tak jak napisał kolega wyzej auto musi miec komplet dokmunetów. a przekłądka 1500- 2000 zł zalezy jakie auto. co do przekładek po taniości, zycze powodzenia kolega strażak opowiadał ost o wypadku własnei E36 po takiej przeróbce 3 trupy kierownica z kolumną prowadzącemu została w rekach
pozdro
Ostatnio zmieniony przez puz 2008-01-21, 00:21, w caoci zmieniany 1 raz
co do przekładek po taniości, zycze powodzenia kolega strażak opowiadał ost o wypadku własnei E36 po takiej przeróbce 3 trupy kierownica z kolumną prowadzącemu została w rekach
reklama dzwignia handlu
czy auta po przkladce przechodza jakis szczegolny przeglad czy zwykly?
dla mnie każda przekładka z Anglika, czy ta "po taniości" czy ta "profesjonalna" to jest jedna wielka pomyłka , boże co sie dzieje z tym krajem, niedługo ludzie bedą kupować buty na sztuki, np 2 lewe , okulary z jednym szkłem itp...
dla mnie każda przekładka z Anglika, czy ta "po taniości" czy ta "profesjonalna" to jest jedna wielka pomyłka , boże co sie dzieje z tym krajem, niedługo ludzie bedą kupować buty na sztuki, np 2 lewe , okulary z jednym szkłem itp...
swiatla sa inne na 100% wiem bo zmienialem z poslkiego auta jezdzacego w irlandi i nie chcialo przegladu przejsc i trzeba bylo zmienic klosze lub cale lampy
Pytam, bo kumpel w Compakcie E36 miał kiedyś wypadek i w zakładzie Baura zamontowali mu lampy od Anglika (jedna chyba jest amerykańska, druga angielska), nawet go o tym nie informując... Dopiero na przeglądzie sprawa wyszła na jaw. Zakupił już nowe lampy, ale te angielskie (firma DJAuto) ma na sprzedaż. Jakby ktoś chciał, to podam na niego namiary. Odda obie za 200 zł.
w UK e36 zazwyczaj maja soczewki (nie widzialem innych) szkla tych reflektorów maja symetryczna budowe wzdloz osi pionowej
jak wiadomo deflektor nie ma w wypadku projektora prawie zadnego znaczenia ale i mimo to wszystkie jakie widzalem wygladala identycznie jak ich kontynentalny odpowiednik
cala wiec trudnosc w obrcie soczewki wraz z przyslono o kilka stopni w kier przeciwnym do wskazówek zegara
do tego sluza 3 srobki kilka rowkow i wypustek w miejscu mocowania soczewki do korpusu defetora (widac pod klapka zarowki)
mialem soczewki wyciagniete moglem fotki porobic... przed soczewka (miedzy odblysnikiem a soczewka) jest taka blaszka ktora jest przeslonka... w niektorych lampach (depo) mozna za pomoca jednego ruchu takiej zapadki przestawic lampy z UK na Nasze...
no jasne ze mozna tylko juz pisalem ze w ori wystarczy otworzyc z tylu klapke i po prosu je przelaczyc
Grzesiek napisa/a:
swiatla sa inne na 100% wiem bo zmienialem z poslkiego auta jezdzacego w irlandi i nie chcialo przegladu przejsc i trzeba bylo zmienic klosze lub cale lampy
dawaj grzesiek foty tych lamp
przypomina mi sie temat jak na bmw sporcie
tam jeden koles pisal ze nagrzewnica w e36 angliku i w europejczyku jest inna
_________________ POL-ROW.PL
Ostatnio zmieniony przez Rafał 2008-02-01, 20:55, w caoci zmieniany 2 razy