BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Ustawienie wałków wyrównoważających wzgledem wału korbowego?
Autor Wiadomo
MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-02-18, 20:24   Ustawienie wałków wyrównoważających wzgledem wału korbowego?

Mam Pytanko o ustawienie wałków wyrównowazających wzgledem wału korbowego w m43b18?
Problem powstał podczas rozbiórki silnika (zatarta panewka korbowodu) nie poznaczone podczas demontarzu a przy składaniu zonk... brak znaków jak to ustawić i czy jakoś się to ustawia wzgledem wału korbowego? czy nie ma zupełnie znaczenia zazębienie wałków wyrównoważających wzgledem wału korbowego bo nie widzę tam żadnych znaków a są dla siebie przeiwwagami...
Jakie takie było założenie konstrukcyjne? Jak to kórna ma być ustawione bo nie chce na pałe poskładać i jeszcze raz rozbierać silnik gdy po odpaleniu będzie chodził jakby chciał z budy wyskoczyć...

P.S. Zawsze jak są w beemce cztery gary to są problemy.... niska kultura pracy... słaby rozrzad... pływające mocowanie koła wałka rozrzadu... brak znaków ustawczych na obudowie... z oszczędnosci chyba konstruktorzy zapomnieli o takich detalach... przykład :?: nie potrafili zaprojektować głowicy do S14 to upier... dwa gary z szóstki i już czapka gotowa :jupi:

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-02-18, 22:20   

Akurat znaki do rozrzadu sa :) sworzen do skrzyni i przyrzad do walka rozrzadu ta sa znaki do ustawiania :)

[ Dodano: 2008-02-19, 17:35 ]
Chodzi ci o walki od pompy oleju takie jak sa w silniku M57 ja nie wiem o jakie walki Ci chodzi
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-02-19, 17:45, w caoci zmieniany 1 raz  

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2008-02-19, 19:06   

Xeon chodzi mi o to;
wałki wyrównoważające

http://www.realoem.com/bm...084&hg=11&fg=10

napędzane z wału korbowego

wał korbowy

Niestety nie znam jeaszcze wnętrza tego dieselka (M57) wiec nie mogę się wypowiedzieć czy to to samo czy nie ale podejrzewam że w sześciogaróce jest to nie potrzebne (inna kultura pracy) nie to co cztery gary ale mogę się zawsze mylić
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-02-19, 19:15, w caoci zmieniany 2 razy  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-02-19, 19:09   

Jak mozesz to zadzwon to Ci wytlumacze bo za duzo pisania :) 513926567

Sorki :oops:
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-02-19, 19:47, w caoci zmieniany 1 raz  

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2008-02-19, 19:17   

Witaj kolego
Jakąś cyferkę pominołeś w numerze

[ Dodano: 2008-02-19, 19:21 ]
albo puść strzałkę na mój numer to oddzwonie 606-721-820 bo muszę wyjśc z domu zaraz
pozdro

Dzięki Xeon za pomoc jutro postaram się o foty i będziemy myślec dalej.
pozdro
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-02-19, 20:22, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: