Moze kto s wie co moze byc przyczyna braku sygnalu na cewki i na pompe paliwa. brak sygnalu nastapil w tym samym czasie. nie wiem co moze byc przyczyna . pompa paliwa sprawna, sprzekazniki tez , prad na listwie wtryskowej tez jest wiec komp tez odpada. moze ktos ma jakies sugestie??
sprawdż czujnik halla ten z przodu może źle założony może przewód uszkodzony mozę wtyczka źle wpięta, co do paliwa pompa chodzi może przewody paliwowe zamienione ze sobą zasilający listwę wtrysków z powrotem do zbiornika... stało się samoistnie czy po jakiejś naprawie?
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2007-08-13, 09:42, w caoci zmieniany 1 raz
rzecz stala sie samoistnie. czujniki sprawdzone. co co paliwa to nie ma pradu do pompy.wogule nie papuje paliwa. obstawiam jednak sterownik. ale narazie czekam na nowy
Wiem ze to glupio brzmi ale kto wie ... jak dla mnie to sprawdz tez czy komp ma mase (czy sie czasem nie odkrecil/poluzowal) u mnie tak bylo podokrecalem tam gdzie sie kokpit trzyma od strony schowka i mocowanie kompa i bylo git. Swoja droga ciekawe ze musi byc przykrecony do masy
Sprawdzales czy na zielonym kablu idacym do cewek jest +12 jak dasz na zaplon?? Jak nie to sprawdz...
A reszta jak mowia przedmowcy... czujnik na dolnym kole pasowym uszkodzony/zasyfiony/odlaczony
[ Dodano: 2007-08-13, 23:05 ]
Z tego co gdzies kiedys czytalem w przeplywomierzy tez jest zabezpieczenie (odciecie zaplonu i pompy paliwa) jak bys np. na wlaczonym silniku zdjol gume do kolektora to powinno osciac pompe i chyab zaplon jednoczesnie.. (ale nie wiem tego na 100%), tylko nie pamietam czy w bmw tez tak jest
_________________ BMW E21 315(i) `83
BMW E30 318is `90
miałem w M20 motyw taki, że przewód "+" z aku miał spalony bezpiecznik- nie ten gruby oczywiście , tylko ten cienki idący równolegle. On niezależnie daje zasilanie do pompy ( i z tego co pamietam na cewke).
To było w M20 kupiłem org nowy czujnik poł. wału i i i i i i . . . . . . . nic . . . . Wystarczyło przepiąć ten cienki przewód do tego bata na podszybiu, i to załatwiło sprawę.
Acha . . . sprawdzałem miernikiem - koło 13V pokazywał, a żarówka nie świeciła - baaardzo dziwne . . .
Może w M42 jest podobny głupi patent
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Mniej więcej na wysokości siedzenia pasażera - nie wiem dokładnie gdzie - nie ma tego w książkach itp . . . . b. rzadka usterka, i tak naprawdę ja nie wiem z czego mi sie spalił - wkładałem sekwencję, podłączałem przewody el. i auto nie chciało palić le to w B25 , w B20 nie wiem jak to jest rozwiązane . . . . . . . . zobacz przewód plusowy - czy idzie jeden, czy razem z takim mniej więcej 8mm2 . . . . . . .
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Ostatnio zmieniony przez Mauser 2007-09-10, 20:15, w caoci zmieniany 1 raz
hej,
ja mialem podobny problem... nie bylo sygnalu na listwe wtryskowa....
rozlacz glowna wtyczke laczaca wiazke silnika z wiazka samochodu (obok skrzynki bezpiecznikow) i wyczysc styki - jak sa zasniedziale to pojawia sie problem z przeplywem pradu...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
wszystko co pisaliscie i poradziliscie sprawdzone, i wszystko jest ok... nie wiem juz co robic, przyszedl chyba ten czas ze trzeba wyjac silnik wstawic wiekszy