pojawil sie u mnie ostatnio problem z odpalaniem zimnego silnika. Wyglada to tak , ze krece rozrusznikiem,zalapie na chwile i gasnie i tak kilka razy. Jak juz zapali to pojawia sie niebieski dymek i czuc w nim benzyne. Jezeli krece i zalapie po czym go przegazuje to przerywa i nierowno pracuje. Po okolo 20 sek. sie uspokaja. Na cieplym jest ok. Jkaies rady , co sprawdzic? W tygodniu mam podjechac do elektryka.
Pomg: 3 razy Doczy: 19 Mar 2007 Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2007-10-14, 19:52
moze, chociaz nie jestem pewien.
Sprawdz czujnik z termostacie z niebieską wtyczką, on na zimnym silniku daje sygnal by dodac wiecej paliwa.
nie powinien nic zmieniac przy samym odpalaniu (moze byc za slaba, czyli padająca pompa paliwa w Twoim przypadku), ale może tez byc walnięty.
mi jak padł to bardzo nierowno chodzil na zimno i gasł badz byl bliski zgasniecia.
wkrecilem nowy i git
zmierz opór tego czujnika na zimnym...następnie spróbój odpalić nagrzać trochę i wtedy zmierz opór...jak bez zmian to czujnik do wymiany i problem rozwiązany. Jak sie myle co do tego czujnika niech ktos poprawi, ale chyba tak sie go sprawdza. Nie moge znaleść tego tematu bo bylo to już wałkowane i były podane dokładne wartości jakie powinien mieć.
pojawil sie u mnie ostatnio problem z odpalaniem zimnego silnika. Wyglada to tak , ze krece rozrusznikiem,zalapie na chwile i gasnie i tak kilka razy. Jak juz zapali to pojawia sie niebieski dymek i czuc w nim benzyne. Jezeli krece i zalapie po czym go przegazuje to przerywa i nierowno pracuje. Po okolo 20 sek. sie uspokaja. Na cieplym jest ok. Jkaies rady , co sprawdzic? W tygodniu mam podjechac do elektryka.
na 90% kable WN podmień od kogoś kto ma dobre i sprawdź czy będzie lepiej
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Ja też przerabiałem ten temat, komputer czujniki, kable świece zawory i nic dalej to samo, problem pojawiał się jak robiło się zimno.
U mnie był padnięty krokowiec, wymienilem i wszystko działa, pali przy zimnych porankach bez problemu. A wcześniej niby zapalał i zaraz gasł i tak kilka albo kilkanaście razy, dopiero zalapał obroty 4 tyś parę sekund nierównej pracy i już wszystko grało.
Podmień dobry krokowiec i będzie git.
Pozdrawiam.
dzieki chlopaki za rady ,na razie zmenilem swiece i zobacze rano jak bedzie , a jak to nic nie da to mam juz czujnik na podmianke i kolege z dobrym krokowym.