Wysany: 2007-11-03, 17:27 NIE POKAZUJE TEMPERATURY SILNIKA NA ZEGARACH!
Witam.
Mam problem w e36 z zegarem od temperatury silnika.Tzn. w ogóle nie pokazuje mi temperatury jakby był zimny silnik cały czas.Powietrze elegancko jest ciepłe przy nawiewie wszystko gra i bucy tyle że nie wiem jaką mam temperature silnika.Czujnik sprawdzałem i chyba dobry na krótko ale wskazówka ani drgnie.Boli mnie to strasznie bo to diesel iszkoda by było przegrzać z nie wiedzy bryczkę.
Mało tego po nie długim czasie przestało działać podświetlenie wskażnika paliwa.Myślałem że to żarówka ale wszystko jest sprawne a podświetlenia niet!!!
Ktoś mi powiedział że zegary w e36 bardzo często właśnie w ten sposób się psują i należy wymienić całe zegary, że zaczyna się właśnie od jednego zegara ż coś tam przestaje działać a potem leci wszystko po koleii.
Pomóżcie bo nie mam już zdrowia do tych zegarów.
A sprawdziles bezpiecznik bo ja mialem poprostu padniety bezpiecznik i temp tez nie dzialala.A znowu w swojej drugiej e36 niemoge do tej pory dojsc co jest ze wskaznikiem paliwa czasem sie wylacz i niedziala a czasem dziala.To chyba taka przypadlosc e36
Bezpieczniki wszystkie są ok, sprawdzone.Wkurza mnie to bo wiesz jak to jest kiedy nie wiesz jaką masz temperature.Może faktycznie trzeba wymienić zegary???
Jak masz znajomego z e36 to przeloz na chwile zegary i bedziesz wiedzial czy warto kupowac bo problem moze byc calkiem gdzie indziej.A Jak walniesz w zegary lekko to wskazowka podskakoje do gory czy nie
W mojej E34 też nie wskazywało temp. silnika - rozebrałem licznik, nic nie zrobiłem, złożyłem spowrotem i zaczęło działać a jeżeli chodzi o oświetlenie to było coś takiego że po jeździe po naszych polskich dziurawych drogach raz podświetlało a raz nie, to z jednej to z drugiej strony - wystarczyło inaczej ułozyć te "nóżki" z żarówek od oświetlenia (po skosie) i problem z głowy...
Jeżeli chodzi o tą temperature to nic nie działa!!!wskażnik jest w martwym punkcie i zeby nie wiadomo jak stukać i pukać to nie chce się ruszyć, a co do tego podświetlania tej żaróweczki to faktycznie może trzeba odgiąć lekko te czółenka od niej.
Przełoże zegary i zobaczymy.
Dzieki