odkręcasz wężę pod maską, wyciągasz konsole tą przy lewarku i w nogach po stronie kierowcy masz zawór z nagrzewnicą, odkręcasz pare śrubek i nagrzewnica powinna wyjechać jak szuflada
Jeszcze musisz zdemontować plastik który kieruj nawiew na nogi,no i żeby wyciagnać nagrzewnice musisz najpier od niej odkrecić rurki(te co wychodzą do komory silnika) i zawór.
Sam zawór jest teoretycznie nie rozbieralny(jest zanitowany) ale ja swój rozebrałem i skreciłem potem na śrubki o rozmiarze "4"
Wysany: 2007-11-30, 01:07
jak chcesz to mam nagrzewnicę (chłodniczkę z zaworem) info na pw
odkręcasz wężę pod maską, wyciągasz konsole tą przy lewarku i w nogach po stronie kierowcy masz zawór z nagrzewnicą, odkręcasz pare śrubek i nagrzewnica powinna wyjechać jak szuflada
Właśnie jestem na etapie wykręcania, odkręciłem zawór, mam troche problem z odkręceniem rurki powrotnej, ale chodzi mi bardziej oto czy jak poodkręcam te rurki idące do komory silnika to czy rzeczywiście nagrzewnica ładnie da się wyjąć, czy nie będzie przypadkiem przeszkadzała kolumna kierownicza? Proszę o odpowiedz jak ktoś to w ten sposób robił.