Wysany: 2004-12-02, 00:51 Chce kupic 320i E30 i mam wazne pytanie
Jak juz wspominalem kce kupic 320i w niemczech i czesto spotykam sie ze jest usterka silnika konkretnie (Ventile schaden) czyli uszkodzone zawory. Rok tych aut wacha sie od 88 do 90. Dlaczego sie to czesto spotyka w tym modelu czy to jakas wada wrodzona czy poprostu zbiek okolicznosci.
Z GORY DZIEKUJE
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-02, 08:50
Witam zawiele sie nieznam , ale taki objaw jest częsty w m40 a zwłaszcza 1.8 pary znajomych ma 320 i nic takiego im sie niedzieje
bo u nich jak cos sie calkiem popsuje to se kupuja nowy samochod. albo nowy silnik. a zwykle jezdza az samochod stanie bez wzgledu na wczesniejsze objawy ze cos jest nie tak.
co do zaworow to nie wiem jak one moga byc uszkodzone? albo powypalane gniazda i wtedy trzeba robic glowice albo np. pekl pasek rozrzadu i sie pogiely wtedy nie kupuj albo np. uszczelniacze zaworowe i tylko kopci . roznie to bywa... jesli sie dba o silnik to takich problemow nie ma z silnikiem... jesli sie nie dba natomiast to nie trudno o przegrzanie takiego silnika... M20
mysle,ze powinienes wziasc to autko zbij jeszcze troche z ceny i bedzie oki.Tez mam 2.0i i nie mam problemów,oczywiscie eksploatacja wzorowa Silniczej da rade zrobic,pytaj JIM`a na forum.
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)