BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Chce kupic 320i E30 i mam wazne pytanie
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2004-12-02, 00:51   Chce kupic 320i E30 i mam wazne pytanie

Jak juz wspominalem kce kupic 320i w niemczech i czesto spotykam sie ze jest usterka silnika konkretnie (Ventile schaden) czyli uszkodzone zawory. Rok tych aut wacha sie od 88 do 90. Dlaczego sie to czesto spotyka w tym modelu czy to jakas wada wrodzona czy poprostu zbiek okolicznosci.

Z GORY DZIEKUJE :D

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-02, 08:50   

Witam zawiele sie nieznam , ale taki objaw jest częsty w m40 a zwłaszcza 1.8 pary znajomych ma 320 i nic takiego im sie niedzieje

pozdrawiam

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-12-02, 13:22   

bo u nich jak cos sie calkiem popsuje to se kupuja nowy samochod. albo nowy silnik. a zwykle jezdza az samochod stanie bez wzgledu na wczesniejsze objawy ze cos jest nie tak.

co do zaworow to nie wiem jak one moga byc uszkodzone? albo powypalane gniazda i wtedy trzeba robic glowice albo np. pekl pasek rozrzadu i sie pogiely wtedy nie kupuj albo np. uszczelniacze zaworowe i tylko kopci . roznie to bywa... jesli sie dba o silnik to takich problemow nie ma z silnikiem... jesli sie nie dba natomiast to nie trudno o przegrzanie takiego silnika... M20

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2004-12-02, 23:50   

mysle,ze powinienes wziasc to autko zbij jeszcze troche z ceny i bedzie oki.Tez mam 2.0i i nie mam problemów,oczywiscie eksploatacja wzorowa :lol: Silniczej da rade zrobic,pytaj JIM`a na forum.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: