BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36] Gelo ->> 325 coupe MTechnik
Autor Wiadomo
Gelo 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 08 Mar 2006
Skd: Radom
Wysany: 2007-07-17, 00:11   [E36] Gelo ->> 325 coupe MTechnik

Witam po zmianie e30 na Seata Toledo, później na B4 Cabrio powróciłem do korzeni :)
Zatem nowym zakupem jest e36 325 M technik, 94 rok Vanos,
- 2 poduszki
- el. szyby
- el. lusterka
- kubełkowe fotele
- pół skóra
- tempomat
- klimatyzacja
- sportowe zawieszenie
- felgi 18"
- szpera :)

Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2007-07-24, 18:02, w caoci zmieniany 4 razy  

czarny 
M52B28

Doczy: 31 Maj 2006
Skd: Sosnowiec
Wysany: 2007-07-17, 00:25   ...

Bardzo ładne autko - tylko pogratulować :wink:

http://beemka-klub.com/fo...22875&start=100 - moja nowa BUNIA

Gasper 
Powered by BMW

Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2007-07-17, 00:28   

Ciekawy, metroseksualny kolor :mg:

PODOBA MI SIĘ! Bez M-pakietu już by nie bylo takiego efektu :spoko:

Mlody 
%-)

Doczy: 08 Lis 2006
Skd: Starachowice
Wysany: 2007-07-17, 00:31   

Ulala :shock: Troche mnie przytkalo :D Cos pieknego :beer: Ciekawe fele :roll: Gratuluje autka :wink:

Gelo 

Wysany: 2007-07-17, 00:42   

no kolor oczywiście Tinky Winky Style :)

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2007-07-17, 00:56   

zajebista , tylko progi mi nie pasują

Gratulacje :wink:

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Lublin
Wysany: 2007-07-17, 01:07   

Furka piękna ale jak wyżej kolorek troszke barbi... Poza tym naprawde zawalista becia... Podoba mi się zwłaszcze M-Pakiecik :mg:
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3

CyRyL 

Doczy: 22 Pa 2005
Skd: Kutno
Wysany: 2007-07-17, 06:54   

bardzo fajne autko..
jak juz ktoś wspomninał progi nie bardzo

jakies plany :?:

BMW 

Doczy: 12 Kwi 2007
Skd: okolice Wyszkowa
Wysany: 2007-07-17, 08:50   

Ładna bunia i fajny ma kolorek pogratulować

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-07-17, 09:11   

Bardzo ładna.Dobrze że ze Szwajcarji.Tam naprawde dbają o auta.Skóra troche zmęczona ale wiadomo ma swoje lata zrobisz renowacje i bedzie o niebo lepiej.Ładna felga i przecudny kolor.Te kolory są teraz na topie tylko u nas jakoś panuje żałobny czarny kolor.Lekkie niebieskie,lekkie fioletowe,krwista czerwień to sa lakiery które teraz panują w Niemczech i szwajcarji na takich kozakach.Czarne ,granatowe tego multum.A ty się wyróżnisz.Naprawde plus za kolor a co do porównywania do damskiego koloru to ani troche nie kojarzy sie z jaskrawoscią i obciachem.Naprawde git.Fajnie że w m pakiecie to naprawde zmienia auto zreszta tak bardzo jak dobra felga i dobre niskie zawieszenie a ty to w niej masz i za to też ogromny plus.Na dziendobry zaoszczedziłes 10 tys jak bys chciał wrzucać takie rzeczy.Dbaj o nią .Lampy tył niby nowsze i nie zawsze się podobaja ale te są jedynymi które jeszcze pasuja poza orginałami do E36 zreszta masowo wsadzane teraz u Szwajcarów i Germannów.Pokazuj ją na spotach zlotach aby inni wzorowali swoje bunie na twojej .Pozdro.p.s jedyna rzecz która mnie drażni to ta kiera jakaś dziwna ale to kwestja gustu.Ja lubie sportowe z szerokim wiencem leppiej sie ją trzyma inni lubią orginały.

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Wysany: 2007-07-17, 09:22   

Cytat:
.p.s jedyna rzecz która mnie drażni to ta kiera jakaś dziwna ale to kwestja gustu.Ja lubie sportowe z szerokim wiencem leppiej sie ją trzyma inni lubią orginały.

Taka kiera była dodawana do M-Techników w standardzie jeżeli ktoś nie miał kasy na trójramienną to dostawał taką inną od zwykłej kiery ale bardzo podobna. Ty miała się odróżnia standardowa kiera z M-Tech od standardowej kierownicy w każdej bawarce.

Poprawcie mnie jeżeli się mylę ale kiedyś cztałem jakąś wzmiankę o tyn. :D

BMW 

Doczy: 12 Kwi 2007
Skd: okolice Wyszkowa
Wysany: 2007-07-17, 09:43   

jeszcze dokładka pod przedni zderzak M-tech i będzie super :brawo:

adamwsb 

Skd: Rybnik
Wysany: 2007-07-17, 11:44   

super !! naprawde mi sie podoba :D

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2007-07-17, 11:59   

LUCAS_M3 napisa/a:
Cytat:
.p.s jedyna rzecz która mnie drażni to ta kiera jakaś dziwna ale to kwestja gustu.Ja lubie sportowe z szerokim wiencem leppiej sie ją trzyma inni lubią orginały.

Taka kiera była dodawana do M-Techników w standardzie jeżeli ktoś nie miał kasy na trójramienną to dostawał taką inną od zwykłej kiery ale bardzo podobna. Ty miała się odróżnia standardowa kiera z M-Tech od standardowej kierownicy w każdej bawarce.

Poprawcie mnie jeżeli się mylę ale kiedyś cztałem jakąś wzmiankę o tyn. :D

Chyba nie do konca masz racje, bo taka kiera wychodzila w e36 m3...
794 001 051

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Wysany: 2007-07-17, 14:55   

NO NIECH TU SIE POJAWI ZARAZ MIROLL,KILOFF ALBO KUJON TO WSZYSTKO Z TA KIERA SIE WYJASNI.ONI MAJA TE RZECZY ROZPRACOWANE :D

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Wysany: 2007-07-17, 16:50   

Cytat:
Chyba nie do konca masz racje, bo taka kiera wychodzila w e36 m3...

Masz racje że wychodziła taka kiera w M3...

znalazłem coś takiego to właśnie jest wnętrze M3

Tomek3er 

Doczy: 06 Sty 2006
Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2007-07-17, 19:13   

Fajna e36 rozmair felg juz robi wrazenie, kolor jak dla mnei niespecjalny i lampy ori na tyl bardzie by sie komponowaly, ale ogolnie bardzo ładna
ciekawe czy tez tak zgnita podłoga jak w twojej e30??? :)

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-07-17, 22:36   

kiera m-tech II - wyposazenie dodatkowe - mirol ma u siebie taka seryjnie i bedzie wiedzial jaki jest jej kod dokladnie - montowana byla do `95 lub `96 roku, pozniej w jej miejsce byla montowana troj-ramienna rowniez z trojkolorowa nicia ..

bardzo fajna kierownica - autko zreszta .. jaka gleba ?? (tak mniej wiecej)

www.system.mimbu.pl

Gelo 

Wysany: 2007-07-17, 22:40   

z przodu jakieś 60mm na tyle 40mm jakoś tak.

[ Dodano: 2007-07-17, 21:43 ]
do MŁODEGO, w mojej e30 nigdy nie była zgnita podłoga, nie wiem co wy z nią zrobiliście ale jak ja ją miałem wyglądała świetnie, chyba że zgniła w dziwnych okolicznościach.
Ostatnio zmieniony przez Gelo 2007-07-17, 22:44, w caoci zmieniany 1 raz  

Tomek3er 

Doczy: 06 Sty 2006
Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2007-07-17, 22:54   

Gelo napisa/a:
z przodu jakieś 60mm na tyle 40mm jakoś tak.

[ Dodano: 2007-07-17, 21:43 ]
do MŁODEGO, w mojej e30 nigdy nie była zgnita podłoga, nie wiem co wy z nią zrobiliście ale jak ja ją miałem wyglądała świetnie, chyba że zgniła w dziwnych okolicznościach.

przeciez zartuje jesli stan techniczny tej e36 jak twojej bylej e30 to swietnie.

Gelo 

Wysany: 2007-07-17, 23:13   

no bo troszke ciśnienie się mi podniosło jak usłyszałem o tej zgniłej podłodze:) poważnie, owszem stan jest naprawde świetny, ale mogło by byś troszke mniej twardo, i mam małe kłopoty z amorkiem, ale działam i staram się usterke usunąć:)

miroll 
notoryczny fan serii

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Kraków-NH
Wysany: 2007-07-18, 00:03   

Kolor jak z pimp my ride czyli totalne bleee :) Reszta totalnie wypas, nie parkuj kolo mnie bo ci na bank felge podprowadze :D Uszy Shreka do wywalenia (nie znosze lusterek ala M, nie masz M jezdzij na zwyklych a nie jakies allegro). Tylne swiatla wies pakiet - wywalic zalozyc wlasciwe :)

Poza tym DUZY plus za dwie drobnostki :) Wlasciwe logo na listwach bocznych ("BMW M-technic") a nie "tandeta" //M (po co udawac czyms czym sie nie jest). Widac ze pakiet pochodzi z 1994 roku a nie jest pozniejsza dokladką. I drugi duzy plus to TEMPOMAT, na prawde malo kto to ma. Gdybys jeszcze mial elektrycznie ustawiane fotele to juz bym sie mocno martwil o wielkosc wypasu mojej e36 :D . Ogolnie beta bardzo podobna do mojej. Jest dobrze, a nawet bardzo :)

P.S. Bym zapomnial, trzeba pojechac standartem --> wal dokladke przedniego zderzaka od M Tech - ona na prawde odmienia auto :)
[ Dodano: 2007-07-17, 23:12 ]
kiloff napisa/a:
kiera m-tech II - wyposazenie dodatkowe - mirol ma u siebie taka seryjnie i bedzie wiedzial jaki jest jej kod dokladnie - montowana byla do `95 lub `96 roku, pozniej w jej miejsce byla montowana troj-ramienna rowniez z trojkolorowa nicia ..

bardzo fajna kierownica - autko zreszta .. jaka gleba ?? (tak mniej wiecej)

Zrodlo--> http://www.realoem.com/bm...306&hg=32&fg=95

Ta kiera to M leather steering wheel. Mam pewnosc ze byla u mnie od poczatku (czyli zejscie z tasmy 11/1994). Ona jest jak seryjna tylko o wiele mniejsza i grubsza i ma zgrubienia na kciuki. Nie wiem kiedy ja montowali ale pozniej byla taka wypasniejsza w 328i taka ma bydlak u siebie. Wogole moje auto jest dziwne, deska nowa, kiera nowa a silnik to stare m50, fotele (sportsitze) tez te nowe z grubym oparciem, a nie z takim cienkim. Wynika z tego tyle ze BMW ciagle cos usprawnialo i tak na prawde nie ma co mowic o konkretnych datach liftingu i co kiedy gdzie montowano bo to bylo zmienne.

Warto nadmienic tez ze pierwsze m52 w e36 to byly 2.0 (a nie m52b25 lub m52b28 jak mawiaja szpece), i wlasnie to m52b20 w 11/94 mialo jeszcze STARA NERKE. Mam kilka przykladow na to ze w 11/1994 juz bylo m52b20 w e36. Takim autem jest np byla 320i kolegi fredi`ego (teraz w lapach jednego chlopaka z bmw-sport).

Generalnie rozumowanie takie ze 1994 to jeszcze stare przedliftowe auta ,a 1995 to juz wszystko poliftowe to lekka przesada.

Ja wiem jedno jak ktos nie ma nic do ukrycia co do "przejsc samochodu" to udostepnia rozkodowany VIN i wtedy mamy na tacy wszystko co bylo dlubane z wozem...

M3 to juz wogole nie warto mieszac do tego wszystkiego bo tam to byla totalna wolna amerykanka. To juz gorna polka serii 3 ludzie sobie zamawiali do auta wszystko lub nic, w zaleznosci od tego czego potrzebowali.

M3US to juz wogoel inna bajka bo tam bylo takie wyposazenie o ktorym posiadacze europejskich e36 sobie nawet nie mogli snic.

Ten problem jest totalnie zlozony i NIE DA SIE JEDNOZNACZNIE STWIERDZIC od kiedy co w e36 montowali.

Mój turek i kant
Ostatnio zmieniony przez miroll 2007-07-18, 00:42, w caoci zmieniany 4 razy  

--==maly==-- 

Doczy: 29 Mar 2005
Wysany: 2007-07-18, 00:35   

Bardzo ładna beemka.
Mi tak samo ta kierownica nie pasuje ori czy nie ale nie jest najlepsza.
Zmienił bym również tylne światła na ori m-pakiet.
Poza tym lepiej nic nie ruszać bo można tylko zepsuć.

P.S. JAk możesz zdradź ile wyniosła Cię ta beemka może być na priv.
Pozdrawiam

ARTROB 
Angel Dust

Doczy: 02 Sty 2007
Skd: Włodawa
Wysany: 2007-07-18, 00:53   

Świetna locha :mg:
Jeżeli chodzi o kolor to dla mnie wszystko pasi prócz różowego :lol:

Jeżeli bym coś zmnienił to chodniczki , bo jakieś zażygane :lol: :lol: ( oczywiście zarty)

Masz czym sie pochwalić. Dbaj o nią

Mam pytanie do naszych super , hiper znawców : Dlaczego początkowe Vanosy miały korek wlewu oleju z tyłu a od 95r z przodu silnika ?

Gasper