Wysany: 2008-03-04, 22:20 Kierownica M3 do e30 czy e36 ?
Witam,
Mam problem bo juz nie wiem co z ta kierownica robic gosciu sprawdzal w e36 compact i nie pasowala wyslal mi numer z tej kiery i wg niego 1159065 wychodzi ze pasuje do e31 i e36 w tym compact a z tego co wiem ze byly dwa rodzaje jeden do e30 i e34 a drugi e36 wiec jak w e36 nie pasuje to powinna podejsc do e30 ale .....
dokładnie jak piszą przedmówcy są dwa rodzaje tego typu kier... e30,e34 a druga e36
nie wiedząc o tym kupiłem kiedyś na allegro taką co gość pisał ze pasuje do e30 i e36
okazało się że to do e36 i musiałem ją gonić ...
przed zakupem zawsze obejrzyj tylną część żeby sie nie nabrać/pomylić...
Nie będzie pasować. Możesz to rozpoznać po tym że w e30 ramiona kierownicy są proste a w 36 lekko się zakrzywiają. Poza tym jak patrzysz od tyłu to wieloklin musi być w takim jakby wgłębieniu, tzn wszystko jest tak jakby schowane do środka, a w tej kierce co pokazałeś to wszystkie bebechy wystają więc jej nie założysz
Wysany: 2008-03-12, 01:31
sa 2 rodzaje kierownic i nie zaleza od modelu ale od tego czy byla poducha czy nie. w wersji z poducha jest wiekszy wieloklin i kierownice przykreca sie za pomoca sruby (taka sama w e36, e34 i e32) oraz 2 wersja do aut bez airbaga z cienkim wieloklinem i przykrecana za pomoca nakretki (rowniez pasuje z e30, e32, e34 i innych)
co do glebokosci osadzenie sie nie wypowiem bo nie wiem.
_________________ Serwis elektroniki i elektryki samochodowej.
Ostatnio zmieniony przez flash 2008-03-12, 01:33, w caoci zmieniany 1 raz
To co powiecie o tej kierownicy sprzedajacy pisze ze do e30 ... A wizualnie z zewnatrz wygladaja tak samo nie widze tutaj prostych ramion tez maja te zaglebienie przy koncach ...