ile masz mniej wiecej do 100 da rade chociaz zapiszczec przy ostrym puszczeniu sprzegla
były juz takie tematy wiec poszukaj na forum
mozliwe ze to przez ten zderzak
nie sprawdzalem nawet hehe sprawdze jutro i napisze nie da rady wogole oponki z tylu teraz 195/60/15 ale musze je zmienic bo sa za wysokie... nie no przez zderzak to raczej nie
2.0 zagazowane jest mulowate i to bardzo wiem bo mialem - auto na gtech mialo 12-13 sec do steki na gazie a 11 na benzynie wiec 2.0 jest mulowate a gaz jeszcze je dobija. niestety.
zwykła instalka ze zwężką na pewno muli każdy silnik... Akurat moje 2.0 potrafi zapiszczeć na 3-ce na benzynie jak i na gazie ( po drobnych modach ) Wniosek: silnik silnikowi nie równy i nie każde m20b20 na gazie jest mułem.
Ostatnio zmieniony przez damiano_e30 2007-12-24, 21:21, w caoci zmieniany 1 raz
niestety m20b20 jest mulowate na gazie ale to tez czesciowo zalezy od regulacji, w wyniku eksperymentow przez jakis czas chodzila u mnie niewiele gorzej niz na benzynie i dalo sieod biedy zapiszczec ale po kilku zatankowaniach przy ktorych zjezyl mi sie wlos na glowie pojechala na regulacje do gaziarza i juz niechce tak chetnie piszczec na gazie ale za to zaczela palic jakies rozsadne ilosci gazu jak chcesz poszalec to przelaczaj na benzyne
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-12-25, 02:13
2,0 fabryczne niedotykane w dobrym stanie ma moc między 4300 a odcięcie, a w prostej instalacji gazu zaczyna brakowac juz przy 4000obr a przy 5000 silnik już się dokręca bo się dokreca i nic z tego nie wynika... to o czym wogóle mowa
Wywal gaz, zobacz jak jeździ TWOJE 2,0 na benzynce i będziesz miał jakiś punkt odniesienia ... generalnie ten silnik nie jest elastyczny, dużo pali, ładnie jeździ w trasie przy wyższych prędkościach, a w mieście bez redukcji się nie obejdziesz ... żeby szybko pojechać dwulitrówką trzeba sięgnąć niemal po odcięcie i niemal zawsze.
Pozdro
Witam, tak jak napisali koledzy wywal gaz to może coś to da, ale niewiele bo m20 b20 właśnie takie jest; ja mialem podobny problem z moim malenstwem i troszke pomogła wymiana wydechu na nowy; autko zaczeło lepiej sie wkręcać i nawet jak czasem mi się za mocno pedał gazu nacisnie, to jeszcze na drugim biegu mieli jak wściekła POZDRO
dla mnei 2.0 w zupelnosci wystarcza do dynamicznej jazdy wcale to taki gibon przeciez nie jest szczegolnie jak sie zakreci powyzej 4 tys.,nie narzekałbym jakby miała wiecej mocy ale przeciez to całkiem sprawnie sie porusza a na dodatek jest to 6 garów,chociaz nie ma co ukrywac ze 2,5 idzie zdecydowanie lepiej ale przeciez to 40 koni wiecej.
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2007-12-25, 20:34, w caoci zmieniany 3 razy
Jeżeli B20 w E30 nie potrafi spalić laczka to silnik się nadaje już chyba tylko na stolik albo bardzo fikuśny przycisk do papieru Ja mam ten silnik w prawie 200kg cięższym E28 i jest spoko tzn rakieta to nie jest ale można się sprawnie poruszać zero zamulania... Wiadomo że B25 to niby statystycznie niewielka różnica ale w prakyce wręcz kosmiczna ! Ale z drugiej strommy na SPRAWNE B20 w E30 bym nie narzekał.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
radzio [Usunity]
Wysany: 2007-12-25, 23:19
Przede wszystkim sprawdz jak to chodzi na benzynie.Jesli i na niej slabo to zapchany katalizator albo slaby silnik.Latalem kiedys M20B20(tylko na benzynie) i palilo ladnie do drutów i potrafilo bez problemu ruszyc na czarnych pasach z kapci.
ja bym nie zastanawial sie nad likwidacja gazu czy innymi rzeczami ktore zamulaja m20b20 tylko sobie odkladal pieniazki na b25 bo roznica tak jak ktos pisal niebo a ziemia w porownaniu z b20 w ktorym nie ma potencjalu pozdrawiam
oj panowie przyczepiliscie sie do tego zderzaka widze ale na benzynie jest taki sam mul jak na gazie roznicy wogole nie ma pewnie trzeba ja bedzie sprzedac i kupic co innego:P
oj panowie przyczepiliscie sie do tego zderzaka widze ale na benzynie jest taki sam mul jak na gazie roznicy wogole nie ma pewnie trzeba ja bedzie sprzedac i kupic co innego:P
Wymontuj mikser to wtedy zobaczysz różnicę, bo teraz zwężka w dolocie skutecznie zabiera osiągi bez znaczenia na jakim paliwie aktualnie się poruszasz.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
dokladnie wywal zwezke i auto zacznie oddychac jak nowe..
tylko potem mozesz nie chciec wrocic do gazu
ja tak zrobilem u siebie a tez mam 2.0..i daje rade spalic gume, patrz filmik z mojego podpisu