BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zamknity przez: sarna1
2007-04-26, 16:12
100-watówki do lampy Hella w e30
Autor Wiadomo
a_rekin 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Sty 2007
Skd: Szczecin
Wysany: 2007-04-25, 22:25   100-watówki do lampy Hella w e30

Witam.

Moje pytanie dotyczy żaróweczek do lampy hella w e30.Czy jak je wsadze do klosza to 'na bank' wypalą mi się soczewki i tylna część klosza czy nie zrobi to różnicy w lampie.Z tego co wiem do e30 były robione światła firm Hella i Bosch i podobno do jednych z nich można było montować 100w bez uszkodzenia lampy.Noszę się z zamiarem kupna Philips 'Blue-Vision' albo ich odpowiedników ale niestety 55w świecą jak świeczki więc ewentualny efekt występował by dopiero przy 'setkach'. Interesują mnie również Philips 'Silver-Vision' ale z tego co się dowiedziałem H1 w tej opcji nie występuje więc może ktoś podpowiedział by mi jaką alternatywą jest wybór żarówek o właściwościach 'Silver-Vision'.-Widziałem je na żywo!Są drogie ale warto bo efekt naprawde super!

Dzięki za odpowiedź i POZDROWIONKA!!

A_rekin

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2007-04-25, 22:37   

Był taki temat jakiś czas temu na forum poszukaj dobrze to pewnie znajdziesz myśle że dobrym rozwiązaniem jest philips rally 85W - mam to u siebie i myśle że jest to dobry kompromis :)

Every man dies... But not every man really lives...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-04-25, 23:56   

osram produkuje 55W silver coś tam +50%- ja miałem i polecam zdecydowanie - o ile nie masz wypalonych/brudnych od środka lamp, to będą Ci ładnie na biało świecić i faktycznie lepiej dają niż zwykłe żarówki

a jak nie masz wypalonych lamp i założysz żarówki o większej mocy, to zaraz będziesz miał

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2007-04-26, 00:05   

czyszczenie soczewki nowe niewypiaskowane szkla i niewypalone odblysniki do takiego zestawu załóż philipsa blue vision 55 w i gwarantuje satysfakcje. osttnio mam taki zestawik u siebie i porownywalismy moje swiatla z xenonami w e39 . ja wielkiej roznicy nie widzialem :) . takze 55w w e30 wystarcza tylko trzeba miec zadbane lampy :!: :!: :!:

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-04-26, 11:18   

Zerknij to tego tematu: http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=19615

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

StoRK 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Kwi 2007
Skd: radzyń podlaski
Wysany: 2007-04-26, 15:15   

jak juz mowa o zarowkach... to powiem wam tak: najlepsze zarowki to sa zarowki oryginalne fabryczne ((mozna nabyc fabryczne zarowki w servisie bmw) starszy jezdzi volvo i zawsze jak kupywaj jakies zarowki np: osram to mu sie po miesiacu palily. a wziol sobie z servisu (volva) i jezdzi na nich juz od lutego! a silnik praktycznie nie stygnie (oczywiscie jest to tir)!!!

marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-04-26, 15:56   

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: zarowki 100 w w reflektorach !! !!!! dzis jak dyskutowalem na cb to wszyscy doszlismy do wniosku z "kolegami" ze jaja ucinac za takie cos !! ! :evil: :evil: kup drozsze a o mniejszej mocy kazdy skorzysta ja mam philipsy bluevision + od hmmm 5 miesiecy i zyja obydwie cena kompletu okolo 70 zeta

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: