Mam Pytanko o ustawienie wałków wyrównowazających wzgledem wału korbowego w m43b18?
Problem powstał podczas rozbiórki silnika (zatarta panewka korbowodu) nie poznaczone podczas demontarzu a przy składaniu zonk... brak znaków jak to ustawić i czy jakoś się to ustawia wzgledem wału korbowego? czy nie ma zupełnie znaczenia zazębienie wałków wyrównoważających wzgledem wału korbowego bo nie widzę tam żadnych znaków a są dla siebie przeiwwagami...
Jakie takie było założenie konstrukcyjne? Jak to kórna ma być ustawione bo nie chce na pałe poskładać i jeszcze raz rozbierać silnik gdy po odpaleniu będzie chodził jakby chciał z budy wyskoczyć...
P.S. Zawsze jak są w beemce cztery gary to są problemy.... niska kultura pracy... słaby rozrzad... pływające mocowanie koła wałka rozrzadu... brak znaków ustawczych na obudowie... z oszczędnosci chyba konstruktorzy zapomnieli o takich detalach... przykład nie potrafili zaprojektować głowicy do S14 to upier... dwa gary z szóstki i już czapka gotowa
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-02-18, 22:20
Akurat znaki do rozrzadu sa sworzen do skrzyni i przyrzad do walka rozrzadu ta sa znaki do ustawiania
[ Dodano: 2008-02-19, 17:35 ]
Chodzi ci o walki od pompy oleju takie jak sa w silniku M57 ja nie wiem o jakie walki Ci chodzi
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-02-19, 17:45, w caoci zmieniany 1 raz
Niestety nie znam jeaszcze wnętrza tego dieselka (M57) wiec nie mogę się wypowiedzieć czy to to samo czy nie ale podejrzewam że w sześciogaróce jest to nie potrzebne (inna kultura pracy) nie to co cztery gary ale mogę się zawsze mylić
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-02-19, 19:15, w caoci zmieniany 2 razy
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-02-19, 19:09
Jak mozesz to zadzwon to Ci wytlumacze bo za duzo pisania 513926567
Sorki
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-02-19, 19:47, w caoci zmieniany 1 raz
[ Dodano: 2008-02-19, 19:21 ]
albo puść strzałkę na mój numer to oddzwonie 606-721-820 bo muszę wyjśc z domu zaraz
pozdro
Dzięki Xeon za pomoc jutro postaram się o foty i będziemy myślec dalej.
pozdro
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-02-19, 20:22, w caoci zmieniany 1 raz