A wiec w mojej bmw zaczelo sie pare rzeczy psuc
BMW E30 320i sedan z 89r.
1. Zatankuje do pelna zajezdzam na parking a tu kałuza benzyny mniej wiecej 20 cm przed tylnym kolem po stronie wlewu.
2. Ogolnie podczas odpalania i jazdy czuc zapach benzyny.
3. Swieci mi sie konrolka na tym mini komputerku tam gdzie chek. Olej wymienianny nawet kropli nie bierze.
4. Zaczela swiecic sie kontrolka od plynu chlodzacego. Dolalem dalej sie swieci oraz mam wrazenie ze szybciej sie grzeje. Do polowy wskazowka juz pokazuje po okolo 10km w miescie. Czyzby termostat poszedl.
Prosze o rade jesli ktos mial podobne problemy. Auto idzie do mechanika po weekendzie i niechce aby mnie skasowal za duzo.
1. Zatankuje do pelna zajezdzam na parking a tu kałuza benzyny mniej wiecej 20 cm przed tylnym kolem po stronie wlewu.
od wlewu do zbiornika idzie kawałem gumowego wężyka, sprawdz czy jest dobrze dokręcony, czy guma nie sparciała albo czy króciec w zbiorniku paliwa nie przerdzewiał.
1.Miałem tak samo dziurawy waż przy wlewie paliwa musisz ściągnąć koło odkręcić te plastikową osłonę i tam zobaczyć.
2.To przez punkt pierwszy. Też tak miałem jak miałem full.
3.Nie napisałeś jaka ?
4. Jak napisał mauser Mauser, nie wiem czy dobrze zrozumiałem szybko po 10 km to wcześniej po ilu Ci sie nagrzewał jak rano odpalę latem to 3-4km mam pion. Wiedz pewnie termostat czy zapowietrzony płyn masz.
5.No i jak napisał Adi, uszkodzony czujnik nie mogłem znaleźć samego czujnika bez zbiorniczka to zrobiłem partactwo i spinaczem zmostkowałem wtyczke od czujnika i sie juz nie swieci zrób tak sam będziesz wiedział czy napewno masz czujnik uszkodzony.
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
pkt.3 swieci mi sie kontrolka od oleju w prawym gornym rogu motoroil. Oleju wogule nie bierze...
co do pkt 1,2 to juz mechanik zobaczy.
pkt.4 nagrzewalo sie w miare powoli osiagalo polowe i okej. A teraz wyjade w miasto i migiem i do polowy dochodzi mam wrazenie ze szybciej oraz ta kontrolka na dole na srodku od plynu chlodzacego raz sie swieci raz nie to mnie najbardziej w.rwia..