BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Biurokracja w Polsce nie zna granic...
Autor Wiadomo
yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2007-07-31, 10:26   Biurokracja w Polsce nie zna granic...

Witam.
W dniu wczorajszym postanowiłem się przemeldować do mojej żony :P jako mieszkaniec Gminy Warszawa-Białołęka przeniosłem się do Gminy Warszawa-Targówek (nie daleko, po tej samej stronie Wisły :P )
Bój zacząłem o godzinie 10:00 (jak to w poniedziałek urzędy pracują) wymeldowałem się, przemeldowałem się, następnie wyrobiłem nowe prawo jazdy (70zł) i nowy dowód (30zł) - kolejki straszne, w sumie z urzędu wyszedłem o 16:29 :!: :evil:
Ale nie o to się rozchodzi :)
Przy zmianie adresu musiałem przerejestrować pojazdy zarejestrowane na mnie :( i tu pojawił się problem, bo koszt ten bez wymiany tablic - na szczęście - to 74zł potulnie zostawiłem w kasie urzędu w sumie ponad 300zł :evil:
Oddaje dowody rejestracyjne, tablice (bo muszą nakleję przykleić nową) na koniec mówią, zapraszamy jutro :!: :evil:
No truskawka :!: :evil: auto na parkingu pod urzędem, a ja bez tablic i dowodu rej :P nic to wsiadłem i pojechałem, a co :D
Dziś odbieram moje stare tablice i co ciekawe PRÓBNY dowód rejestracyjny :!: :!: :!: :evil: :evil: Przecież jestem właściciele pojazdów min. 1 rok to po ki grzyb oni mi dają próbny dowód i skazują na kolejną mękę w kolejkach za miesiąc :!: :?: :!:

Reasumując, moje cierpliwość została wystawiona na wielką próbę, a poziom wściekłości dziś po prostu przekroczył dawno nie przekroczonej granicy :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil:

P.S. Dla osób mających w planach wymianę dowodu osobistego zamieszkałych w w/w gminie można się umówić w informacji na konkretną godzinę z 2 tygodniowym wyprzedzeniem wtedy dostaje się numerek X, a nie C ja zwykli śmiertelnicy :P
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-07-31, 10:49   

stary gratuluje ci cieprliwosci ja ma na tyle dobrze ze znam te wszystkie torby w urzędach i zazwyczaj to najwiecej czasu mi zajmuje mi picie kawy z nimi :twisted:

lokiecgb 
INTERNATJONAL SZOFER

Doczy: 04 Lut 2007
Skd: czestochowa
Wysany: 2007-07-31, 11:15   

niezla jazda . ale i tak niezle ci poszlo. w pieknym miescie czestochowa wymyslili internetowa rezerwacje kolejki, tez to macie?

na wymiane dowou osobistego zeby zlozyc wniosek trzeba sie ustawic w kolejke o 5 rano. internetowo do konca roku nie ma mozliwosci-brak miejsc.

Cytat:
stary gratuluje ci cieprliwosci ja ma na tyle dobrze ze znam te wszystkie torby w urzędach i zazwyczaj to najwiecej czasu mi zajmuje mi picie kawy z nimi

no to masz wyjasnienie KORZUCH bajeruje laski a kolejka rosnie :D

ja z wymiana dow osob poczekam az sie troche ochłodzi, w poczekalni wali az miło.

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-07-31, 11:20   

korzuch napisa/a:
stary gratuluje ci cieprliwosci ja ma na tyle dobrze ze znam te wszystkie torby w urzędach i zazwyczaj to najwiecej czasu mi zajmuje mi picie kawy z nimi :twisted:

Pierwsza czynność urzędnika - nalej wody do czajnika :mg:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-07-31, 11:21   

Z tymi dowodami to się nie ma co dziwić, że są kolejki a będą jeszcze większe z racji przymusowej wymiany starego książeczkowego dowodu na nowy plastik :x Ważność tych starych kończy się z końcem roku czyli zostało jeszcze pół roku na wymiane. I tak np. u mnie w urzędzie teraz nie ma wogóle kolejki do okienek z dowodami ale za miesiąc będzie sajgon. Na 200 tyś mieszkańców około 35 tyś ma jeszcze stare dowody, ktore muszą wymienić, do tej liczby trzeba dodać jeszcze wymiany z powodu zmiany danych, utraty itp. czyli szacuje, że do końca roku jakieś 10 tyś co daje razem około 45 tyś dowodów :twisted: I co się tu dziwić, że są kolejki jak każdy czeka na ostatni moment.

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-07-31, 11:24   

napisze ciekaowstke co pija torby akurat w moich regionach jest to JACOBS KRONUNG - MILD ta kawa nie jest produkowana na taki wschodni rynek jakim jest Polsza :twisted: Polecam :wink:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-07-31, 13:51   

Ostatnio rownierz mialem przygody w urzedzie , najpierw ja skladalem wniosek o dowod osobisty a nastepnie kolega. Mi dali termin do 15.07 a kumplowi (pozniej skladal) do 25,07.
Poszedlem oczywiscie przed terminem 10,07 odebrac odrazu mnie pani zjechala ze pisze "termin wydania dowodu osobistego do xxxx" na co sie usmiechnelem i wyjasnilem jakie to mam zycie ciezkie , po 5 minutach dowod sie znalazl.
No wiec kumpel chcial tez jak ja tyle ze do urzedasow nie ma cierpliwosci :lol: poszedl 7 dni przed terminem i na pytanie stwierdzajace "termin.......?!" powiedział do goscia zacytuje "Pier********* sie pan k****** w łeb pisze DO przecież" po tym pan poszedl sprawdzic czy dowod jest , wrocil po 15 minutach oswiadczajac ze dowodu niema :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaki z tego morał :?: Włażenie w zad popłaca w urzędach :jupi:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-07-31, 16:49   

zadna nowosc...
wszedzie poplaca i nie ma od tego zadnych ustepstw..
w kace numerki po dowod sie koncza okolo godz 12, otwarte od okolo 8 :)
ale zawsze mozna wziasc numerek i isc na pare h pozalatwiac wszystkie sprawy na miescie i wrocic, a moze sie uda dobrze trafic..
ja tak trafilem i czekalem moze z 10 min :)
pomijajac fakt ze wzialem numerek o 8.30 a papiery zlozylem grubo po 13 :)
kace piekne miasto.. :brawo:

mgr inż. Jędrek ;)

SzczupaK 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Maj 2007
Skd: SL
Wysany: 2007-08-01, 23:17   

Ja tez muszę sobie wymienić dokumenty ale na sama myśl ze mam czekać albo umawiać sie na jakieś terminy to mi sie wszystkiego odechciewa i tak już to przekładam prawie rok :P

Daniel 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2007-08-02, 08:02   

Wizyta w urzędzie to bardzo bardzo przykra sprawa. A ja na dniach też musze wymienic dokumenty i to wszytskie :( . Trzy dowody rejestracyjne prawko, dowód osobisty. Jednym słowem masakra!!!!! :? :? Ile to kasy pójdzie za nic!!
Ostatnio zmieniony przez Daniel 2007-08-02, 08:02, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: