BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Skora!! Jak to naprawic???
Autor Wiadomo
siwy e-36 
BMW Forever

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2007-05-08, 15:16   Skora!! Jak to naprawic???

Jak w temacie, przetarla mi sie skora na siedzeniu kierowcy(dziura jest dosc spora-fotki ponizej). A wiec jak to najlepiej naprawic, dac do tapicera czy samemu zszyc jakos :?: :?: Prosze o jakies rady. Pozdro

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-05-08, 15:25   

najlepiej oddać - jak się nie da naprawić (zakleić), to może cały fragment Ci wymienią
normalnie jak są dziury, to się zakleja tak, że nawet tego nie widać, jednak u Ciebie się najpierw wytarło, a dopiero na tym zrobiła się dziura, więc nie wiem czy da się zakleić

w każdym bądź razie jak sam zaczniesz szyć, to nie będzie to zbyt pięknie wyglądało

BTW - ostatnio kupowałem na allegro farbę do skóry za kilkanaście złociszy - całkiem przyjemnie kryje, więc jak będzie się potem różniło, to psikniesz i zniwelujesz różnice

siwy e-36 
BMW Forever

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2007-05-08, 15:41   

Wiec mowisz ze wystarczylo by to zakleic a pozniej prysnac farba do skory.. :?: Wiesz to nawet dobry pomysl, a masz namiary na goscia co sprzedaje te farby ewentualnie kleje do skory :?: Bylbym wdzieczny za jakis namiar..A jesli nic z tego niewyjdzie to wtedy wybiore sie do tapicera i moze wymienie cale elementy..(ale w sumie to tez lipa bo nowa skora bedzie sie roznila od starej..). Z gory dzieki. Pozdro

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-05-08, 17:36   

PioterW napisa/a:
TW - ostatnio kupowałem na allegro farbę do skóry za kilkanaście złociszy - całkiem przyjemnie kryje, więc jak będzie się potem różniło, to psikniesz i zniwelujesz różnice

Co to za farba ?? mozesz cos dokladniej napisac?
Da sie przy jej pomocy zmienic kolor ??

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-05-13, 21:39   

ja kupiłem taką
http://www.allegro.pl/ite...butow_itd_.html
prawdę mówiąc, to pierwsza lepsza jaką znalazłem i na pewno można znaleźć lepszą - niestety po pomalowaniu nie jest identycznie jak z fabryki, bo to nie lakier do skóry, tylko zwykła farba - w miejscach, gdzie skóra była wytarta i odbarwiona teraz jest czarna - siedzenia nie sa jak nowe (za tę cenę tego z resztą nie oczekiwałem), ale nie widać tych jasnych śladów i pęknięcia nie są tak wyraźne - może jak się pomaluje kilka razy, to efekt będzie lepszy, natomiast należy pamiętać, że to skóra, a nie tylko farba uległa uszkodzeniu (popękała)

u mnie schło kilka godzin (przez noc) przy otwartym szyberdachu i nic sie nie lepi, nic nie brudzi, rano nie było czuć przykrego zapachu

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: