poniewaz nie wiem jak podbic temat do gory, bo co klikam przy starym temacie "odpowiedz" to tylko mi edytuje ostatnia wiadomosc zalazylem wiec nowy watek z moimi smigielkami.
projekt 325i juz na kolach i smiga jeszcze kilka rzeczy do zrobienia: nowa tapicera na boczki, uruchomienie tempomatu, nowe znaczki na fele i klape tylna, kierunki biale i nabicie klimki. narazie zamieszczam kilka aktualnych fotek, nastepne po zakonczeniu projektu.
ładna e30, tapicerka nawet fajnie wykonana i z pomysłem dobrane kolory. mam pytanie do ciebie, gdzie kupiłeś i za ile tą tylną kanapę?? szukam takowej do swojej e30. jeśli możesz to napisz mi na PW. a może ktoś z was ma taką kanapę na sprzedaż??
w tej chwili, mozna powiedziec, ze zostalo odbudowane od podstaw bez druciarstwa i fuszery. dzieki kilku "dawcom" udalo sie zrekonstruowac to co ruszyl zab czasu i traktowanie przez poprzedniego wlasciciela. do tego pod "noz" poszedl tez silnik, chociaz w odniesieniu do reszty byl w stanie idealnym i nie wymagal zadnych poprawek, ale jak byl juz wyjety to szkoda bylo do niego nie zajzec. w silniku wymienilem wszystkie panewki, pierscienie, kilka zaworow, dzwigienek, uszczelniacze, uszczelki etc.w iekszosci wszystko robione na oryginalnych i nowych czesciach. co do silnika to mam pewien dylemat, chociaz wszystko jest miod malina, to jednak zastanawiam sie czy nie zrobic jakiegos swapa badz uturbic ten silnik? moze ktos z Was zechce mi doradzic co byloby lepsze dla tego auta? dodam, ze jezdze juz autem z TURBO i jestem zadowolony ale wolalbym nie strzelic jakiegos Zonka przy tym silniku.
zawieszka jest teraz na BILSTEINie B8, chociaz najpierw kupilem KAYABE(ktora jest teraz do sprzedania gdyby ktos chcial - nie zakladana, w pudeleczkach i za dobra cene). pozniej przywiezli mi B6 ale to jak wiadomo do normalnych sprezyn, a becia siedzai na H&R 40/60.
co do tapicerki i tylnej kanapy, to od poczatku takowa byla w tym aucie. widac to dokladnie na fotkach z pierwotnego tematu. nie wiem jakie dokladnie jest pochodzenie tej kanapy ale auto bylo pierwotnie zarejestrowane w niemczech na firme BMW w Monachium i byc moze byla to jakas sztuka specjalnie zmontowana dla kogos z firmy. w sumie nie tylko wnetrze i wyposarzenie odbiega od standardu, osiagi auta tez wydaja sie nieco lepsze od innych betek z identycznymi silnikami. jeszcze przed remontem sprawdzalem sie miedzy innymi z jednym z forumowiczow i w efekcie stwierdzil, ze jedzie sporo lepiej od jego sztuki.
jutro biore sie za tempomat i ekonomizer bo okazuje sie, ze jakos dziwnie dziala, albo nie pokazuje wcale spalania albo maksymalne. nie mam pojecia co to moze byc? w tempomacie zaczne praktycznie od poczatku, sterownik, podlaczenia... czyli znowu rozbieranie zamierzam tez zmienic jutro kierunkowskazy przednie na clear albo clear blac. sam jeszcze nie wiem, zobacze jak to wyglada jak zaloze jedne i drugie. chodza mi po glowie xenony ale jakos odstraszam nie wizja czychajacej psiarni i odebrania dowodu rejestracyjnego za poprawienie efektywnosci swiatel. no ale przeciez musi byc homologacja... eeeh.... z tymi pieskami to zawsze jakies problemy...
jutro zrobie jakas nowa sesyjke po montarzu upiekszen
a wlasnie, moze ktos z Was ma oryginalne(BMW - 70mm chyba) wklejki(znaczki) do felg BBS, na ktorych teraz stoi i ladny znaczek na tylna klape?
pozdro
[ Dodano: 2008-05-10, 21:08 ]
kilka nowych fotek ze zmienionymi kierunkowskazami.
Na tych białych kierunkach prezentuje się wyśmienicie.
ps. razisz psa halogenami
tez tak uwazama, ze wyglada teraz duzo lepiej a piesio ciagle wlazi w kadr, znaczy sie wiecej go na zdjeciach niz samochodu
dEeste napisał/a:
orginalna e30 podobna do mojej super wnętrze...
a dziekuje, dziekuje bede teraz robil tapicere na boczkach i nawet pisalem w Twoim poscie, ze jesli chcesz to moge sie z Toba zamienic na boczki bo moje pasowalyby idealnie do Twoich foteli, a mi jest wszystko jedno jakie bede mial bo i tak ida do tapicera i beda takie same jak fotele.