Wysany: 2007-04-28, 11:36 dziwne zachowanie TDSa e39
otoz pewnego dnia chcialem ruszyc w droge prubuje zapalic i nic ! paliwo jest swiece grzeje kilka razy i dalej lipa
zadzwonilem na warsztat przyjechala laweta zabrali auto
co sie okazalo nie bylo paliwa !( dzien wczesniej tankowalem komp pokazywal ze do przejechania ponad 200km jeszcze!!)
warsztat zrobil co trzeba
i myslem ze bedzie wszystko ok
teraz mam ten sam problem paliwa jest blisko 30l i auto zapali pochodzi chwilke zamula i gasnie !!!!
co jest przyczyna ???
dokladnie pompa paliwowa moze sie juz psuc... ja tez mam e39 tylko ze benzyne i tez mi sie pompa rypała wiecej palila i sie cos tluklo... wymienilem i bylo wszystko wporzo ale takie jest paliwo w Polsce ze znowu mi sie cos tlucze wlasnie w tej pompie
rurka nr 14 wychodzi pod autem i jezeli jest zapchana to sa wlasnie takie objawy jak opisujesz. trzeba ja przeczyscic najlepiej przedmuchac sprezarka od strony elementu nr 10
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-06-14, 00:51
Ostatnio ćwiczyłem to samo, tylko że przy 15 litrach.
Powodem była przytkana rurka przy pompie paliwa, a właściwie przy pływaku.
Sprawdź czy masz powietrze w przewodzie paliwowym, jeśli tak, a masz paliwo w zbiorniku, to znaczy że poprostu ciągnie ślepe powietrze.
Łączenia przewodów paliwowych masz tylko pod kanapą , i przy pompie wtryskowej.
Sprawdź jeszcze na krótko pompe paliwa, ale nie za długo bo się skończy.
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat