Panowie mam troche dziwny pronlem poniewaz na skreconych kołach mam takie pukanie jak w przednio napedówce przegub, dokładnie identyczny dzwiek, gdyby to nie bmw to bym był przekonany ze to to, ale teras to nie wiem,
zaglondałem pod spód to wszytko całe, podczas jazdy nie zmieniło sie nic, tylko te denerwujace pukanie na skreconych kołach, czy to jakies łozysko?? miał ktos taki problem, bo nie wiem na jakie wydatki sie nastawic
_________________ Świat Sie kreci Na Monecie
SPECIAL GARAGE
ja mam podobny problem. tlyko ze to pukanie wystepuje tylko i wylacznie gdy kola sa skrecone na maxa. jak lekko skrece to nic, a gdy skrece je na maxa to puka.
oczywiscie to pukanie jest tlyko i wylacznie podczas jazdy
Ostatnio zmieniony przez Toots 2007-10-05, 13:26, w caoci zmieniany 1 raz
przy małym skreceniu nie puka jak troche mocniej to zaczyna pukac, słuchac to ostrych łukach, przy przyspieszaniu i na dochamowaniu, podczas jazdy prosto jest wszystko OK
_________________ Świat Sie kreci Na Monecie
SPECIAL GARAGE
Właśnie o to mi chodzi. Podczas płynnej jazdy, gdy zawieszenie niezbyt mocno pracuje wszystko wydaje się być ok. Natomiast w momencie ostrego skręcenia kół, tym bardziej podczas przyspieszania lub hamowania na zakręcie zaczynają w zawieszeniu mocno pracować sworznie i łączniki. Jeśli dodatkowa są one już trochę zużyte, smar w nich też już nie najświeższy, a pogoda bezdeszczowa to wtedy nie działają one płynnie. Koła, szczególnie podczas jazdy po łuku wpadają w różne wibracje, które przenoszą się właśnie na te niedosmarowane elementy i wywołują dźwięki, często przypominające odgłosy skrzypienia lub terkotania jakby zużytego przegubu w FWD. Tyle wiem z własnej praktyki. Na pewien czas może pomóc wstrzyknięcie pod gumowe osłonki jakiegoś środka smarnego.
Pomg: 3 razy Doczy: 19 Mar 2007 Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2007-10-05, 19:52
sprawdź podpore wału, bardzo dokładnie!!!! czy guma jest cała
ja miałem coś takiego jak piszesz i nie wiedziałem co to, dopiero jak sie totalnie rozerwałą i waliło ostro to.... nadal nie wiedziałem hehe, zajrzalem i juz bylo widać.....
Ja bym sprawdził jeszcze gorne mocowanie amora przedniego,moze lozycho juz jest wyczepane albo srubka ktora trzyma tloczysko amora w zozysku sie poluzowała, u mnie dokladnie to bylo przyczyna podobnych objawów.