BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
NIE POKAZUJE TEMPERATURY SILNIKA NA ZEGARACH!
Autor Wiadomo
grrubby 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Mar 2006
Skd: Mińsk Maz
Wysany: 2007-11-03, 17:27   NIE POKAZUJE TEMPERATURY SILNIKA NA ZEGARACH!

Witam.
Mam problem w e36 z zegarem od temperatury silnika.Tzn. w ogóle nie pokazuje mi temperatury :( jakby był zimny silnik cały czas.Powietrze elegancko jest ciepłe przy nawiewie wszystko gra i bucy tyle że nie wiem jaką mam temperature silnika.Czujnik sprawdzałem i chyba dobry na krótko ale wskazówka ani drgnie.Boli mnie to strasznie bo to diesel iszkoda by było przegrzać z nie wiedzy bryczkę.
Mało tego po nie długim czasie przestało działać podświetlenie wskażnika paliwa.Myślałem że to żarówka ale wszystko jest sprawne a podświetlenia niet!!!
Ktoś mi powiedział że zegary w e36 bardzo często właśnie w ten sposób się psują i należy wymienić całe zegary, że zaczyna się właśnie od jednego zegara ż coś tam przestaje działać a potem leci wszystko po koleii.
Pomóżcie bo nie mam już zdrowia do tych zegarów.
:x

kaczor100020 

Doczy: 08 Maj 2006
Skd: Bonn
Wysany: 2007-11-03, 17:34   

A sprawdziles bezpiecznik bo ja mialem poprostu padniety bezpiecznik i temp tez nie dzialala.A znowu w swojej drugiej e36 niemoge do tej pory dojsc co jest ze wskaznikiem paliwa czasem sie wylacz i niedziala a czasem dziala.To chyba taka przypadlosc e36

grrubby 

Wysany: 2007-11-03, 17:37   

Bezpieczniki wszystkie są ok, sprawdzone.Wkurza mnie to bo wiesz jak to jest kiedy nie wiesz jaką masz temperature.Może faktycznie trzeba wymienić zegary???

kaczor100020 

Doczy: 08 Maj 2006
Skd: Bonn
Wysany: 2007-11-03, 17:52   

Jak masz znajomego z e36 to przeloz na chwile zegary i bedziesz wiedzial czy warto kupowac bo problem moze byc calkiem gdzie indziej.A Jak walniesz w zegary lekko to wskazowka podskakoje do gory czy nie

kacper82 

Doczy: 04 Pa 2007
Skd: Biała Podlaska
Wysany: 2007-11-03, 17:53   

W mojej E34 też nie wskazywało temp. silnika - rozebrałem licznik, nic nie zrobiłem, złożyłem spowrotem i zaczęło działać :lol: a jeżeli chodzi o oświetlenie to było coś takiego że po jeździe po naszych polskich dziurawych drogach raz podświetlało a raz nie, to z jednej to z drugiej strony - wystarczyło inaczej ułozyć te "nóżki" z żarówek od oświetlenia (po skosie) i problem z głowy...

grrubby 

Wysany: 2007-11-03, 18:04   

Jeżeli chodzi o tą temperature to nic nie działa!!!wskażnik jest w martwym punkcie i zeby nie wiadomo jak stukać i pukać to nie chce się ruszyć, a co do tego podświetlania tej żaróweczki to faktycznie może trzeba odgiąć lekko te czółenka od niej.
Przełoże zegary i zobaczymy.
Dzieki

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-11-03, 18:09   

a jak dalej nie pomoze to bedziesz musial wymienic czujnik temperatury. Jest on w glowicy silnika pod kolektorem ssacym.

grrubby 

Wysany: 2007-11-03, 18:20   

czujnik jest dobry,sprawdzałem,myślisz że jednak nie?

southOFheaven 

Wysany: 2007-11-03, 20:09   

grrubby napisa/a:
czujnik jest dobry,sprawdzałem,myślisz że jednak nie?

tam jest kilka czujnikow- na pewno ten wlasciwy sprawdziles? jak nie czujnik to zegary..innej mozliwosci nie ma..

grrubby 

Wysany: 2007-11-04, 20:24   

No tak mi się wydaje że to właśnie ten był, a to jest jeszcze jakiś inny od temperatury??
Ostatnio zmieniony przez grrubby 2007-11-04, 20:25, w caoci zmieniany 1 raz  

southOFheaven 

Wysany: 2007-11-04, 22:28   

grrubby napisa/a:
No tak mi się wydaje że to właśnie ten był, a to jest jeszcze jakiś inny od temperatury??

sa dwa- jeden do komputera a drugi daje sygnal na zegary. nie wiem jak to jest dokladnie w tdsach..u mnie w m50 sa dwa.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: