BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
INNA AWARIA OBROTOMIERZA.
Autor Wiadomo
ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Pomg: 2 razy
Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-06-30, 18:40   INNA AWARIA OBROTOMIERZA.

Panowie jest źle. Założyłem alu ramki na zegary, złożyłem wszystko do kupy i zonk. Obrotomierz nie działa tak jak należy, wiem zaraz odezwą i napiszą że było, ale u mnie problem jest inny. Obrotomierz działał jak złożyłem wszystko do kupy, miałem zakładać ostatni plastik patrze a tu nie ma oświetlenia rozebrałem jeszcze raz złożyłem, a wskazówka obrotomierza działa tylko do 500-600 obr /min, przestał działać również ekonomizer.
Poczytałem sobie, niektórzy mówią coś o bezpieczniku, ale w tym przypadku wogóle by niedziałał, zgadza się??????????? Po włożeniu zegarów przestała się palić chyba 4 dioda od inspekcji, zapaliła się inspekcja skasowałem a dioda dalej nie świeci???????

HELP
WKURZONY JESTEM CHOLERNIE. Zegary pierwszy raz wyjęte od 20 lat, wiecie jakie to uczucie zgarniać 20 letni kurz.
Co z tego że ringi są, teraz już mi obojętne bule wszystko wróciło do normy, tyle czasu było ok i zachciało się. Stary a durny.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-07-01, 00:07   

sprawdzaj i ruszaj kablami bo gdzies ci nie łaczy na kostce ... a moze baterie czas wymienic

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Wysany: 2007-07-01, 01:02   

Pokręciłem się troche po mieście, zauważyłem że obrotomierz raz działa i porusza sie do 500 600 obrotów a potem spada do zera i jest nieruchomy. Ekonomizer ni epokazuje oznak żadnego życia. Zauważyłem też że wszystkie kontrolki inspekcji swiecą się o wiele dłużej i gaśną nawet do 5 minut po włączeniu silnika, a powinny gasnąć w chwili uruchomienia.
Jutro bede z tym walczył, ma ktoś jakieś pomysły???? Jak wymienić te akumulatortki???? One są zgżane punktowo do blachy, a ta z koleji jest przylutowana do płytki, jak je się wymienias\???? No i jakie wstawić w te miejsce????

[ Dodano: 2007-07-02, 20:12 ]
Usterka zlokalizowana :jupi: , napisze dla potomności , może ktoś skorzysta :P . Czytając wszystkie posty ze słowem "obrotomierz" i "ekonomizer" jedna osoba miała coś podobnego.
Montując zegary z powrotem na miejscu zwrócić należy szczególną uwagę na wewnętrzne krótsze dolne (oryginalne) wkręty ramki zegarów. Za mocne wkręcenie spowoduje zerwanie ścieżek w płytce gdzie są akumulatorki zegarów.

Piter_325i 

Doczy: 08 Pa 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-11-02, 12:19   

ANDRZEJ-BIELAK napisa/a:
Montując zegary z powrotem na miejscu zwrócić należy szczególną uwagę na wewnętrzne krótsze dolne (oryginalne) wkręty ramki zegarów. Za mocne wkręcenie spowoduje zerwanie ścieżek w płytce gdzie są akumulatorki zegarów.

Moglbys to troche wytlumaczyc??

Jak sie zerwie sciezki w plytce gdzie sa akumlatorki to wymiana ich (akumulatorow) pomoze??

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Wysany: 2007-11-03, 06:28   

Piter_325i napisa/a:
Moglbys to troche wytlumaczyc??

Jak sie zerwie sciezki w plytce gdzie sa akumlatorki to wymiana ich (akumulatorow) pomoze??
Nie pomoże. Wkręty przeszły przez obudowe na wylot i zerwały 3 pierwsze ścieżki.
W moim przypdku zamieniłem całą dolną płytkę z akumulatorkami. Wszystko działa jak należy.
Jeżeli masz taki sam przypadek a nie masz 2 płytki spróbuj polutować, albo ominąć ścieżkę na płytce kabelkiem, u kolesia pomogło.
Ostatnio zmieniony przez ANDRZEJ-BIELAK 2007-11-03, 07:32, w caoci zmieniany 1 raz  

Piter_325i 

Doczy: 08 Pa 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-11-04, 12:40   

nadal nie wiem jak wkrety mogly zerwac sciezki :? ja u siebie rozebralem zegary i nie widzialem gdzie to moglo byc :/

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: