BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pomocy!! Padla Mi elektryka zegarow?! e36
Autor Wiadomo
Wacha 
Gleboszuracz

Doczy: 10 Cze 2007
Skd: Gdynia
Wysany: 2007-12-30, 16:20   Pomocy!! Padla Mi elektryka zegarow?! e36

Panowie, mam powazny problem!! Zdejmowalem liczniki by zalozyc aluminiowe ringi na zegary... Rozlonczylem normalnie kostki, rozebralem bez uzycia sily cale zegary i wszystko dokladnie poskladalem. Nie wiem czemu, nie dziala mi podswietlenie predkosciomiesza predkosciomerz sie kreci, ale obrotomierz i ekonomizer lezy martwy zrobilem test zegarow i wszystko sie kreci tak jak powinno, ale gdy odpale silnik to juz padaka Sprawdzilem kostki i wygladaja na ok, zadne kabelki przy stykach nie sa luzne i nie lataja... Jaka moze byc przyczyna braku podswietlenia (zarowki sa ok) i niedzialajacy obrotomierz oraz ekonomizer?

pozdrawiam

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Pomg: 3 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: warsaw
Wysany: 2007-12-31, 13:47   

yo

Aku bylo odpiete przed operacją ??
old school & german style follower.

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-12-31, 17:30   

biemdablju napisa/a:
yo

Aku bylo odpiete przed operacją ??

to nie ma nic do rzeczy czy było odpięte czy nie -najwyżej wyskoczy błąd poduszki...
zmień żarówki te które nie swiecą na dobre(często jak się ruszy zegary, to potem żarówki przestają świecić), ale czemu reszta nie działa - sprubój jeszcze raz rozłożyć/złożyć, może sie poprawi - żeby rozłoćxzyś zegary od szybki trzeba użyć znacznej siły, może gdzieś coś się przesuneło/odlutowało...

Wacha 
Gleboszuracz

Wysany: 2007-12-31, 17:41   

zarowki swieca i sa cale, ale przy zalozeniu zegarow (zlozeniu) nie dzialaja, chyba ze sie mocniej uderzy w deske rozdzielcza. A do rozlozenia degarow nie trzeba wcale sily, odkrecasz srobki (imbusem) i puzniej 4 male zatrzaski...

pozdro

TONY H. 
e91318i&e46330ci

Pomg: 4 razy
Doczy: 08 Lip 2005
Skd: OŻARÓW MAZ.
Wysany: 2007-12-31, 18:26   

Dziwna sprawa ja u siebie rozbieralem licznik ze 4 razy i za kazdym razem dzialal. Wydaje mi sie ze to problem z kostakami i tymi zatrzaskami na nich. Moze cos nie kontaktuje...

http://tony.h.dkonto.pl/

tony-h@o2.pl
GG:9848931

Wacha 
Gleboszuracz

Wysany: 2008-01-01, 13:09   

jakos na dniach bede jechal do elektryka z BMW WFK to Mi sprawdza :)

pozdrawiam

SOER 
trzy dwa zero i

Pomg: 1 raz
Doczy: 29 Gru 2006
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2008-01-27, 15:08   

Szukałem coś podobnego ale bez skutku, mam taki mankament u siebie w kebabie że nie świecą mi się przyciski od el. szyb i podświetlenie zapalniczki czy jest od tego jakiś bezpiecznik ? bo pamiętam jak rozbierałem w E30 przyciski od szyb i były tam dwie żaróweczki czyli w tym wypadku musiałbym mięć przepalonych ich łącznie z 5 sztuk. dlatego obstawiam na jakiś bezpiecznik...

:?: :?:

...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Pomg: 3 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: warsaw
Wysany: 2008-01-27, 19:42   

Witam,

Gdyby to byla sprawa bezpiecznika to równiez nie dzialaloby np: podswietlenie wlacznika swiateł i innych rzeczy jak przyciski komputera pokladowego. Jeżeli to bezpiecznik to latwo sprawdzić bo ten sam jest odpowiedzialny za swiatla postojowe po prawej stronie przód i tyl. nie pamietam który to w skrzynce ale napewno jest czerwony 10 ampreowy. Jak wyjasnisz sprawe napisz co bylo nie tak

pozdro 4 all
old school & german style follower.

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2008-01-27, 19:50   

SOER napisa/a:
Szukałem coś podobnego ale bez skutku, mam taki mankament u siebie w kebabie że nie świecą mi się przyciski od el. szyb i podświetlenie zapalniczki czy jest od tego jakiś bezpiecznik ? bo pamiętam jak rozbierałem w E30 przyciski od szyb i były tam dwie żaróweczki czyli w tym wypadku musiałbym mięć przepalonych ich łącznie z 5 sztuk. dlatego obstawiam na jakiś bezpiecznik...

:?: :?:

napewno nie bezpiecznik cale podswietlenie jest na jednym bezpieczniku jezeli swieca ci inne np w zegarach tzn zebezpiecznik jest caly wiec wymiana zarowek .....

pozdro wrona

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: