Wysany: 2007-07-04, 18:56 ETA - olej w filtrze powietrza
Koszmar
Kapie mi olej z ety, z plastikowej osłony pod zderzakiem i w końcu zdecydowałęm się odnaleźć żródło tego kapania. Okazuje się, że olej wylewa się z filtra powietrza! Idąc dalej, olej znajduje się również w innych elementach prowadzących od silnika w kierunku filtra powietrza. Po sprawdzeniu sprężania okazuje się, że wynosi ono od 12 - 14 bar! W ecie!
Jakieś 8000 km poszła uszczelka pod głowicą (para z wydechu) Auto mimo wszystko odpaliło i dojechało do warsztatu o własnych siłach, nie mając problemów z temperaturą.
Przy wymianie uszczelki okazało się, że pierścienie były w kiepskim stanie i zostały wymienione bez szlifowania cylindrów.
Co u licha jest grane? Prawdopodobnie będzie trzeba wremontować cały silnik uczciwie, ale czy na pewno? No i czy spotkał się ktoś z was z takimi objawami?
Pozdrawiam i z góry dzięki za opinie
_________________ E30 325e
naprawiać, czy ściągnąć taką samą z niemiec?
a to ciśnienie 12-14 bar nikogo nie zdziwiło? chyba nie powinno być więcej niż 9 w ecie - a.d. 1985? Czy to może mieć coś wspólnego z tym olejem w dolocie?
[ Dodano: 2007-07-04, 21:47 ]
a... jeszcze jedna ważna informacja. Świece zarastają kamieniem. Co 500 - 700 km je czyszczę, bo zaczynają być problemy z iskrą. Po wyczyszczeniu auto jest naprawdę żwawe i i chodzi bardzo ładnie.
_________________ E30 325e
naprawiać, czy ściągnąć taką samą z niemiec?
jak dla mnie to wali ci cisnienie w głowicę, nieszczelne zawory, uszczelniacze zaworów, prowadnice...... i stąd zawalone świece bo olej spala,
tylko co z tym ciśnieniem...
A ja sadzę że jest to skutek owalizacji cylindrów. Myślę że pierścienie się jeszcze nie przytarły do gładzi cylindrów i motor bez opamiętania dmucha w michę.
zdejmij odmę , od strony kol. ssącego zaślep , odpal motor i popatrz co z tej odmy leci jak sie motor rozgrzeje....
jak leci mgła olejowa to będziesz miał odpowiedz ....
( nie powinno sie wymieniać pierścieni bez honowania )
/pozdro.