Wysany: 2007-04-25, 22:25 100-watówki do lampy Hella w e30
Witam.
Moje pytanie dotyczy żaróweczek do lampy hella w e30.Czy jak je wsadze do klosza to 'na bank' wypalą mi się soczewki i tylna część klosza czy nie zrobi to różnicy w lampie.Z tego co wiem do e30 były robione światła firm Hella i Bosch i podobno do jednych z nich można było montować 100w bez uszkodzenia lampy.Noszę się z zamiarem kupna Philips 'Blue-Vision' albo ich odpowiedników ale niestety 55w świecą jak świeczki więc ewentualny efekt występował by dopiero przy 'setkach'. Interesują mnie również Philips 'Silver-Vision' ale z tego co się dowiedziałem H1 w tej opcji nie występuje więc może ktoś podpowiedział by mi jaką alternatywą jest wybór żarówek o właściwościach 'Silver-Vision'.-Widziałem je na żywo!Są drogie ale warto bo efekt naprawde super!
Był taki temat jakiś czas temu na forum poszukaj dobrze to pewnie znajdziesz myśle że dobrym rozwiązaniem jest philips rally 85W - mam to u siebie i myśle że jest to dobry kompromis
Wysany: 2007-04-25, 23:56
osram produkuje 55W silver coś tam +50%- ja miałem i polecam zdecydowanie - o ile nie masz wypalonych/brudnych od środka lamp, to będą Ci ładnie na biało świecić i faktycznie lepiej dają niż zwykłe żarówki
a jak nie masz wypalonych lamp i założysz żarówki o większej mocy, to zaraz będziesz miał
czyszczenie soczewki nowe niewypiaskowane szkla i niewypalone odblysniki do takiego zestawu załóż philipsa blue vision 55 w i gwarantuje satysfakcje. osttnio mam taki zestawik u siebie i porownywalismy moje swiatla z xenonami w e39 . ja wielkiej roznicy nie widzialem . takze 55w w e30 wystarcza tylko trzeba miec zadbane lampy
Pomg: 1 raz Doczy: 23 Kwi 2007 Skd: radzyń podlaski
Wysany: 2007-04-26, 15:15
jak juz mowa o zarowkach... to powiem wam tak: najlepsze zarowki to sa zarowki oryginalne fabryczne ((mozna nabyc fabryczne zarowki w servisie bmw) starszy jezdzi volvo i zawsze jak kupywaj jakies zarowki np: osram to mu sie po miesiacu palily. a wziol sobie z servisu (volva) i jezdzi na nich juz od lutego! a silnik praktycznie nie stygnie (oczywiscie jest to tir)!!!
_________________ MOC JEST BOGIEM PREDKOSC NALOGIEM DRIFT ZABAWA A TURBO PODSTAWA!!!
zarowki 100 w w reflektorach !!!! dzis jak dyskutowalem na cb to wszyscy doszlismy do wniosku z "kolegami" ze jaja ucinac za takie cos ! kup drozsze a o mniejszej mocy kazdy skorzysta ja mam philipsy bluevision + od hmmm 5 miesiecy i zyja obydwie cena kompletu okolo 70 zeta
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy