BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
pytanie o M-Kontur
Autor Wiadomo
fil 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-08-01, 18:56   pytanie o M-Kontur

mam pytanie.czy felgi m-kontur byly tez w wiekszym rozmiarze niz 7.5/8.5 cala?? czy jezeli widzialem wieksze to sa to jakies podruby??byc moze bede mial okazje sie zamienic.gosciu ma je w e36 kompakt i tylu gumy 235 sa niezle naciagniete gosc twierdzi ze tylnie maja 10 cali.jest mozliwe ze byly w innych rozmiarach niz podaje katalog felg bmw??
Ostatnio zmieniony przez fil 2007-08-01, 18:56, w caoci zmieniany 1 raz  

Ratay 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Mar 2006
Skd: Zabrze
Wysany: 2007-08-01, 21:55   

Mkontury sa 10 calowe, ale niestety nie ori.

fil 

Wysany: 2007-08-02, 10:25   

Ratay napisa/a:
Mkontury sa 10 calowe, ale niestety nie ori.

dzieki.tak tez myslalem..a nie wiesz jakiej produkcji sa albo jak z wytrzymaloscia takich nieoryginalnych?

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-08-02, 10:55   

Ja mam u siebie nie ori hammany i są włoskie i duzo osób mówiło że pogniotą sie ale wcale nie ma reguły.Wpadłem juz kilka razy w jakies wyboje i się trzymają.Wiec nawet włoskie da sie zniesc.Podejżewam że rózne materiały dodaja do aluminium i nie każde włoskie to plastelina.
Ostatnio zmieniony przez GERMAN BOY 2007-08-02, 10:56, w caoci zmieniany 1 raz  

fil 

Wysany: 2007-08-02, 11:23   

Kamil napisa/a:
Ja mam u siebie nie ori hammany

ja mam cos takiego:
http://img241.imageshack....dsc01377nf1.jpg
nie sa moze w super stanie ale przypominaja HM2 :mg: i ostatnio zrobilem polerke rantow.
ale lazi mi po glowie to 10 cali z tylu tym bardziej ze tyl mam twardy a dosc wysoki moze jakies -20mm naciagnac jakiegos chudego lacza i moze by nie tarlo :)
z gosciem jeszcze na temat zamiany nie gadalem ale wiem ze podobaja mu sie moje.nie wiem tez jakie tam jest et i tym bardziej mnie to martwi bo on ma e36 w compakcie a tam do tylu jakims cudem wlazi 10"..

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-08-03, 09:32   

Tak.Dziwne bo z tego co piszesz to wchodzi mu w compakcie 10 cali na tył i nie obciera i nie ma rzadnych przeróbek nadkoli.Ja z tego co widziałem do tej pory to głownie te 10 cali na 17 kach to fele dedykowane do e 34 gdzie obsadzenie wachało sie od 15 do 20 i wtedy nie ma mowy żeby weszło i nic nie tarło w e36.No może ma włożone gumy w springi ,ma ją wysoko i nikogo nie wozi więc wtedy może faktycznie rzadko mu przycierać.U mnie na maxa porozginane sa(przerobione wszystkie 4 nadkola i teraz na prawde przy rzadnych wybojach nie obciera choć leży na totalnej glebie auto fakt że na gwincie więc jest sztywne.
Tak te twoje hammany znaczy na wzór hm2 są ładne.Moje robione na wzór hm1 i całe są spolerowane.ale powiem ci musi być w e36 8,5 ,9 cali z przodu a tył min 10 żeby wyglądąło to naprawde zajebiscie.Takie jest moje zdanie.wiec dązyj do 10 na tyle.

fil 

Wysany: 2007-08-03, 14:09   

no wlasnie wyjasnilo sie z tymi 10"..ten z ktorym bym sie nial zamienic to ma rzeczywiscie 10" ale rozklepane nadkola..ja sugerowalem sie gosciem odemnie z pracy ktory tez ma kompakta,tez m-kontur'y (wzor) ale tam jest mniej,siedza gumy 245 leciutko naciagniete wiec moze byc kolo 9 cali...

pogadam z gosciem zeby dal je przymierzyc,obczaje stan tych felg i wtedy mozna myslec dalej..pozdro
Ostatnio zmieniony przez fil 2007-08-03, 14:16, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: