ładuj STAG 300 na przewodzie 8 mm i będzie dobrze, blos wcale dużo taniej nie wyjdzie a nigdy nie będzie to to samo co sekwencja, mam teraz sekwencje w kombi i jest to piękna sprawa
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-03-17, 23:56
Jak zwykle wszystko sprowadza się do kosztów-II generacja to koszt ok 1800 zł a sekwencja do 6 garów ok 3000 zł. Jeśli masz zamiar jeździć tym autem aż sie złamie to wkladaj sekwencję, w przeciwnym razie ja nie widzę w tym sensu.
Pozdrawiam
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-03-18, 00:00
sekwencja na 6 garkow kosztuje 2400 pln na Beskidzkiej i jest bardzo dobra instalacja
Ja zakładałem sekwencje pułtora roku temu 3200 zł po niecałym roku mi sie wrucila (17000km) jak bym miał drugi raz wybierac nawet bym sie mnie zastanawiał nawet nie wiesz ze masz gaz zero smrodka a w portfelu duuuzo więcej kaski ,mam staga 200 i wtryskiwacze valtec byłem niedawno u gaziaza na kompie w celu sprawdzenia i stwierdził ze wszystko jest idealnie ,niczego nie trzeba regulowac itp.
motor m50
Wysany: 2008-03-18, 08:53
Cytat:
sekwencja na 6 garkow kosztuje 2400 pln na Beskidzkiej i jest bardzo dobra instalacja
Hmmm to bardzo dziwne, bo kolega zakładał gaz tydzień temu (nawet w jego imieniu pytałem na forum o dobrych fachowców) i za sekwencję do 4 garów wołali 2300-2500 zł i z tego co pamiętam na Beskidzkiej kolesie chcieli coś ok 2500 zł....
stag 300 do 4 garków ISa 2600pln Jaworzno wiec cos tu niebardzo jest
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Ostatnio zmieniony przez wojtaq 2008-03-18, 15:30, w caoci zmieniany 1 raz
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-03-18, 15:34
Wszystko zalezy dla kogo ceny ja i moi znajomi maja za 2400 6 garow na Beskidzkiej a czy to jest stage czy kme to mnie wali komp ma byc komp musi sie dac zmienic mape i tyle zostaje tylko kwestia wtryskow zeby koniecznie byly metalowe a nie badziew np. czerwona z plastiku jedyny minus metalowych to glosna praca ale za to maja duza wydajnosc
Wysany: 2008-03-18, 15:57
No więc pisz jakie są ceny dla ludzi, a nie dla znajomych. Nie każdy ma znajomości. Ja mówie co kolega usłyszał przez telefon-coś ok 2500 za wtysk do 4 garów.
x_e_o_n A jak Ja bym chciał montować gaz na Beskidzkiej u Twoich znajomych to jaką cene zapodają?
Nie ukrywam że częściowo chciałbym zapłacić w ratach .
W m20 sekwencja niema zbytnio sensu.Czasy wtrysku są długie i bardzo cieżko to wysterować.Gazownicy najcześciej obchodzą to montujac nam dysze wtryskiwaczy w połowie dlugości kolektora(to po co nam taka sekwencja???).Montujac tuż przy wtryskiwaczach bęzynowych przeważnie auto przy ostrym depnieciu się dławi z braku gazu lub przełancza na bęzyne.Ponadto jeśli ganiasz na trasach żędu 10-15 km to połowe tej trasy będziesz robił na bęzynie.
Odparownik KONIECZNIE najwydajniejszy.Przewód od zbiornika do odparownika KONIECZNIE 8mm a do montarzu nypli w kolektorze koniecznie trzeba go ściagnąć (nie chodzi o opiłki tylko o mniejsce montażu nypli(końcuwki dysz wtryskiwaczy inczej).
Ja mam u siebie sterownik Agis,listwy wtryskowe waltek i odparownik KME gold> po jakiś 500km z laptopem w łapie i wizycie na hamowni wreszcie udało mi się to wysterować(kręci na gazie do 7000obr (mam chipa) i nawet przy ostrym depraniu pod odcinkę nie brakuje gazu no i skiończyło się spalanie na poziomie 20/100.
Moja rada>jeśli gaz do m20 to najlepiej 1generacja a za zaoszczedzone pieniądze mozna pogrzebać w silniku
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
No więc pisz jakie są ceny dla ludzi, a nie dla znajomych. Nie każdy ma znajomości. Ja mówie co kolega usłyszał przez telefon-coś ok 2500 za wtysk do 4 garów.
tyle samo powiedzieli mi na Agatowce za STAG 300 z butla w kole, w sumie to juz jestem zdecydowany i jak wroce w maju to podskocze sie umowic na montaz, bo taniej w mojej okolicy chyba nie znajde a znajomi zakladali u nich gazy do m50 jezdzilem nimi i nie wydaje mi sie zeby byla wielka roznica w pracy silnika
Chce zakładać gaz do e36 compact silnik 1.6 M43 i zastanawiam sie czy jest sens ładowac tam sekwencje... W M40 miałem zwykła instalkę i nigdy nie bylo problemu...
Auto słuzy mi do tłucznia czyt. przemieszczenia sie z punktu A do B
Na aleegro znalazłemtakie coś:
jesli Ci zalezy na kosztach to nie widze przeciwskazan.. a to co podales w linku wydaje sie byc dobra oferta.
Tylko obowiazkowo trzeba zamienic te plastikowe trojniki na metalowe, gdyz plastik peka po czasie i bedzie Ci ubywalo plynu chlodzacego. Parownik musi podolac silnikowi 74kw. Czemu nie widze miksera na tej aukcji?
Nie sadzisz ze moglbys sam zrobic instalke? II gen jest bardzo prosta w instalacji..
Ja mam w m20 zwykla instalke i zero problemów nawet podczas przyspieszania czy hamowania silnikiem zadnych strzałów itp. Bardzo ważną rzecza jest stan głowicy szczelności zaworów gazownik który to wszystko ustawi oczywiście tez niezbedny myślę ze do nakręcania km sekwencja nie za bardzo ma sens bo przecierz kto katuje auto na LPG Elementy paltykowe tak jak southOFheaven pisze powinny byc metalowe a tak to jak najbardziej wydaje sie dobrą ofertą
Tak sobie licze i nie wiem czy zakładac to samemu... kupie ta instalkę + butle, zawory, przewody,mieszalnik, regulacja u gazownika i chyba jakos taniej specjalnie nie wyjdzie...
Obdzwoniłem wszystkich i montaz zwykłej 1700- 1800zł i u tego co zakładałem instalki zawsze proponuje mi sekwencje za 2400zł dla stłego klienta, wiec juz nie wiem co wybrac...
jezeli rzeczywiscie miedzy sekwencja a zwykla masz 600pln roznicy to ja bym sie nie zatanawial tylko zalozyl sekwencje różnica nie jest kolosalna a instalacja fakt faktem najmniej klopotliwa oczywiscie wszystko mozna sp...c ale piszesz ze sprawdzony zaklad wiec ja bym bral sekwencje w takiej sytuacji