszystkich zainteresowanych na kolejną, pełną wrażeń eliminację Super OESu na kieleckim torze. Zapowiada się ostra rywalizacja na dwóch szybkich i technicznych próbach zlokalizowanych na małej pętli i torze kartingowym (S1) oraz odcinku leśnym toru (S2). Szczegóły dotyczące zapisów na www.superoes.pl. Mam nadzieję, że znów na starcie pojawi się liczna ekipa miłośników aut RWD, dla których mamy stworzoną osobną klasę. Po zakończeniu sportowej rywalizacji zaplanowane zostało ognisko na campingu.

Mapka prób:

marekfl 
Scyzoryk

Wysłany: 2007-04-20, 18:45   

Siemma

No i czywiście i tym razem przedstawicielstwo BK z Kielc pojawi sie na torze czyt. JA ;-) ja bede jak zwykle, choc raczej po południu, ale fotorelacja bedzie napewno =D

A i wreszcie ognisko bedzie :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :brawo:
:jupi: :brawo: :brawo:

Pozdrawiam ;-)

jurek 

Wysłany: 2007-04-20, 19:13   

trzeba jezdzic trzeba...nie ma wyjscia;) do zobaczenia marcin

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2007-04-20, 23:02   

Do zobaczenia :wink:

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

marekfl 
Scyzoryk

Wysłany: 2007-04-21, 15:36   

Siemma

Hehe widze ze jestem pierwszy =D w sumie nic w tym dziwnego ;-) :D

Narazie powiem że było fajnie, pogoda dopisała, uczestników nie było zbyt wiele wiec zorganizowany był 4 przejazd ;-) :prosze: dzieki Lukas za przejazdzke :prosze: ;-) :beer: :beer:

Pozdro ;-)

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2007-04-22, 09:20   

Witam 8)

Nowe zasady zapisu na SuperOes chyba niektórych przerosły ponieważ frekwencja była sporo mniejsza niż na poprzednim Oesie...
Zapis On-line i ograniczenie miejsc do aż 80 ...

Pogoda natomiast dopisała w 100%, pięknie, słonecznie i bardzo ciepło :D

Proba tym razem bardzo szybka :brawo: z trzema technicznymi nawrotami od ktorych tak naprawdę zależało wszystko :) IMO...
Klasa RWD niestety była tym razem stosunkowo słabo obstawiona w ilości aut :(

Pierwszy raz pojechałem na oponkach Toyo R888, i powiem że spisały się o niebo lepiej jak Markgum N-rally :D Trzymają na tym torze naprawdę dobrze i pozwalają na szybszą jazdę (na kartingu mogłem jechać na 3 biegu... na zwykłych oponach na koncowce 2 - wiec roznica jest).
Odcinek leśny również szybszy niż poprzednie, generalnie chodzi mi o początek proby ponieważ dalsza jej część była taka sama.

Dzieki mniejszej ilosci zawodnikow wszystko przebiegało bardzo sprawnie i szybko co zaowocowało 4tym przejazdem "for fun" :)

Wkrótce powinny pojawić się wyniki imprezy.

Dzięki wielkie dla Markafl za udostępnienie kanału o 7 rano w dzień Oesu na wymianę oleju w Białej :prosze:

Pozdrówka i do następnego Oesu :spoko:

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

marekfl 
Scyzoryk

Wysłany: 2007-04-22, 10:16   

Siemka

Lukas nie ma sprawy polecam się na przyszłości ;-) jesli tylko bede mógł w czyms pomóc to pomoge ;-)

Hej a gdzie reszta fotek z Oesu???

Pawełm5 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2007-04-22, 12:44   

pogoda dopisała ale frekwencja nie do końca, próba szybka i z nawrotami co dla mnie z nadwaga krzywego auta powodowało "znaczne opóznienia" ; było miejsce do wstępnego rozgrzania auta i opon i tak powinno moim zdaniem zostać do końca aby z tego miejsca ruszać, po raz kolejny super duże puchary za sprawą Pancina i to idzie na plus
szkoda że gamonie z tvp3 i echa dnia nie interesują się tym sportem w szczególności że Kubica jezdzi w f1

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2007-04-22, 21:39   

Kilka słów z mojej strony.
Bardzo podobał mi się fakt że tor był czysty!
Równiez pomysł z placem do rozgrzewki jest super, bardzo profi podejście.
W komentarzach na stronie superoesu ktoś pisał o długim oczekiwaniu na wyniki z poszczególnych prób ... niby błachostka ale go rozumiem. Zawodnik stara się pojechać próbę różnymi technikami i potem patrząc na czas zdecydowac który przejazd był szybszy, jednak nie ma możliwości zweryfikowac czasów ponieważ trzeba na nie czekać aż do końca kolejnej próby ... może dałoby to radę jakoś przyspieszyć?
Poza tym nie mam więcej uwag ... bardzo mi się impreza podobała i czułęm się fantastycznie wśród tylu nietuzinkowych, customowych aut :twisted:

Oto fotki.

Białej przed Superoesem wyrosły rogi hehehe, bardzo cieszyła sie z nowych bamboszy i oleju :D

Biała w tajnym warsztacie :mg:

Toyo r888 :twisted:

Ready to kick some butts...

Reprezentacja beemka-klub na superoesie

Na torze ... pora zapodać rumakowi wyczynowe podkowy :mg:

Pancin wygłasza odprawę i jazda :!: :twisted:

Ciekawsze furmanki...

Rozgrzewka

OSy

Lukas

A do tego Pana (post powyżej) zabrakło w sumie 5,27sekundy :|

FILMIKI:
Jurek, rozgrzewka 1,16MB (jakość niska)
Lukas, rozgrzewka 8,23MB
Lukas, próba nr1 33,9MB
Paweł Gajos i jego Grom z jasnego nieba 10,9MB
Biała Impreza '05, boki 9,5MB
Lukas, przejazd niepunktowany, 4 fun 38,3 MB

TEKST IMPREZY:
Właściciel czarnego CRXa z uśmiechem na twarzy: "Cześć, co się stało? Bo nam korba bokiem wyszła" LOLencjusz :lol: :lol: :lol: :mg:

POZDRO :!: :D

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Pawełm5 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2007-04-22, 23:59   

bardzo dobre zdjęcie mojego auta obrazujące że strona kierowcy jest o 3 cm ! podbita w stosunku do lewej strony i stąd zahowawcze dohamowania i przejazdy
ale nie wiem dlaczego Marcin nie otrzymał karnych sekund mocno "porysował " auto i nic sądziowie na to a sam gadał że trafił w opony solidnie co było widac po aucie ale w punktacji zero kar , w zeszłym oesie musnołem oponę która się nie przemieściła i kara była ; wiem że on umie wykorzystać lekkie auto ale wolę w sportowej walce przegrywać a nie przy stoliku; zawody naprawdę doskonałe

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2007-04-23, 01:51   

Paweł, nie wygłupiaj się i nie tłumacz :) ... a na fotce jedziesz w lewo ... tu masz fote na wprost ... i auto może Ci siedzieć ok.2cm wyżej z lewej bo jak siadasz za fajera to lewa strona idzie w dół i jest ok... w e30 tez tak jest ... to jest "wada" fabryczna :cool2:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Pancin 

Wysłany: 2007-04-23, 08:16   

Cytat:
ale nie wiem dlaczego Marcin nie otrzymał karnych sekund mocno "porysował " auto i nic sądziowie na to a sam gadał że trafił w opony solidnie co było widac po aucie ale w punktacji zero kar , w zeszłym oesie musnołem oponę która się nie przemieściła i kara była. wiem że on umie wykorzystać lekkie auto ale wolę w sportowej walce przegrywać a nie przy stoliku; zawody naprawdę doskonałe

Regulamin mówi o tym, że przysługuje ci prawo do złożenia protestu. Jeżeli z niego nie skorzystałeś, a nawet nie pofatygowałeś się celem wyjaśnienia do Komisji Obliczeń, to proszę cię nie wysnuwaj po zawodach na publicznym forum teorii spiskowych. Na tym zakończyłem dyskusję w tym temacie.

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2007-04-29, 00:41   

Znalazłem parę swoich całkiem fajnych fotek :)