A ja mam auto z 90r. i mam bębny z tyłu-tego też nie rozumię
2.0 jako jedyne szesciocylindrowki maja bebny z tylu jezeli nie maja abs - tak niestety jest
swoja droga fabryka nieco upośledziła wyposazenie samochodu w przypadku silnika 2.0 - przeciez wagowo i konstrukcyjnie to to samo co 2.5 - nie wiedziec czemu is ma grube lagi i tarcze na wszystkich kolach a 2.0 nie- ja tego nie czaje
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2008-05-06, 23:23, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Sty 2006 Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2008-05-07, 10:16
wszystkie 320 jakie widzialem do tej pory poza touringami mialy waska lage, a kumpel raz wymieniał amory z przodu w pewnej 316 i okazało sie ze jedna szeroka druga waska
w przypadku 316, 318 i 320 nie miało to znaczenia czy posiada ABS czy sedan czy coupe czy touring. seryjnie była chuda laga,
gruba była opcją w zawiasie mtech czli lekkie obniżenie fabryczne i sztywniejsze amory, a i do wersji cztero garowej dodawano tylni stabilizator ale klient musiał za to wszystko dopłacić.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-05-07, 11:07, w caoci zmieniany 1 raz
w przypadku 316, 318 i 320 nie miało to znaczenia czy posiada ABS czy sedan czy coupe czy touring. seryjnie była chuda laga,
gruba była opcją w zawiasie mtech czli lekkie obniżenie fabryczne i sztywniejsze amory, a i do wersji cztero garowej dodawano tylni stabilizator ale klient musiał za to wszystko dopłacić.
Faktycznie wydaje sie ze masz racje, bo u brata w e30 320 na fabrycznym zawiasie m tech jest z przodu gruba laga a auto jest bez abs
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
w przypadku touringa mylisz sie , w kombiaku zawsze wystepowała "gruba" laga ( bez wzgledu na silnik ) i tylny stabilizator w standardzie
Ja mialem e30 coupe m20b20 z '83 roku i znajomy mial taka sama z '84 i razem mielismy w nich te cienkie lagi: średnica otworu Mc Persona 45mm a średnica amortyzatora 40mm
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
Pomg: 4 razy Doczy: 29 Lis 2006 Skd: kruszwica/poznań
Wysany: 2008-05-07, 21:24
MARAS napisa/a:
A to pewne? A widziałes kiedys cienkie lagi z gniazdem do czujnika ABS??
_________________ 80' rulezz
emeryt style
Ostatnio zmieniony przez mattim_bmw 2008-05-07, 21:25, w caoci zmieniany 1 raz
w przypadku touringa mylisz sie , w kombiaku zawsze wystepowała "gruba" laga ( bez wzgledu na silnik ) i tylny stabilizator w standardzie
co do toringa tak owszem stabilizator tylni był seryjnie bez wzgledu na motor i wyposążenie a co do amorów mylisz się 320 w kombi bez abesu miała chude lagi
mattim_bmw napisa/a:
A to pewne? A widziałes kiedys cienkie lagi z gniazdem do czujnika ABS??
tak dwie moje 32o sedan z 88 i 89 i szwagra z 90 obie miały ABS i obie miały chude lagi a szwagra ma nadal
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-05-08, 23:23, w caoci zmieniany 3 razy
po depnę się pod temat a sprężyny od 6 garówki wejdą na cienką lage
tzn od jakiej sześcio garówki 320, 325, 327 i do czego? do 318 zapewne napewno wejda średnica spreżyn jest taka sama tylko sztywność inna i wysokość też może być inna jak trafisz np. mtecha na seryjnych z doświadczenia wiem co będzie a będzie stał jak motorówka nosem do góry wiele lat temu popełniłem ten sam bład czterogarówka waży coś koło 80 kilo a dwulitrówka około 115-120 kilo wiec chyba kumasz o co chodzi
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-05-08, 23:53, w caoci zmieniany 1 raz
a co do amorów mylisz się 320 w kombi bez abesu miała chude lagi
hmm.... widzisz dziwna sprawa i moim zdaniem raczej było cos grzebane w tym wypadku bo nawet ETK nie przewiduje wąskiej "lagi" w touringu bez względu na to jaki był silnik i czy był ABS czy nie
To znaczy, że dwóch z trzech czy czterech aut jest grzebanych i ze wzgledu na koszty właściciele przechodzili na chude lagi?... może i tak ale mnie to nie przekonuje. Może sondaż pośród użytkowników tych co mają touringi w wersjach do 2litry, a w ETK też zdażają się błedy... dla przykłądu mocowanie linki gazu do ramienia przepustnicy dla m40b18 jest takie samo jak dla m20... w rzeczywistości sa inne, czy brak numerowego oznaczenia elementu mocującego żarówkę świateł mijania w reflektorze e34 według ETK występuje wraz z całą lampa a nie osobno, czy plastikowych zaślepek głowicy za wałkami dzwigienek zaworowych wogóle nie ma, albo guma przepływomierza w m20b20 pomiedzy czerwiec 1988 a wrzesień 1988 ma numer gumy przepływomierza m20b25 sprzed 1987... czasami się tak zdaża że z VINu wychodzi jedno a praktyce okazuje się coś innego...
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-05-13, 00:07, w caoci zmieniany 1 raz