Wysłany: 2007-07-31, 18:52 Jak i czym czyścić tapicerkę skórzaną?? pielęgnacja.
witam mam jasna skore u siebie w samochedzie i nie wiem jakimi srodkami skotecznie czyscic stary brud...czy ktos z was zna sie troszke na tym??lub czyscil taka tapicerke??
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-10-09, 08:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-07-31, 19:20
Ja swoją czyszczę wodą z szarym mydłem a potem krem NIVEA i jazda
A ostatnio mi ktoś pisał, że używał do smarowania jakiegoś siuwaksu z Deichmana, coś do torebek na bazie wosków pszczelich i na dniach muszę to wypróbować.
ja u siebie myłem wodą z mydłem (takie bez wonne) i używałem takiej mięciutkiej szczotki do pleców z carrefora (10 PLN) potem, aby odzyskała połysk użyłem mleczka Shell (bardzo dobre) do pielęgnacji skór samochodowych (taka srebrna buteleczka z zielonkawą etykietką). Efekt bardzo dobry
poczytalem poczytalem jutro biore sie do dziela ale mam jedno ale ja mam gdzie niegdzie popekana skore i czym do doprowadzic zeby sie nie roznilo ?? jakims czarnidlem do skor????
Ja mam jasne (szare) fotele z przodu i powiem szczerze ze spróbowałem już wieeelu środków dostępnych w TESCO REALU LeClercu i innych tych hiperach i najlepiej z nich wszystkich sprawdzają sie jednak Schell-owe środki do czyszczenia tapicerki skórzanej zauważyłem ze najlepiej czyszczą i w miarę dobrze konserwują nie spotkałem nic lepszego jak do tej pory a probowałem wielu
Ogólnie mam jakoś dobre zdanie o produktach marki SCHELL również bardzo dobre są środki do czyszczenia deski rozdzielczej, do czyszczenia/prania welurów/dywaników) używam tylko tych produktów po prostu przekonały mnie jakością a ze na punkcie czystości w samochodzie mam "pierdolca" to wyprobowałem prawie wszystko co sie dało zdobyć
polecam odwiedzić najbliższego Schella
[ Dodano: 2008-02-16, 00:26 ]
Adi napisał/a:
A ostatnio mi ktoś pisał, że używał do smarowania jakiegoś siuwaksu z Deichmana, coś do torebek na bazie wosków pszczelich i na dniach muszę to wypróbować.
tego tez używałem ale średni efekt jeśli chodzi o czyszczenie! ale konserwuje bardzo dobrze z tym ze zapach średni dość duszący zwłaszcza jak sie postawi samochód po niedawnym użyciu tego na słońcu latem to strasznie dusi po tym w środku
Wysłany: 2008-02-16, 12:10
Ja swoje poprzednie siedzenia wymontowalem z auta, wyczyscilem woda z mydlem i na koniec wymarowalem Nivea. Tak sobie staly tluste przez 24h az potem starlem krem i spolerowalem. Jakiegos nadzwyczajnego efektu nie zauwazylem, mozliwe, ze ich stan nie byl wcale taki zly.
Na niemieckim forum kiedys wyczytalem, ze oryginalne kosmetyki BMW do skor sa super. Jak sie skorzysta z wszystkich mozliwych komponentow w dobrej kolejnosci, to skora robi sie matowa - tak jak w nowych autach. Ja osobiscie nie lubie gdy skora jest wypierdziana i sie blyszczy jak glaca Kojacka