BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] skrzypek - >> 318i & 325i
Autor Wiadomość
skrzypek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-05-09, 00:34   [E30] skrzypek - >> 318i & 325i

poniewaz nie wiem jak podbic temat do gory, bo co klikam przy starym temacie "odpowiedz" to tylko mi edytuje ostatnia wiadomosc :( zalazylem wiec nowy watek z moimi smigielkami.

ponizej linki do zdjec z bawarkami

318i M10 po remoncie
325i bez silnika

BILSTEIN B8 do 325i
FOTELE

projekt 325i juz na kolach i smiga :) jeszcze kilka rzeczy do zrobienia: nowa tapicera na boczki, uruchomienie tempomatu, nowe znaczki na fele i klape tylna, kierunki biale i nabicie klimki. narazie zamieszczam kilka aktualnych fotek, nastepne po zakonczeniu projektu.

moje 325i - http://beemka-klub.pl/for...p=292410#292410
Ostatnio zmieniony przez skrzypek 2008-05-09, 01:17, w całości zmieniany 1 raz  

SuT 
B...M...W...

Wysłany: 2008-05-09, 07:09   

Ładna bawareczka;] z dobrym silniczkiem:D Fajnie sie prezentuja te fotele i kanapa.
A co do zdjec to wklejaj na bierzaco:D hehe
pozdrO!

2010 e28 528i http://www.youtube.com/watch?v=YPlgA_q9JZ8

Vitek_Slupsk 

Wysłany: 2008-05-09, 09:27   

ładna e30, tapicerka nawet fajnie wykonana i z pomysłem dobrane kolory. mam pytanie do ciebie, gdzie kupiłeś i za ile tą tylną kanapę?? szukam takowej do swojej e30. jeśli możesz to napisz mi na PW. a może ktoś z was ma taką kanapę na sprzedaż??

arafat 

Wysłany: 2008-05-09, 13:55   

bardzo ładna e30 az milo popatrzec :)

[ Dodano: 2008-05-09, 13:56 ]
a btw jakis masz problem z tempomatem ;> moze bede mogl pomoc bo troche mialem z nim ekscesow ;)

FAHER 13 
DIABEŁ TASMAŃSKI

Wysłany: 2008-05-09, 15:08   

nic dodać nic ująć fajne autko tak dalej pozdro :)

southOFheaven 
Szydera:>

Wysłany: 2008-05-09, 16:21   

wnetrze jest od cabrio?

Tors 

Wysłany: 2008-05-09, 23:30   

ładniutkie wnętrze! Jak dla mnie to tylna kanapa jest od M :) ciężko dostać ale wygląda niesamowicie :D

skrzypek 

Wysłany: 2008-05-10, 01:28   

dzieki za mile slowa :)

ogolnie auto przeszlo gruntowna odbudowe. w pierwszej mojej prezentacji auta widac dokladnie jak wygladalo po zakupie - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=17845

w tej chwili, mozna powiedziec, ze zostalo odbudowane od podstaw bez druciarstwa i fuszery. dzieki kilku "dawcom" udalo sie zrekonstruowac to co ruszyl zab czasu i traktowanie przez poprzedniego wlasciciela. do tego pod "noz" poszedl tez silnik, chociaz w odniesieniu do reszty byl w stanie idealnym i nie wymagal zadnych poprawek, ale jak byl juz wyjety to szkoda bylo do niego nie zajzec. w silniku wymienilem wszystkie panewki, pierscienie, kilka zaworow, dzwigienek, uszczelniacze, uszczelki etc.w iekszosci wszystko robione na oryginalnych i nowych czesciach. co do silnika to mam pewien dylemat, chociaz wszystko jest miod malina, to jednak zastanawiam sie czy nie zrobic jakiegos swapa badz uturbic ten silnik? moze ktos z Was zechce mi doradzic co byloby lepsze dla tego auta? dodam, ze jezdze juz autem z TURBO i jestem zadowolony ale wolalbym nie strzelic jakiegos Zonka przy tym silniku.

zawieszka jest teraz na BILSTEINie B8, chociaz najpierw kupilem KAYABE(ktora jest teraz do sprzedania gdyby ktos chcial - nie zakladana, w pudeleczkach i za dobra cene). pozniej przywiezli mi B6 ale to jak wiadomo do normalnych sprezyn, a becia siedzai na H&R 40/60.

co do tapicerki i tylnej kanapy, to od poczatku takowa byla w tym aucie. widac to dokladnie na fotkach z pierwotnego tematu. nie wiem jakie dokladnie jest pochodzenie tej kanapy ale auto bylo pierwotnie zarejestrowane w niemczech na firme BMW w Monachium i byc moze byla to jakas sztuka specjalnie zmontowana dla kogos z firmy. w sumie nie tylko wnetrze i wyposarzenie odbiega od standardu, osiagi auta tez wydaja sie nieco lepsze od innych betek z identycznymi silnikami. jeszcze przed remontem sprawdzalem sie miedzy innymi z jednym z forumowiczow i w efekcie stwierdzil, ze jedzie sporo lepiej od jego sztuki.

jutro biore sie za tempomat i ekonomizer bo okazuje sie, ze jakos dziwnie dziala, albo nie pokazuje wcale spalania albo maksymalne. nie mam pojecia co to moze byc? w tempomacie zaczne praktycznie od poczatku, sterownik, podlaczenia... czyli znowu rozbieranie :) zamierzam tez zmienic jutro kierunkowskazy przednie na clear albo clear blac. sam jeszcze nie wiem, zobacze jak to wyglada jak zaloze jedne i drugie. chodza mi po glowie xenony ale jakos odstraszam nie wizja czychajacej psiarni i odebrania dowodu rejestracyjnego za poprawienie efektywnosci swiatel. no ale przeciez musi byc homologacja... eeeh.... z tymi pieskami to zawsze jakies problemy... :)

jutro zrobie jakas nowa sesyjke po montarzu upiekszen :)

a wlasnie, moze ktos z Was ma oryginalne(BMW - 70mm chyba) wklejki(znaczki) do felg BBS, na ktorych teraz stoi i ladny znaczek na tylna klape?

pozdro

[ Dodano: 2008-05-10, 21:08 ]
kilka nowych fotek ze zmienionymi kierunkowskazami.

marojbl 

Wysłany: 2008-05-11, 12:33   

Na tych białych kierunkach prezentuje się wyśmienicie.
ps. razisz psa halogenami :wink:

dEeste 

Wysłany: 2008-05-16, 13:07   

orginalna e30 podobna do mojej :) super wnętrze... !!

skrzypek 

Wysłany: 2008-05-16, 21:22   

marojbl napisał/a:
Na tych białych kierunkach prezentuje się wyśmienicie.
ps. razisz psa halogenami

tez tak uwazama, ze wyglada teraz duzo lepiej :) a piesio ciagle wlazi w kadr, znaczy sie wiecej go na zdjeciach niz samochodu :)

dEeste napisał/a:
orginalna e30 podobna do mojej super wnętrze...

a dziekuje, dziekuje :) bede teraz robil tapicere na boczkach i nawet pisalem w Twoim poscie, ze jesli chcesz to moge sie z Toba zamienic na boczki bo moje pasowalyby idealnie do Twoich foteli, a mi jest wszystko jedno jakie bede mial bo i tak ida do tapicera i beda takie same jak fotele.

pozdro

Odpowiedz do tematu