WITAM
Znowu mam problem z mokrą wykładziną w bagażniku.
Wiem że to często to się zdarza w e30 i że było to na forum. Rok temu woda przedostawała się przez lewą lampę. Zdemontowałem lampę wyjąłem uszczelkę przemyłem w ciepłej wodzie i pomogło, bylo sucho w całym bagażniku tak jak powinno.
Wczoraj zaglądam do bagażnika a tam akwarium z lewj strony, lewarek do połwy w wodzie, cała duża wykładzina mokra z prawej strony też niezbyt sucho. Dodam że padało przez ostatnie dwa dni prawie non stop.
Dzisiaj zdjołem światła i wykładziny z bagażnika wszystko jakby ok, przez antene raczej też nie bo sucho, rurki po bokach na swoim miejscu, nie wiem gdzie jeszcze szukać
Jakie są jeszcze potencjalne miejsca z którymi może przedostawać się woda, jak sobie z tym poradziliście ?
Czy można dostać w serwisie same uszczelki pod lampy, i ile mogą kosztować ?
Interesuje mnie jeszcze czy macie porobione otwory przy nadkolach z lewej i prawej strony w bagażniku żeby woda sobie spływała ? Bo ja sobie właśnie zrobiłem i tak się zastanawiam czy dobrze
czekam na porady
witam,
po mojemu otwory ok !
sam tak zrobiłem , jak juz skas ta woda sie tam wezme to mam przynajmniej któredy wylecieć i przynajmniej te spody nie gniją , trzeba tylko jakos zabezpieczyc ten otwór po wierceniu - chodzi mi ot zeby czyms przemalowac albo barankiem psignac jego brzegi zeby nie gniło od tego otworu na boki,
Ja miałem podobny problem z prawej strony, miałem dwie lub trzy dziury w błotniku jedna była gdzieś w okolicy mocowania amortyzatora wiedz nie było jej widać. Blacharz zalatwil sprawe.
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Też miałem podobny problem.Okazało sie że zbyt szerokie koła obcierały wewnętrzne strony nadkoli ktore z czasem przerdzewialy i zrobily sie dziury.Woda wlatywala wprost spod kół.Blacharz zalatwil sprawe i jest sucho.
_________________ .: Be My Wife :.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-01-23, 19:04
ja mimo wszystko sprawdziłbym, czy nie leci przez klapę - podklej sonie papierową taśmą malarską i będziesz wiedział - wtedy można sobie założyć dodatkową uszczelkę - taką jak do drzwi, czy okien
mi też kapie do bagażnika. od strony gdzie przykręcony jest lewarek. czasem jak otwieram bagażnik to widzę małe kropelki na tej bocznej wykładzinie, co wskazywałoby na uszczelkę. jak sobie z tym poradzić ?
to nie sa jakies wielkie ilości wody.
poprostu jest mokro w tej wnece z lewarkiem.
Ja ostatnio mam tak samo, ale z drugiej strony. W niedzielę wysuszyłem (na szczęście jest tam plastik), ale zapomniałem dzisiaj sprawdzić czy znowu jest mokro
antena ! mozemacie jakas dupna uszczelke pod anrena i sobie leci ?
U mnie tez jest walnienta i to sporo, ale az takiej tragedii nie ma. Podczas deszczy przedostanie sie tylko troche, nie zeby zaraz zalalo calom wneke.
Wedlug mnie antena odpada.
Najlepiej wyjąć wykładzine po bokach i zobaczyć czy nie ma jakichś dziur.
_________________ Pieszy ma prawo przejsc przez jezdnie...na wlasne ryzyko
Dzięki panowie za wszystki podpowiedzi. Wszystko z bagażnika wyjąłem, wykładzine wysuszyłem.
Lampy jeszcze raz usszczelniłem, przez antene też nie leci, po ostatnich opadach śniegu był mróz i na razie sucho.
Przypuszczam że leciało mi przez uszczelkę klapy bagażnika, jak samochód stał to w rogu przy łączeniu z szybą stała woda?? może pod uszczelką sie przelewała ?? uszczelke zdejmowałem i była luźna to może była cała przyczyna.
W każdym razie dzięx
a takie pytanie. Jak uszczelniles lampe? bo mi tez wlasnie przez lapmy wchodzi woda i nie wiem jak dokladnie zaradzic temu. Sprzedaja w ogole nowe uszczelki?
Na uszczelki lamp mam taki patent - na suchą uszczelkę pryskam preparatem woskowym do konserwacji profili zamknietych np:Boll .
Usczelka nie przepuszcza a i nie przykleja się na amen.
ello mam podobny problem ale nie mam mokrej wykladziny tylko woda mi sie zbiera z lewej strony w bagazniku przy lewarku ,dziur w nadkolu nie mam i nie wiem co to moze byc ???
_________________ była e30 318IS
byłae36 328 coupe AvusBlau Metallic
są 2 e34 M5
Ostatnio zmieniony przez Grigori/// 2008-01-31, 16:50, w caoci zmieniany 1 raz
a takie pytanie. Jak uszczelniles lampe? bo mi tez wlasnie przez lapmy wchodzi woda i nie wiem jak dokladnie zaradzic temu. Sprzedaja w ogole nowe uszczelki?
Uszczelka anteny około 15zł a lamp chyba 40.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Heh moim zdaniem to też wina uszczelki pod anteną, sprawdź ją. Potem będziesz szukał innej przyczyny.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30