BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z odpalaniem
Autor Wiadomo
Sonny 

Pomg: 4 razy
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: cze100chowa
Wysany: 2007-10-14, 13:52   problem z odpalaniem

pojawil sie u mnie ostatnio problem z odpalaniem zimnego silnika. Wyglada to tak , ze krece rozrusznikiem,zalapie na chwile i gasnie i tak kilka razy. Jak juz zapali to pojawia sie niebieski dymek i czuc w nim benzyne. Jezeli krece i zalapie po czym go przegazuje to przerywa i nierowno pracuje. Po okolo 20 sek. sie uspokaja. Na cieplym jest ok. Jkaies rady , co sprawdzic? W tygodniu mam podjechac do elektryka.

Pablo325i 

Pomg: 3 razy
Doczy: 19 Mar 2007
Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2007-10-14, 19:52   

moze, chociaz nie jestem pewien.
Sprawdz czujnik z termostacie z niebieską wtyczką, on na zimnym silniku daje sygnal by dodac wiecej paliwa.
nie powinien nic zmieniac przy samym odpalaniu (moze byc za slaba, czyli padająca pompa paliwa w Twoim przypadku), ale może tez byc walnięty.
mi jak padł to bardzo nierowno chodzil na zimno i gasł badz byl bliski zgasniecia.
wkrecilem nowy i git

[ Dodano: 2007-10-14, 19:54 ]
oczywiście spawdz- 1świeczki 2kopułka i palec 3 kabelki...

gg 3777982
Ostatnio zmieniony przez Pablo325i 2007-10-14, 19:52, w caoci zmieniany 1 raz  

porsche

Doczy: 08 Mar 2006
Skd: białystok
Wysany: 2007-10-14, 21:14   

Dokładnie, objawy jak by walniety był czujnik temperatury.

Sonny 

Wysany: 2007-10-14, 21:49   

to samo pomyslalem, ale po odpieciu czujnika jest to samo, jeszcze jutro raz sprawdze z rana, a jak nie to eletryk. Podpiecie kompa cos wykaze?

porsche

Doczy: 08 Mar 2006
Skd: białystok
Wysany: 2007-10-14, 21:55   

zmierz opór tego czujnika na zimnym...następnie spróbój odpalić nagrzać trochę i wtedy zmierz opór...jak bez zmian to czujnik do wymiany i problem rozwiązany. Jak sie myle co do tego czujnika niech ktos poprawi, ale chyba tak sie go sprawdza. Nie moge znaleść tego tematu bo bylo to już wałkowane i były podane dokładne wartości jakie powinien mieć.

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-10-14, 23:02   

Sonny napisa/a:
pojawil sie u mnie ostatnio problem z odpalaniem zimnego silnika. Wyglada to tak , ze krece rozrusznikiem,zalapie na chwile i gasnie i tak kilka razy. Jak juz zapali to pojawia sie niebieski dymek i czuc w nim benzyne. Jezeli krece i zalapie po czym go przegazuje to przerywa i nierowno pracuje. Po okolo 20 sek. sie uspokaja. Na cieplym jest ok. Jkaies rady , co sprawdzic? W tygodniu mam podjechac do elektryka.

na 90% kable WN podmień od kogoś kto ma dobre i sprawdź czy będzie lepiej

pozdro
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

Pablo325i 

Pomg: 3 razy
Doczy: 19 Mar 2007
Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2007-10-15, 18:35   

Sonny napisa/a:
to samo pomyslalem, ale po odpieciu czujnika jest to samo, jeszcze jutro raz sprawdze z rana, a jak nie to eletryk. Podpiecie kompa cos wykaze?

no więc: jak czujnik jest walnięty, to po odlaczeniu go jest to samo, bo wczesniej nie dzialal wiec mozna powiedziec ze byl odlaczony

wkręć od kogos sprawny wtedy dopiero bedziesz pewien ze to nie on
No i kable!!

gg 3777982

MarioIS 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Cze 2007
Skd: Kraków
Wysany: 2007-10-18, 22:47   

Ja też przerabiałem ten temat, komputer czujniki, kable świece zawory i nic dalej to samo, problem pojawiał się jak robiło się zimno.
U mnie był padnięty krokowiec, wymienilem i wszystko działa, pali przy zimnych porankach bez problemu. A wcześniej niby zapalał i zaraz gasł i tak kilka albo kilkanaście razy, dopiero zalapał obroty 4 tyś parę sekund nierównej pracy i już wszystko grało.
Podmień dobry krokowiec i będzie git.
Pozdrawiam.

Sonny 

Wysany: 2007-10-19, 00:18   

dzieki chlopaki za rady ,na razie zmenilem swiece i zobacze rano jak bedzie , a jak to nic nie da to mam juz czujnik na podmianke i kolege z dobrym krokowym.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: