Wysany: 2007-12-28, 02:28 [e30] Brak świateł. Jaka przyczyna?
Witam.
Padły mi światła mijania w e30 rocznik 89'. Mam zamontowane xenony. Na poczatku myslalem ze to cos z nimi ale podpialem zwykla zarowke h1 i dalej ciemnosc. Co moglo sie stac? bezpieczniki w porzadku. Czy moze byc to wina przelacznika swiatel? Reszta chodzi jak ta lala- postojowki, kierunki dlugie itd..nie ma tylko swiatel mijania. Pomozcie bo nawiezchnia sprzyja a ja jezdzic nie moge!
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-12-28, 02:36
sprawdz włącznik i wtyczkę co masz do przetwornicy, kabelki może się ukrzyły:)
doszedłem po schemacie, że padł przekaźnik o nazwie "LOW BEAM CHECK RELAY" tylko gdzie on jest? Miał ktoś z nim kiedyś styczność? obok wszystki przekaźników k1, k2 itd. go nie ma. Wiec gdzie może byc?
Ja wczoraj wróciłem z trasy i światła miałem, wsiadam rano świateł brak
Dwa na raz to może:
przekażnik- sprawdzam sprawny
przełącznik- rozebrany wyczyszczony- sprawny
już wymiękam ,wziąłem miernik i patrze napięcie na kostce przy lampie -jest-oho bingo DWIE żarówki na raz walneły i to w nocy jak nie działały Wymiana i jest OK
:lol: Ja wczoraj wróciłem z trasy i światła miałem, wsiadam rano świateł brak
Dwa na raz to może:
przekażnik- sprawdzam sprawny
przełącznik- rozebrany wyczyszczony- sprawny
już wymiękam ,wziąłem miernik i patrze napięcie na kostce przy lampie -jest-oho bingo DWIE żarówki na raz walneły i to w nocy jak nie działały Wymiana i jest OK
zobacz Kolego czy Ci nie Przygasają-Świecą mocniej zegary swiatał itp.
Ja tak miałem Tylko Ze U mnie Padły wtedy 4! zarówki naraz od mijania i długich
ALE na żarókach sie nie skończyło Bo zjarał sie mi jeszcze CHECK CONTROL
Winą Były Sczotki Alternatora które powodowały Skoki i spadki Napieci objawiające sie raz mocniej a raz ciemniej swiecącymi zegarami i całym oswietleniem.
Pojechalem do Elktryka bo nie wiedziałem co to on wymienił szczotki( jest to banalne do zrobienia) i bylo ok Powiedziaelm mu co sie stało o on na to ze "Dobrze ze tylko to bo zna Przypadki Gdzi Siadło duzow wiecej zeczy" wiec nie ignorujcie Tego bo mozn narobic sobie niezłego Bigosu
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2008-01-05, 17:48
A przy awaryjnych też nie działa?
Po lewej stronie kolumny kierowniczej jest takie duże złącze, sprawdź tam czy któryś pin nie wysunął się z kostki. Za prawe kierunkowskazy odpowiadają przewody niebiesko-czarne.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
Sprawdźcie to - o ile pamietam jak się odłączy z gniazda przycisk awaryjek to niema kierunków więc jesli awaryjki działają to nieprawidłowo działa/przełącza w stan normalny właśnie przycisk awaryjek.
ja wymienilem wczoraj zarowki, bezpiecznik ( chociaz nie wiem po co ) podociskalem przewody pod kolumna i obejrzalem dokladnie lampe z tylu okazuje sie, ze u mnie to ma troche inny powod, mam nieszczelna lampe i na kierunek wlasnie dostaje sie woda, normalnie mam lod w kierunkowskazie ;O oczyscilem i uszczelnilem i poprawilem polaczenie - poki co dziala.