BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e30] Problem na lini koło zamachowe rozrusznik POMOCY!!!
Autor Wiadomo
Arturek 

Doczy: 19 Maj 2007
Skd: Płock
Wysany: 2007-08-15, 15:48   [e30] Problem na lini koło zamachowe rozrusznik POMOCY!!!

Witam!
Zmieniałem sam tarcze sprzegła z racji tego ze trzeba było ja wymienić. Było troszke problemów z wyjeciem skrzyni ale odpowiednie klucze 3h roboty i skrzynia wkładana była spowrotem.
Po złożeniu pojawił sie problem. Kazdy kto wyciagał skrzynie wie ze trzeba w BMW e30 z silnikiem m20 odkrecic takze rozrusznik.
Po złożeniu do kupy pojawił sie problem tak jak pisałem. Odgłos blachy w coś uderzajacej po zapaleniu .. przestraszyłem sie.
Zapaliłem jeszcze raz okazało sie ze odgłos dochodzi z rozrusznika wyciagnełem go auto odpaliło z popychu .. BRAK JAKICHKOLWIEK ODGŁOSÓW.
Myśle sobie pewnie źle skrecony, ale skrecam i to samo. Rozrusznik kreci silnik zapala i natychmiast słychac metaliczny odgłos.
Dodam ze autem jezdze juz duzo i rozrusznik jest sprawny, wyglada na to jakby koło zachowe tarło albo o zeby rozrusznika albo o metal ktory przykrywa zęby.
Jakies pomysły, coś mogłobyc źle złozone. ktos miał taki problem.

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-08-15, 19:38   

nic nie wpado do rozrusznika jak by wyciagniety zobacz na wyciagnietym rozruszniku czy dziala poprawnie podepnij do akumulatora i zobacz czy widelki pracuja i czy bendiks jak sie wysunie to czy sie lekko chowa

Dominik 
pssssssssssssyyyt

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2007-08-15, 21:11   

Miałem coś podobnego. U mnie był to problem z tulejkami ustalającymi - po prostu wypadły przy wyjmowaniu skrzyni i tego nie zauważyłem... Po ich zamontowaniu było OK.

cosmosschwarz orgazmotronic
Buda E30 320i 2D + 5 śrub + hybryda 2,7... w końcu nadmuchana... poszła do nowego pana

Arturek 

Doczy: 19 Maj 2007
Skd: Płock
Wysany: 2007-08-15, 22:52   

Dominik napisa/a:
Miałem coś podobnego. U mnie był to problem z tulejkami ustalającymi - po prostu wypadły przy wyjmowaniu skrzyni i tego nie zauważyłem... Po ich zamontowaniu było OK.

chyba masz racje, jak to faktycznie te tulejki to odpowiedz zostanie nagrodzona :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: